piotreksu  Dołączył: 07 Paź 2007
Obiektyw PHOENIX/SAMYANG
W komisie w swoim mieście znalazłem obiektyw Phoenix/Samyang MC 70-210 4-5,6 (zoom typu "pompka") za kwotę 120zł. Zastanawiam sie nad jego kupnem do K100d lecz niestety ciężko znaleźć info o tym szkle. Powiedzieć mogę tylko tyle, że aparat świetnie z nim współpracuje oraz jest w bardzo dobrym stanie. Czy ktoś miał z nim kontakt i jest w stanie cokolwiek o nim powiedzieć?

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Po marką Phoenix/Samyang wysępują produkty Cosiny. Może tędy poszukaj.

piotreksu  Dołączył: 07 Paź 2007
Wciąż nic nie mogę znaleźć. wiem tyle, że Cosina jest Made in Japan natomiast ten jest Made in Korea.

TLu  Dołączył: 25 Gru 2006
Re: Obiektyw PHOENIX/SAMYANG
piotreksu napisał/a:
W komisie w swoim mieście znalazłem obiektyw Phoenix/Samyang MC 70-210 4-5,6 (zoom typu "pompka") za kwotę 120zł. Zastanawiam sie nad jego kupnem do K100d lecz niestety ciężko znaleźć info o tym szkle. Powiedzieć mogę tylko tyle, że aparat świetnie z nim współpracuje oraz jest w bardzo dobrym stanie. Czy ktoś miał z nim kontakt i jest w stanie cokolwiek o nim powiedzieć?

Zrób zdjęcia i oceń czy Ci się podobają. Chyba że oczekujesz wykresów, ocen innych, tablic.

Polar  Dołączył: 12 Mar 2007
To się chyba doczekaliśmy bo już u nas można za niewielką kaskę nabyć .
Jestem ciekaw co dalej bo jeśli jakość całej gamy tych produktów , no może z wyłączenie tych lustrzanych, dorównywać będzie opisywanej już na forum 85mm f1.4
to może być ciekawa propozycja.

dyptam  Dołączył: 14 Kwi 2007
Teleobiektyw lustrzany Samyang 500mm MC f/8,0 + filtry skylight 1A, ND2, ND4, cena niska 350 PLN :shock: i z filterkami. Czy ma już ktoś na forum Samyanga 500/8.0

Skocz do: