cheshirecat75  Dołączył: 04 Gru 2006
Time-sharing chaty w górach
W sumie nie wiem gdzie to wrzucić... Bo i zaproszenie i biznes przy okazji chcę ubić ;) Więc wrzucam tu a moderatorów prosze o ewentualne przerzucenie do stosowniejszego działu.

Otóż... Zostałem właśnie właścicielem malowniczej drewnianej chaty w malowniczych górach (pasmo Łososińskie koło Limanowej). W chacie co prawda przez jakiś czas mieszkać będą dotychczasowi właściciele (kończą budować nowy dom) ale użytkować można już teraz. Więc po pierwsze - gdyby ktoś z forum chciał się tam wybrać w któryś weekend, to prosze o kontakt, chętnie ugoszczę :) Plenery miodzio :)

Ale po drugie - szukam też kogoś zainteresowanego współużytkowaniem chaty na czas dłuższy - odpłatnie. Z grubsza w oparciu o zasadę, że w zamian za jakąś (niewielką) opłatę roczną uzyskuje się prawo do jeżdżenia tam w ileś weekendów w roku plus miesiąć w wakacje... Ew. szczegóły można uzgodnić. Czy byliby jacyś chętni?

pozdrawiam wszystkich :)

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
cheshirecat75 napisał/a:
szukam też kogoś zainteresowanego współużytkowaniem chaty na czas dłuższy - odpłatnie

Ciekawa propozycja, do obejrzenia i przemyślenia.

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Prawda? Zastanowić się można, choć w Sudety mam bliżej ;-)

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
cheshirecat75, czy to widok z okna? Kurczę, świetnie, że odważyłeś się nam to zaproponować. Bardzo fajna inicjatywa. :-D

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
cheshirecat75, ja tam jestem zainteresowany bo z Krakowa daleko nie jest ;-)
Na plener tez jestem chętny ale najwcześniej nastęny weekend, bo najbliższy mam już zajęty.

pozdrawiam
awakqwq

cotti  Dołączyła: 20 Kwi 2006
ojojoj... :-) nie boisz się? :-)

bo ja uważam ową inicjatywę za bardzo interesującą :-)

[ Dodano: 2007-10-22, 22:34 ]
pees. ten weekend również mam zajęty ;-)

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
No to już widzę, jak wkrótce większa ekipa skorzysta z zaproszenia cheshirecat75 i się do tej chaty w jakiś weekend na plener zwali :evilsmile:

We wrześniu byłam w tamtych okolicach i od tamtej pory nieustannie tęsknię ;-) a przy okazji można poplenerować ;-)

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
tref napisał/a:
Bardzo fajna inicjatywa. :-D
Bardzo, bardzo.

No, widzę że zainteresowanie faktycznie jest... :) Słuchajcie, to może zróbmy tak: możemy się wybrać do chaty na jakiś plener w listopadzie (mam nadzieję że będzie ciepło). W tej chwili wolne sa 2 pokoje, więc zmieściłoby się ok 6 osób (chyba że sa zaprawieni w boju górscy łazicy, którzy mają ciepłe spiwory i którym niestraszna noc na nieogrzewanym strychu - wtedy więcej). Proponowałbym wstępnie 10-11 lub 17-18 listopada - możemy to uzależnić od pogody. Poplenerujemy sobie miło, a przy okazji moze ktoś się skusi na time-sharing długoterminowy. Co wy na to? Wpisujcie się po prostu czy jesteście zainteresowani wyjazdem na weekend i niech zadecyduje kolejność i jakość śpiworów ;)

Co do widoku - no, niestety nie jest z okna. Trzeba wyjść parę kroków ponad chatę. Z okna niestety drzewa zasłaniają ;)

Mały apdejt: na priva zgłosili się awakqwq i Zdano więc na ew. wyjazd weekendowy rezerwuję dla nich wstępnie miejsca. Pozostałe rezerwacje proszę robić w wątku.

I parę fotek, żebyście widzieli jak okolica wygląda:

Chata na dole po prawej ;)

To widok z grzbietu, chata zasłonięta przez drzewa po lewej stronie

A to pastwisko mojego sąsiada :)

Mnie nie przeszkadza, że trzeba nieco się przejść, żeby zobaczyć ;-)
Mnie bardziej pasi 17-18 listopada ;-) /10-11 nie pasi w ogóle :-( /

[ Dodano: 2007-10-22, 23:14 ]
śpiwór obok mnie - mój Mężczyzna co prawda śpi, ale tak mu czytam w myślach, że też chce :-)

rychu  Dołączył: 08 Paź 2006
cheshirecat75 napisał/a:
Czy byliby jacyś chętni?

Rzuć propozycją na pl.rec.gory tam może się znajdą chętni na dłuższą współpracę w tym zakresie.
Swoją drogą, to nie masz pojęcia jak Ci zazdroszczę :-D

Vi.The.Q  Dołączył: 20 Paź 2007
aż mi łzy po oczach poleciały na widok tych plenerów tam.... Ae nie moge zostać smrodu mojego miasta, ono mnie potzrebuje :-D

Tak czy siak zazdroszcze

vomer  Dołączył: 12 Cze 2006
A ja mam propozycję ciut inną. Otóż posiadam ładny domek nad jeziorem na Mazurach. Moglibyśmy się czasem wymienić lokalami dla obopólnej korzyści.

gorky  Dołączył: 24 Kwi 2006
z zawodowej ciekawosci: gdzie konkretnie w pasmie lososinskim? :)

i oczywiscie zazdroszcze...

zenza  Dołączył: 22 Kwi 2006
Też uważam za bardzo fajną propozycje nawet myślałem o czymś takim. Czy to jest jakieś odludzie, czy w pobliżu jest jakaś infrastruktura do uprawiania narciarstwa? Tak pytam z ciekawości na co można się nastawiać:)

emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
zenza napisał/a:
infrastruktura do uprawiania narciarstwa
Do prawdziwego narciarstwa wystarczy tylko śnieg i ew. chata na noc. Resztę "infrastruktury" przywozimy ze sobą.

Termin i lista chętnych
Wyklarowała się sprawa terminu - na wspólny plener w grę wchodzi w tej chwili tylko 10-11 listopada. Do tej pory zgłosili się:

awakqwq z Żoną
cotti z Mężczyzną - ale nie mogą w tym terminie
Zdano "prawdopodobnie z Argawenem i Trefem" - do potwierdzenia
cypis - zastanawia się

Zakładając, że cotti w tym terminie odpada, to mamy juz komplet :) W razie jakichś zmian decyzji itp decyduje kolejność zgłoszeń - ze względu na to, że dotychczasowi właściciele ciągle mieszkają w chacie, nie mogę przyjąć więcej niż 6 osób na raz.
Potwierdzajcie ewentualne przybycie lub nie bezpośrednio na maila :)

Odpowiadając na pytania które padły w wątku:

1) dokładna lokalizacja - wieś Krosna w gminie Laskowa.

2) wyciągi - trzeba podjechać autem do wyciągu Laskowa Kamionna. Szczegóły o tym wyciągu tutaj: http://www.laskowa-ski.pl/

3)
vomer napisał/a:
A ja mam propozycję ciut inną. Otóż posiadam ładny domek nad jeziorem na Mazurach. Moglibyśmy się czasem wymienić lokalami dla obopólnej korzyści.

Jak najbardziej :) Wszystko do uzgodnienia przez maile :)

Aha. Generalnie proszę korespondencję w sprawie time-sharingu, tudzież korespondencję w sprawie szczegółów wspólnego pleneru (ci którzy się zgłosili) kierować na maila: cheshirecat75[at]gazeta.pl

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
cheshirecat75 napisał/a:
Zdano "prawdopodobnie z Argawenem i Trefem" - do potwierdzenia
Nic o tym nie wiem, ale jestem bardzo chętny :mrgreen: :mrgreen:

mumonzan  Dołączył: 23 Kwi 2007
Ja podobnie jak cotti, chętnie się piszę na weekend 17-18.11. (i od razu chętny jestem na miejsce w samochodzie z warszawy:) Spać mogę na strychu.

Skocz do: