Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
mygosia napisał/a:
dlaczego jednym się zmienia co pół obrotu

Może zależy to od ilości :-B

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
A może...
Dzisiaj wieczorem to sprawdzę.
Różowe Carlo rossi się chłodzi ;-)

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
mygosia napisał/a:
Różowe Carlo rossi się chłodzi

Obrazek stanie w miejscu, a kręcić się będziesz TY, raz w lewo, raz w prawo.

bossini  Dołączył: 23 Sty 2007
mygosia napisał/a:
Taaa... to wytłumacz jeszcze dlaczego jednym się zmienia co pół obrotu, a inni się patrzą na to przez 2 godziny i ciągle im się kręci w jedną strone ;-)

Można przecież kilka wersji zrobić - każdemu inaczej się będzie wyświetlać na kompie. Nigdy nie dojdziemy jak jest naprawdę. Nie jest problemem takie zmontowanie animacji aby płynnie przechodziła z jednej strony w drugą, zanim nasz mózg zareaguje. Taka jest moja opinia, wydaje mi się, że widze chwilę w której ta pani "przeskakuje na drugą nóżkę". :) A może to tylko moje złudzenie.
Swoją drogą bardzo fajną rzecz znalazłaś. Można sie na kilka minut wciągnąć :)
No i jest na co popatrzeć :mrgreen:

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
No ale mi się np zmienia tylko wtedy jak się BARDZO na tym skupię i się nie patrzę na nią - tylko kątem oka rejestruję ruch ;-)

A zostało mi to podesłane przez koleżankę ze szkolnych lat - Yolę :-)

No ale teoretycznie jest możliwe, że animacja jest zmanipulowana, nie? ;-)

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
nic nie jest zmanipulowane - ot, prosze: zwykly gif

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
bossini napisał/a:
No i jest na co popatrzeć
hm.... byłoby jeszcze ciekawiej, gdyby pani była, powiedzmy, bardziej realistyczna :mrgreen:

MvA  Dołączył: 29 Kwi 2006
i tak jest bardzo realistyczna;)

alkos napisał/a:
nic nie jest zmanipulowane - ot, prosze: zwykly gif

No dobrze, odszczekuję. Tu tez się zmienia. No chyba, że Alkos jest z nimi w "zmowie" :)

macioh  Dołączył: 28 Gru 2006
na poczatku w lewo, potem w prawo a teraz jak chcę :-)

konopia  Dołączył: 24 Kwi 2007
alkos, coś zrobił?

przed chwilą jeszcze raz wyświetliłem tego ze strony głównej, próbuję myśleć o tym jak odbieram nobla itd...
a tu nic kręci sie cały czas w lewo
spojrzałem na to co wstawiłeś w posta a to się kręci w prawo, przeskakują na zakładkę z tym oryginałem, też kręci się w prawo

przyznajcie się to zmowa tak :?: :evilsmile:
wypraliście mi mózg :evil:
tylko po co wam to było :?:

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Jak to po co? Po Nobla :mrgreen:

konopia  Dołączył: 24 Kwi 2007
uf,
już z powrotem kręci się w lewo, jestem zdrowy, możecie zapomnieć o noblu :-P

sam go zgarnę 8-) , tylko jeszcze sobie nie wybrałem dziedziny ...

jpserwis  Dołączył: 12 Wrz 2006
Domyślnie kręci mi się w prawo. Po chwili koncentracji kręci się w lewo. Według mnie nie ma to nic wspólnego z półkulami. Po prostu ten cień zanika i rośnie raz z jednej strony raz z drugiej i w zasadzie nie ma podanego kierunku obrotów. Nasz mózg interpretuje to jako obroty i oczywiście musi sobie wybrać w którą stronę.
Jestem techniczny, bardzo logiczny i pragmatyczny do bólu ( rodziny i najbliższych).

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
dziś to już w ogóle jakieś jaja, bo coprawda patrząc na wprost widzę tak jak widziałem, że w lewo się obraca, ale jak patrze kątem oka to .... nie obraca mi się tylko widzę efekt wahadła czyli jak noga wysunięta kręci się w lewo to po schowaniu się na ułamek sekundy za drugą nogą to widzę jakby kręciła się w drugą stronę aaa po chwili to w ogóle mi się nie obraca tylko tak się waha jak wahadło w zegarze :shock: :roll: dopiero jak normalnie spojże na wprost to się kręci oczywiście i niezaprzeczalnie W LEWO!

Grendel  Dołączył: 31 Gru 2006
zorzyk napisał/a:
Obok tego obrazka (po ewj) jest zestawienie funkcji prawej i lewej półkuli mózgowej. W skrócie: lewa - to scisłe myślenie, fakty, szczegóły, ale i przeszłość, a prawa - uczucia, obrazy, uogólnienia, przyszłość.

1. to dziwne, bo ja słyszałem że na odwrót (zresztą, są różne płcie mózgu, niezależne od płci biologicznej)

2. mnie się ciągle kręci przeciwnie do wskazówek zegara i nie chce inaczej ;)

[ Dodano: 2007-10-13, 22:54 ]
To ciekawe - jednak można zafiksować mózg na jednąalbo drugą stronę. Jak się już odwróciła w drugą stronę, nie cchiała wrócić;) dopiero po chwili odpoczynku wróciła do poprzedniego kierunku.

słuchajcie .... dla tych, którzy podejrzewają jakieś manipulacje ... patrzyliśmy jednocześnie z mamą i jej się kręci w prawo .... i don't f**** believed :shock: :roll: ... jak w prawo jak w lewo :shock: .... iii tacie też w prawo ....

[ Dodano: 2007-10-13, 23:21 ]
tak sobie czytam co piszą w różnych miejsach o półkulach ... noo ii wszędzie piszą, że za zdolności muzyczne odpowiedzialna jest prawa półkula czyli powinna mi się kręcić w prawo, a jednak jest inaczej ... wyczytałem, że lewe oko = prawa półkula i rzeczywiście jak zasłoniłem prawe oko to nie muszę tak mocno uciekać wzrokiem, żeby zmienić jej kierunek piruetów i nawet udało mi się przez chwile patrzeć na wprost (z zasłoniętym prawym) i przez dwa obroty kręciła się w prawo ...

zenza  Dołączył: 22 Kwi 2006
Nie wiem, czy ktos już o tym pisał , bo mi sie nie chce czytać, ale jak patrzę to kręci się w prawo , ale wystarczy,że spojrzę na cień stóp zaczyna sie kręcić w lewo.

znalazłem ciekawe pojęcie jeśli chodzi o mózg "Bruzda Sylwiusza" :mrgreen:

Skocz do: