dan  Dołączył: 11 Sie 2006
hamster napisał/a:
widzę że powoli krystalizuje się swego rodzaju rytuał dostąpienia zaszczytu bycia użytkownikiem pentaxa, gdzie kluczową rolę pełni (wirtualny) rekwizyt w postaci d40.

Jesli ktos, bardziej wierzy opiniom na forach internetowych, niz wlasnym oczom, rozumowi, czy nawet instynktowi, to z pewnoscia wybierze Nikona D40 ;-)

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
hamster, Alfx z życzliwości pytał, "czy kolega kupił w końcu tego 'nijakusia' ", bo sam wiesz, że zbyt długie wahanie wpływa niekorzytnie na trawienie ;-)

hamster  Dołączył: 11 Paź 2006
zorzyk napisał/a:
bo sam wiesz, że zbyt długie wahanie wpływa niekorzytnie na trawienie ;-)
no ja po piątej str. wątku to już bym miał rozwolnienie na miejscu "wątkodawcy"

A widzisz, to jest właśnie ten efekt :mrgreen:

Alfx  Dołączył: 25 Sty 2007
zorzyk napisał/a:
Alfx z życzliwości pytał

taaaaa... z czystej polskiej ;) hehe

hamster napisał/a:
no ja po piątej str. wątku to już bym miał rozwolnienie na miejscu "wątkodawcy"

na szczęście jest stoperan... i 3 dni spokoju w czytaniu wątków ;)

Witamy w nowym miejscu :evilsmile:

Alfx  Dołączył: 25 Sty 2007
Właśnie wymyśliłem nową treść dość znanego sms-a...

"Zabierzcie zorzykowi miotłę!" :-P

Albo sam to zrobię... przy okazji, bo się wybieram do tamtejszego salonu mercedesa :)

Zorzyk... do zobaczenia wkrótce :) Mam nadzieję, że się gdzieś spotkamy na kawę z "gwiazdką"? :D

Alfx, jest takie jedno z dyżurnych haseł: moja miotła jest najmojsza! A w ogóle, to o co chodzi? Przecież jeszcze nie sprzątałem :evilsmile:

Szubi
[Usunięty]
Dzieki wszystim za rady... W poniedziałek jade po K100D hehe :)

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
Szubi napisał/a:
W poniedziałek jade po K100D hehe :)
A teraz poważnie. Pobaw się różnymi korpusami. Weź w ręce, zobacz menu. Łatwość operowania zmianami itd. Dopiero decyduj.

dyptam  Dołączył: 14 Kwi 2007
Cytat
W poniedziałek jade po K100D
Mam nadzieję, że dopłacisz do wersji "super" warto kupić coś przyszłościowego. A tak nawiasem to na allegro Aster wystawia body K10 za 2800 PLN, to jest też dobra cena. Myślę, że każdy Ci doradzi dopłatę 700 PLN :evilsmile:

Szubi
[Usunięty]
tzn. powiem tak, w poniedziałek jade zamówić do sklepu Pentaxa k100D Super za cene 2080zł ... Więc jak już zamowie będę musiał kupić... Nigdzie nie ma w mojej miejscowości sklepu gdzie mają k100d... W tamtym sklepie macałem canona eos400 i olka e500 no i nika d40 ... W porównaniu do tamtej reszty nikon odpadł poniewaz wizjer wydawał mi sie slaby no i te rozmiary... Nistety zdjęć zabardzo nimi nie porobiłem, a pentaxa kupuje w ciemno bo niemacałem nigdy.

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
Szubi napisał/a:
a pentaxa kupuje w ciemno bo niemacałem nigdy.

Pomacasz w domu i też będzie dobrze.

A jak sobie pomyślę ile kasy straciłem, bo kupiłem Pentaxa w sklepie Internetowym to mnie krew zalewa. :mrgreen:

babylock  Dołączył: 23 Maj 2007
argawen napisał:
A teraz poważnie. Pobaw się różnymi korpusami. Weź w ręce, zobacz menu. Łatwość operowania zmianami itd. Dopiero decyduj.

I tego się trzymaj. Jak ja kupiłem swoją kasetkę to nie było takiego wyboru i ceny były wyższe. Ale ja wierzę w człowieka a potem w sprzęt. Każdy pokaże ci super zdjęcia z K100 wcale nie odbiegające od canonów czy nikonów. Kup to co ci będzie najlepiej leżało czyli ogólnie mówiąc radzę Ci zrób jak uwazasz.

Vi.The.Q  Dołączył: 20 Paź 2007
I tak będziesz się cieszył z zakupu, ozatym to ty robisz zdjęcią a nie aparat więc o paru iesiacach będziesz znał wszystkie zalety aparatu oraz wady i najważniejsze jak z tymi wadami dać sobie radę

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
Szubi, tylko się nie zniechęcaj na początku. Poznaj sprzęt, jego zalety i wady.

Tok'Ra  Dołączył: 10 Lip 2006
Znalazlem taki link z fotami uzytkownika D40: http://neo.dmcs.p.lodz.pl/~peter/jpg/
Da sie robic zdjecia... no ale warto wczesniej zajrzec do zrodla po opinie: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=16267

A oto kierunek ewolucji dla tych, ktorzy lubia male korpusy:

Szubi
[Usunięty]
maleństwo ...e te zdjęcia tez bez rewelacji... pozostaje przy pentaxie, jutro ide zamawiać...i dziekuje wszystkim za odpowiedzi :) ...a moglibyście jeszcze dać swoje zdjęcia z k100D ptosto z aparatu był bym wam bardzo bardzo bardzo wdzięczny

pavlos  Dołączył: 05 Wrz 2007
Szubi napisał/a:
...a moglibyście jeszcze dać swoje zdjęcia z k100D ptosto z aparatu był bym wam bardzo bardzo bardzo wdzięczny

Szubi napisał/a:
Nadesłało mi trzech użytkowników po 3 – 4 zdjęcia, jakieś portreciki, plenerem itd. No i doznałem szoku

To jak to w końcu było z tymi zdjęciami :?:

Że też wszystko ;-) muszę tłumaczyć:

Szubi doznał szoku, za który jest Wam bardzo wdzięczny :evilsmile:

Skocz do: