plwk napisał/a:Były dwa nowe obiektywy DA 11-18/2.8 oraz D FA 50/1.4.
Pentax K-50, DA 15mm Ltd, DA 21mm Ltd, DA 35 mm f/2.8 Ltd, DA 70mm f/2.4 Ltd, DA* 16-50mm, FA 24-90mm, M 75-150 mm f/4
https://www.flickr.com/photos/150501825@N03/
tomek_j napisał/a:Nowe UWA * może i świetne, ale czy na pewno to była najbardziej pilna potrzeba?
tomek_j napisał/a:Podobnie jak wypuszczanie setnej wersji tego samego podstawowego kita
tomek_j napisał/a:Dzisiaj standardem jest posiadanie serii stałek o świetle 1,4 uzupełnioną tańszymi wersjami ze światłem 1,8, lub 2.
K-373, 11-300 mm f/1.7-4.0, sunpaki i agfatroniki, LX15, XZ-1
plwk napisał/a:Były dwa nowe obiektywy DA 11-18/2.8 oraz D FA 50/1.4.
Nie wszystko co się liczy jest policzalne i nie wszystko co policzalne się liczy.
K-50 / K-70
Stare stałki,kilka zomów,fiszka,lampa.
Moja galeria na 500px :
http://500px.com/oxygenum
Kerebron napisał/a:plwk napisał/a:Były dwa nowe obiektywy DA 11-18/2.8 oraz D FA 50/1.4.
Obydwa bez KAF4. Po jaką cholerę wykoncypowali nową wersję bagnetu, jak tego teraz nie używają?
Pozdrawiam
Aphar
Jesteś pewny? Na zdjęciach UWA widać popychacz przysłony, ale przy stałce już nie.Kerebron napisał/a:Obydwa bez KAF4.
Eee tam, nie sądzę. Każdy konstruktor chciałby ułatwić sobie życie eliminując precyzyjne mechaniczne połączenia między korpusem a obiektywem. Zrobili to dla siebie, a ten "ukłon" wyszedł im przy okazji i nie pójdzie na marne. Moim zdaniem rezygnacja Sigmy wynika z bieżących priorytetów i obiecującego rynku MILC - tutaj widzą dobrą inwestycję, "Low hanging fruits" Jak obrobią to poletko, to wrócą i po Pentaksiarzy.Aphar napisał/a:KAF4 to był ukłon w stronę Sigmy, Tamrona a może też innych producentów
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Agonia Pentaksa jest wyjątkowo stabilna, moim zdaniem. Brak może pewności, kiedy się zakończy, ale stabilność jest pierwsza klasa.opiszon napisał/a:dla niszowego producenta którego rynek zbytu jest niestabilny
Ryszard napisał/a:Agonia Pentaksa jest wyjątkowo stabilna, moim zdaniem.
Nie wszystko co się liczy jest policzalne i nie wszystko co policzalne się liczy.
Ryszard napisał/a:Katafalk, katakumby, krematorium
K-50 / K-70
Stare stałki,kilka zomów,fiszka,lampa.
Moja galeria na 500px :
http://500px.com/oxygenum