120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
"Przychodzi baba do pasmanterii..."
Awatar przedstawia buraka pastewnego.
Benek napisał/a:Jak już napisałem - nie będę brał udziału w kolejnej arcydebilnej, kretyńskiej i bezdennie idiotycznej dyspucie rozpętanej przez użytkownika MacRayers.
jorge.martinez napisał/a:MacRayers, Benek może podyskutujecie sobie przez PW?
Jakie wartości ? Gdzie ? W centrum czy na brzegach ? Jak ma się to do głównych zastosowań tego obiektywu ? Eh... No ale dla niektórych najważniejsze jest byBenek napisał/a:'Lepszość' tkwi chociażby w tym, że 60-250 jest ostry od pełnej dziury i to na każdej ogniskowej. Podczas gdy 55 trzeba przymknąć do 2.8 żeby osiągnął użyteczne wartości.
wyszło na papierze lepiej/gorzej. Ja pier...niczę taką fotografię...Benek napisał/a:patrząc na wykresy z photozone
"Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...
Miłośnik pełnej klaty
"Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
espresso napisał/a:Świetnie to pokazuje rynek wtórny. Wystarczy porównać cenę nowego ze szkłem z drugiej ręki. Spadek wartości chyba jak w żadnym innym szkle.
Jacek S napisał/a:espresso napisał/a:Świetnie to pokazuje rynek wtórny. Wystarczy porównać cenę nowego ze szkłem z drugiej ręki. Spadek wartości chyba jak w żadnym innym szkle.
Gdzie można takie coś sprawdzić? Kiedyś chyba widziałem spis szkieł z e-bay?
Obrazek
Te znaczki na PZ obiektywy dostają dosyć rzadko. Pentaxowy to chyba jeszcze LTD 31 ma.
Czyli jak to zwykle w internecie - opinie na temat każdego szkła od świetnych po tragiczne. Czyli z internetu dowiedziałem się NIC
Nikon
Niech sturla ją jeszcze raz, tylko w drugą stronę. Soczewka na bank wskoczy na swoje miejsce.Mathis napisał/a:Koledze spadła z biurka Sigma
Pentagram napisał/a:Niech sturla ją jeszcze raz, tylko w drugą stronę. Soczewka na bank wskoczy na swoje miejsce.Mathis napisał/a:Koledze spadła z biurka Sigma
Nikon
Benek napisał/a:Rozumiem, że 60-250 podpiąłeś przez przejściówkę do Nikona d300 lub d80?
sever napisał/a:a ja właśnie wrzucam na serwer kolejne sample ... akurat rajdowe
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
YM124G, MX, Mz-5n, K-5II, K-3II
Pozdrawiam
K1 + K5 i szklarnia :)
Pozdrawiam