zy  Dołączył: 29 Lis 2006
w jednym komisie w hol sobie leza dwa i mnie kusza

M28/2 e275-,
K35/2 e195-,

Jak mi odbije jeszcze bardziej to ktorys z nich kupie ;-) Choc ceny troche zaporowe.

mumonzan  Dołączył: 23 Kwi 2007
zy, jak czytam, że ciebie jeszcze kuszą jakieś obiektywy, to mnie lekko przeraża... bo to znaczy, że to jakaś choroba chyba jest :-) , a ja jestem w stadium bardzo początkowym, i może w odruchu samoobronnym powinienem zerwać z fotografią :-o ??

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
Ja nieśmiało pochwalę się ,że nabyłem droga kupna obiektyw Elicar 28/2. Stan nówka nieśmigany z pudelkiem i firmową irchą Elicar :mrgreen: Moja radość jest tym większa, że pod ta tajemniczą nazwą podobno kryje się Kiron 28/2. Nie wiem czy to prawda ale pierwsze zdjęcia wskazują na to, że już od f2 jest dobrze :mrgreen: Kurde fajnie jest kupić nowego pleśniaka :-)

piotr_w  Dołączył: 14 Lis 2006
awakqwq napisał/a:
że pod ta tajemniczą nazwą podobno kryje się Kiron 28/2.

Podeślij parę fotek tego szkła na mojego maila, to roztrzygniemy sprawę na 100%.

rafalf  Dołączył: 08 Cze 2007
No to gratulacje.... domyślam się że sprzedający nie ma więcej takich szkieł?

Rafał

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
piotr_w, bardzo chętnie.
rafalf, prawdę rzekłszy nie wiem. Wystawia sporo szkieł na allegro właśnie starych ale w pudełkach nieużywanych. Nie wiem skąd, ale na moim jest naklejona stara cena w markach więc wymyśliłem sobie, że może znalazł jakiś stary magazyn i kupił po cenie złomu :mrgreen: Nie wiem czy to prawda ale kto wie :-D Na razie wystawiony był tylko ten jeden.

mumonzan napisał/a:
zy, jak czytam, że ciebie jeszcze kuszą jakieś obiektywy, to mnie lekko przeraża... bo to znaczy, że to jakaś choroba chyba jest :-) , a ja jestem w stadium bardzo początkowym, i może w odruchu samoobronnym powinienem zerwać z fotografią :-o ??

przeciez ja prawie nic nie mam, a przynajmniej z tego co bym chcial ;-)

a to forum jest jak gorzelnia dla alkoholika ;-)

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
zy napisał/a:
a to forum jest jak gorzelnie
...i :-B też stawiają... :mrgreen:

Gringo  Dołączył: 05 Lip 2006
zy, a napisz jakie byś chciał

Gringo, a masz jakies uklady z Mikolajem ? ;-)

Z bardziej realnych to stare manualne: 28/2 lub 35/2, zamienic 50/1.7 na 1.4 lub 1.2 (bo tak!)
no i moze jeszcze cos szerokiego 20/4
I do tego jedyny sluszny korpus manualny (nazwa zaczyna sie na 'L')

A jesli chodzi o AF to: 77/1.8, cos dluzszego jasnego na koncerty ze swiatlem 2.8, i moze FA24/2

To takie najblizsze plany ;-) Tylko srodków brak...

Gringo  Dołączył: 05 Lip 2006
zy, z ciekawosci pytam; na 77 to juz od dłuzszego czasu sie przymierzam, ale moje przymiarki popsuło okazyjne nabycie sigmy 28-70 ex i tk 2x tez sigmy. 77 w przyszłym roku bedzie w takim razie...

Troche nie rozumiem co da ci zamiana 50 1.7 na 50 1.4 skoro masz juz wersje af. 1.2 jak najbardziej, ale toto juz drozsze od 1.4 af :)

Gringo napisał/a:
Troche nie rozumiem co da ci zamiana 50 1.7 na 50 1.4 skoro masz juz wersje af. 1.2 jak najbardziej, ale toto juz drozsze od 1.4 af :)

napisalem: bo tak ;-)

a ogolnie to jakos mi nie pasuje obiektyw z serii F cz FA do starego plesniaka

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
mumonzan napisał/a:

Cóż powiedzieć. Do czasu, aż zawędrowałem na to forum, przy okazji zakupu dSLR, nie wiedziałem, że tak wiele rzeczy jest istotnych. Chyba zaczynam chorować...

mumonzan, :-B

Skocz do: