"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
mygosia napisał/a:A co sądzicie o kupowaniu uzywek - duże ryzyko?
Jak to w PB wygląda? Kindle faktycznie słabo sobie z tym radzi.PiotrR napisał/a:Tu PB bije K na głowę, ale nie o to było pytanie.
Tyle, że LCD i OLED świecą, a e-ink odbija światło.opiszon napisał/a:Wszystkie urządzenia z automatyczną regulacją jasności tak działają - telefon, tablet czy TV. W czytniku robię to po prostu sam.
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
K10D | MZ-5n | MZ-M
Gwiazdor napisał/a:
opiszon napisał/a:Wszystkie urządzenia z automatyczną regulacją jasności tak działają - telefon, tablet czy TV. W czytniku robię to po prostu sam.
Tyle, że LCD i OLED świecą, a e-ink odbija światło. W pełnym słońcu bez problemu czytam sobie kindla (bez podświetlenia ) a o komfortowym przeczytaniu czegokolwiek na LCD można pomarzyć.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Nic. Musisz wyłączyć podświetlenie.opiszon napisał/a:co ja poradzę na to że z podświetleniem nawet w dzień lepiej mi się czyta
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
mygosia napisał/a:Pytanie do wszystkich, którzy mają czytniki z podświetleniem [paperwhite itp].
Czy w czasie nocnego czytania ono rzeczywiście wystarcza?
Chodzi o czytanie w całkowitej ciemności.
Czy zdaje egzamin?
mygosia napisał/a:Czy oczy się nie męczą?
Czy nie epatuje światłem tak jak komórka?
I w ogóle w jakich sytuacjach używacie go najwięcej.
Przy czym się sprawdza
Na razie mam starego i wolnego Pocektbooka i się zastanawiam, czy podświetlenie robi aż tak wielką różnicę, aby dopłacić.
POZDRAWIAM.
zloty_2000
pentax k100d super , K-5 IIs, DA 55-300 APO , Sigma 50-500 4,5-6,3 APO DG OS HSM,Tamron AF SP 90 mm F/2.8 Di Macro 1:1 metz 48AF-1 , raynox 250,lampa pierścieniowa AF 160 FC
Nikon D500, Obiektyw Tamron 150-600 mm F/5.0-6.3 SP Di VC USD
Zbynio napisał/a:akagi66, inkBOOK Explore. Po długich poszukiwaniach wybrałem właśnie ten i nie żałuję.
pentax k100d super , K-5 IIs, DA 55-300 APO , Sigma 50-500 4,5-6,3 APO DG OS HSM,Tamron AF SP 90 mm F/2.8 Di Macro 1:1 metz 48AF-1 , raynox 250,lampa pierścieniowa AF 160 FC
Nikon D500, Obiektyw Tamron 150-600 mm F/5.0-6.3 SP Di VC USD
akagi66 napisał/a:co pewien czas robi się bardzo żółta, po czym nagle, po jakimś czasie wraca do wartości, jakie ustawiłem
akagi66 napisał/a:co pewien czas robi się bardzo żółta, po czym nagle, pojakimś czasie wraca do wartości, jakie ustawiłem
Nie wszystko co się liczy jest policzalne i nie wszystko co policzalne się liczy.
Morituri Nolumus Mori
www.rivelv.deviantart.com / https://500px.com/rivelv