W fotografii szukam wrażeń - natury mam pod dostatkiem w naturze
K-70 | K1mkII | ME Super | P30t | Zenit 80 | DA 35 f/2.4 | DA 50 f/1.8 | DA 18-55 | K 28 f/3.5 | Tamron: 28-75 f/2.8 | 10-24 | Sigma 70-200 f/2.8 | Pentacon 50 f/1.8
SlicaR napisał/a:Opcja auto oczywiście nie wchodzi w grę.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Cytatw fajnej kameralnej knajpce turystów którzy zamówili piwo i kiełbasę z grila.
YM124G, MX, Mz-5n, K-5II, K-3II
W fotografii szukam wrażeń - natury mam pod dostatkiem w naturze
K-70 | K1mkII | ME Super | P30t | Zenit 80 | DA 35 f/2.4 | DA 50 f/1.8 | DA 18-55 | K 28 f/3.5 | Tamron: 28-75 f/2.8 | 10-24 | Sigma 70-200 f/2.8 | Pentacon 50 f/1.8
Dla mnie stracony WB był głównym powodem ponownego przytulenia RAWów... I chociaż faktycznie jest tak jak piszesz, że na profilu neutralnym (mam tak domyślnie w RT) jest szaro-bura, nieatrakcyjna kupa, to przecież:SlicaR napisał/a:pozostawia bardzo małą możliwość korekcji (zwłaszcza w zakresie WB i świateł)
Tak! To jest największy "power" wywoływarki! Bez tego już by mi się na powrót odechciałobbartlomiej napisał/a:Jeśli serie, o których mówisz, mają po kilka zdjęć robionych w podobnych warunkach, to obrób pierwsze i skopiuj ustawienia na resztę.
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Czyli Twoim zdaniem, nawet udostępnione w Pentaksach liczne ustawienia dla JPG to raczej psu na budę? Fuji też ma tyle opcji, czy fabrycznie jest lepiej dopracowane?espresso napisał/a:prosto z Pentaxa i Fuji
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
Nikt tu na niczym nie siada, drogi rychu. Ja chciałem tylko dopytać, cóż to za "jakość" i dlaczego ten czy ów jest "mistrzem algorytmów" - w czym to się przejawia?rychu napisał/a:Nie wiem dlaczego tak siedliście na tych jotpegach.
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski
bakulik napisał/a:wiadomo dlaczego?
espresso napisał/a:z windowsową IE
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
bakulik napisał/a:https://www.geosetter.de/en/main-en/