K-1, SMC FA*24/2, SMC FA*300/4.5, T 28-75/2.8: 645N+FA 45-85/4.5+ A 35/3.5, seria tradycyjnych korpusów bagnetu "K" i nawet jakieś Nikony oraz osprzęt do wszystkiego i niczego.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Pozdrawiam
Artur
---------------------------------
Większość technicznych pojęć jest mi obca, ale nie przeszkadza w pstrykaniu ;)
plwk napisał/a:Plik wynikowy jest PEF czy DNG?
zuka68 napisał/a:Na jpegu efekt powinien być widoczny, a raw pewnie niweluje to. Myślę, że HDRy lepiej samemu sklejać :)
Smart42 napisał/a:Tylko dlaczego zatem istnieją aparatowe programy HDR, które sklejają zdjęcia do HDR same, w aparacie?
Pozdrawiam
powalos napisał/a:W LR 6 klikasz PPM wybierasz Photo Merge i dalej HDR.
Pozdrawiam
K-1, SMC FA*24/2, SMC FA*300/4.5, T 28-75/2.8: 645N+FA 45-85/4.5+ A 35/3.5, seria tradycyjnych korpusów bagnetu "K" i nawet jakieś Nikony oraz osprzęt do wszystkiego i niczego.
Pozdrawiam
plwk napisał/a:powalos napisał/a:W LR 6 klikasz PPM wybierasz Photo Merge i dalej HDR.
To tak nie działa. Przy włączonej opcji HDR otrzymuje się jednego rawa, wielkości trzech.
> Dokładnie tak. "Prawdziwy" HDR otwiera mi się w zwykłym, windowsowskim programie "zdjęcia". Tylko, że to nie jest program do edycji.
Jotpeg podglądu jest HDR a RAW w LR wygląda jak środkowe zdjęcie.
Ciekawe, jotpeg podglądu wygląda jak HDR przy pierwszym otwarciu, przy kolejnym został już podmieniony na jotpega ze środkowego zdjęcia. Ponieważ RAW jest jeden, opcja utwórz HDR nie jest aktywna.
Pozdrawiam
plwk napisał/a:Jest program od producenta aparatu.
Sprawdzałeś RawTherapee, oni wprowadzają obsługę wszystkiego co możliwe.
Morituri Nolumus Mori
www.rivelv.deviantart.com / https://500px.com/rivelv
Pozdrawiam
plwk napisał/a:Spróbowałem K-1, mam ustawione RAWy, i wyszedł mi RAW o wielkości 143 MB, który w jotpegu podglądu ma HDRa.
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
Pozdrawiam
Gwiazdor napisał/a:W Pentax Photo Laboratory otworzysz to poprawnie. W innych trzeba sprawdzić, jak pisał plwk.