A mnie by się, kurde, marzyła taka wtopa od Pentaksa - z przestarzałym 11-punktowym AF'em, bez filmowania, z jednym slotem SD i baterią na 300 zdjęć - ale za to z wielkim optycznym wizjerem, mała i ergonomiczna, jak to Pentax potrafi zrobić. Przy takiej okrojonej specyfikacji, nawet by im wystarczyło na wsadzenie tam małoobrazkowej matrycy.bbartlomiej napisał/a:Czyli nie ma IBIS? W dzisiejszych czasach to już wtopa.
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Bo dla mnie 8000 za aparat to nie jest "po prostu".bbartlomiej napisał/a:czemu po prostu nie kupisz K-1?
K-50 + SMC Pentax-DA L 18-55mm F3.5-5.6 AL WR + Tamron AF 70-300mm F/4-5.6 Di LD + SMC Pentax-A 1:1.7 50mm + MC Soligor C/D Wide-Auto 1:2.8 28mm + Tamron SP AF 90mm F2.8 Di Macro | analogowo: P30N, MV i kilka szkieł
Miłego dnia
Jacek_Z napisał/a:A ty jakoś odwrotnie, cieszysz sie.
Jacek_Z napisał/a:To czym to cie tak ten Canon ujął?
a to chyba różnica.Cytatprzynajmniej czymś mnie zainteresował, w przeciwieństwie do nijakiego bezlusterkowca Nikona
K-50 + SMC Pentax-DA L 18-55mm F3.5-5.6 AL WR + Tamron AF 70-300mm F/4-5.6 Di LD + SMC Pentax-A 1:1.7 50mm + MC Soligor C/D Wide-Auto 1:2.8 28mm + Tamron SP AF 90mm F2.8 Di Macro | analogowo: P30N, MV i kilka szkieł
Ryszard napisał/a:Sęk w tym
Z tego jeszcze będzie offtop dla leśników i stolarzybbartlomiej napisał/a:Sęk w tym
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
Oba szkła to 50mm/F1.2plwk napisał/a:Jasności szkieł porównałeś?
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
MF , FF , APS-C
Podpisuję się pod tym rękoma, nogami i czym jeszcze tylko mogę Ale chyba sam sobie odpowiedziałeś w pierwszej częśći swojego posta. Mogłoby się - o zgrozo - okazać, że ludzie tych dodatkowych bajerów nie potrzebująRyszard napisał/a:Mnie interesuje raczej, dlaczego ktoś nie wyprodukuje nowego aparatu, który dobrze spełnia tych kilka podstawowych funkcji, które przez dziesięciolecia dawały radość z fotografowania. Taki, dajmy na to, ME-Super D. Ale nie limitowana wersja tytanowo-jubileuszowa w mahoniowym pudełku za 10000$ na stulecie Asahi Optical. Nie, normalny aparat. Siłą rzeczy musiałby kosztować coś koło tego, ile Sony A7 pierwszej generacji.
I to by było bardziej sexy niż 5655 punktów autofocusa. IMHO.