Pentaxowiec  Dołączył: 27 Sie 2007
Jaki zoom
Witam

Przybylo mi troche pieniedzy i chcial bym sie orientowac jakie zoomy polecacie do Kasetki.
Chodzi mi o zoom XXmm- (250-300)mm cos okolo tego. Cena najlepiej jak naj nizsza ale gorna granica okolo 800zl. Obiektyw najlepiej z af

Dziekuje za wszystkie odp z gory
Pozdrawiam.

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
Pentaxowiec, za te pieniądze i w tym zakresie mm z af to masz sigmę i tamrona oraz smc 80-320 (używany)

Gringo  Dołączył: 05 Lip 2006
tamrona

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
Też bym proponował Tamrona.
Z Tamronem w przeciwieństwie do Sigmy jest ten problem, że nie ma problemu z FF lub BF, przynajmniej ja o takim nie słyszałem. W dodatku jest tańszy, a róznicy w jakości jeżeli w ogóle jest jakaś różnica i tak nie zauważysz.

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
Ja miałem Tamrona 70-300 z jakiejś starszej serii (~ 2000) i z pełną świadomością wymieniłem go na kitowy SMC-DA 50-200.

Myślę, że tę opcję możesz też brać pod uwagę, obiektyw jest ostry, bardzo przyzwoitej jakości, o kompaktowych rozmiarach i dobrej cenie (800-900 PLN). Myślę, że różnica między 200 a 250mm nie odgrywa specjalnego znaczenia.

yourNIGHTMARE  Dołączył: 12 Maj 2007
No zalezy dla kogo, bo czasami te 50mm brakuje, a w przypadku Tamrona czy Sigmy to juz 100mm. Jezeli ktos bedzie korzystal z tych ogniskowych to wybor jest dosc prosty. Ja kupilem Sigme i nie narzekam dobrze foci a w moim watku z fotkami mozna zobaczyc dwa sample z tego szkla zrobione na 300mm. Polecam Sigme ;-)
Pozdrawiam

Skocz do: