Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Super, że jesteś zadowolony. Mnie od A7 odstręcza zaś efekt początkowy - wizjer, uchwyt i umiejscowienie spustu migawki...Prorok napisał/a:Jeśli chodzi o efekt końcowy - zdjęcie - żaden z Pentaxów, które miałem, nie dorówna siódemce.
Za 10..11 tysięcy złotych spróbowałby nie być sprawny!Mirek napisał/a:miałem możliwość pofotografowania Sony A7RIII i mnie zaskoczyła sprawność tego aparatu
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Pentax katrójka i słoików górka
Prorok napisał/a:Ergonomia nie jest mocną stroną "A", ale i tak lepsza niż w A6300
Teraz Sony, potem Fuji, dalej Hassel - ale jak ktoś lubi zmianyProrok napisał/a:Miałem K-5, K-5II, K-3, K-3II
A mnie, widzisz, w ogóle. Te 3..4 amatorskie obiektywy pozbieram w każdym systemie, nawet Sony A (to ten od SLT, jakby ktoś zapomniał)Prorok napisał/a:Co jeszcze mnie denerwuje w P. Brak szkieł.
I bardzo słusznie! Ale to jeden z aspektów ergonomii. Ilekroć brałem w ręce Sony A7 pierwszej generacji (Ty pisałeś o trzeciej), prawy wskazujący trafiał mi na przednie kółko zamiast na spust migawki. To ja już dziękujęMirek napisał/a:praktycznie wszystkie guziczki i kręciołki na korpusie można sobie dowolnie poustawiać
Ryszard napisał/a:Ilekroć brałem w ręce Sony A7 pierwszej generacji (Ty pisałeś o trzeciej), prawy wskazujący trafiał mi na przednie kółko zamiast na spust migawki. To ja już dziękuję
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski
K-1, SMC FA*24/2, SMC FA*300/4.5, T 28-75/2.8: 645N+FA 45-85/4.5+ A 35/3.5, seria tradycyjnych korpusów bagnetu "K" i nawet jakieś Nikony oraz osprzęt do wszystkiego i niczego.
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski
Racja - ale wtedy środkowym zasłaniasz to kółko nieszczęsne. Obracasz je serdecznym? Mi to się nie zgrywa, a próbowałem ładnych parę razy. Ten aparat trafia mi w jakąś "nieergonomiczną niszę", niestety.bakulik napisał/a:Trzeba odpowiednio chwycić (pasek między palec wskazujący a środkowy) i jest idealnie.
Zetki nie miałem żadnej. Gdzieś w międzyczasie przewinął się SFX. Bardzo wygodny i z ładnym wizjerem. Ale jego jazgot był nie do niesienia, długo u mnie nie zabawiłpowalos napisał/a:zaczynał od Pentaksów serii "Z" ?
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
Ryszard napisał/a:Teraz Sony, potem Fuji, dalej Hassel - ale jak ktoś lubi zmiany
Pentax
irek83 napisał/a:Prorok, Panasonic dobrze wygląda, ale nie ma szklarni póki co.
Za mną chodzi od dłuższego czasu sprzedaż Merrilla, ale DP2. Nie wystawiam go nigdzie, bo to jednak biały kruk i graal, ale praktycznie nie robię zdjęć, więc jakby co...Mirek napisał/a:"chodzi' za mną Sigma Merril DP1 - ktoś, coś?
Ryszard napisał/a:Hej, a nie pasują szkła od Leiki?
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
CytatApapter do Contaxa ma niemalże taką samą grubość jak ten do Minolty