Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
KP | K-3II | K10D | GRII | DA16-45/4 | HD DA20-40/2.8-4 | HD DA15/4 | HD DA35/2.8 Macro | HD DA40/2.8 | HD DA70/2.4
MZ-5n | P50/1.7 | P80-320/4.5-5.6
Flickr
bbartlomiej napisał/a:Emir, nie szkodzi? Co jak co, ale bagnet K nie cierpi na nadmiar dobrych szkieł w przyzwoitych cenach... Nie ma co zaklinać rzeczywistości.
Lynne: Co ci zamówić?
Ja: Stek...
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Ja: Lynne, ja robię zdjęcia Pentaksem i obrabiam je pod Linuksem...
Lynne: Dobra, to jaki ma być ten stek? Krwisty?
Apas napisał/a:bbartlomiej napisał/a:Emir, nie szkodzi? Co jak co, ale bagnet K nie cierpi na nadmiar dobrych szkieł w przyzwoitych cenach... Nie ma co zaklinać rzeczywistości.
Niestety - masz rację. Sigma wypuściła przez ostatnie kilka lat sporo naprawdę zacnych szkieł, które bardzo by się przydały pod nasz bagnet... Niestety, nie ma już na nie szans. Szkoda, bo alternatyw systemowych nie ma i nie wiadomo, czy będą. Biorąc pod uwagę, na co się 'nasz' system szarpnął w roku jubileuszu to mam obawy, że raczej nie ma na co liczyć.
PS. Proszę nie zadawać pytań retorycznych w stylu - a czego ci w ofercie pod bagnet K brakuje? Jest przecież wszystko! Ano jest, ale gdzie indziej też jest wszystko plus możliwość wyboru, z jakich źródeł owo wszystko możesz sobie skompletować i jak rozłożyć akcenty owego kompletowania...
PS.2 Proszę nie udzielać rad w stylu: to zmień system. Wiem, ze mogę go zmienić, naprawdę...
K5IIs, KR10x, P30, Z70
28, 35, 40, 50, 70, 135
K-5iis + Bigma, K-30, K-X, K-R, P18-55, P50-200, P80-320, S70-300, T70-300, Trioplan 100/2.8 i sporo innych gratów.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
W czasach kiedy to tokina wycofała się z bagnetu K mieliśmy pełno Tamronów i Sigm więc strata była stosunkowo niewielka. Teraz nie ma już ani Sigmy ani Tamrona. Pozostają Iriksy i takie tam inne ciekawostki.Cytatczy ktoś płakał jak Tokina wycofała się z naszego bagnetu?
K-373, 11-300 mm f/1.7-4.0, sunpaki i agfatroniki, LX15, XZ-1
KITT napisał/a:FA31 jest genialny
Enzo napisał/a:KITT napisał/a:FA31 jest genialny
Ostatnio rozwiązał za mnie trudne zadanie z matmy.
Morituri Nolumus Mori
www.rivelv.deviantart.com / https://500px.com/rivelv
rozumiem że chodzi o wersję japońską nie wietnamską?Enzo napisał/a:KITT napisał/a:FA31 jest genialny
Ostatnio rozwiązał za mnie trudne zadanie z matmy.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
opiszon napisał/a:rozumiem że chodzi o wersję japońską nie wietnamską?
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
RPM napisał/a:Czy ktoś przez przypadek ma Pentax-a? Ręka w górę! Skoro jesteśmy nieprzypadkowi to można domniemywać że z wyboru. Z całym dobrodziejstwem inwentarza. Decyzja Sigmy - w zasadzie to tylko zwieńczenie decyzji o braku nowych modeli pod nasz bagnet. Mnie bardziej bolało że nie było nowych szkieł (zwłaszcza długich tele) niż to że nie będzie nowych i świat Sigma+Pentax zaczyna być historią. Z innej strony - czy ktoś płakał jak Tokina wycofała się z naszego bagnetu?
plwk napisał/a:Teraz już są nowe tele to ludzie narzekają, że drogie, bez spojrzenia na ceny podobnych szkieł systemowych u innych.
Lynne: Co ci zamówić?
Ja: Stek...
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Ja: Lynne, ja robię zdjęcia Pentaksem i obrabiam je pod Linuksem...
Lynne: Dobra, to jaki ma być ten stek? Krwisty?
I to jak by się przydał, przynajmniej dla mnie. Bardzo mi odpowiada funkcjonalność tego korpusu (oprócz przycisku aktywującego wybór pola AF) i chętnie bym zobaczył coś nowego z lepszą matrycą.Apas napisał/a:W roku jubileuszu nie ma nic, choć taki następca K-3 bardzo by się przydał...
NAFO expansion is non-negotiable
Ciekawi mnie bardzo, ilu z tej alternatywy ostatecznie korzysta? Może być tak, że Nikoniarzy kupujących tylko Nikkory jest więcej niż wszystkich Pentaksiarzy razem wziętych (włącznie z Q i 645)Apas napisał/a:niesystemowe alternatywy DOSTĘPNE dla innych
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać