ttb  Dołączył: 26 Lip 2006
Mysle, ze szkoda, ze ta akcja nie wyszla na naszym forum. Prawda i słusznosc lezy pewnie gdzies po srodku. Grohu ładnie tu napisał/ostrzegł potencjalnych nabywcow. Gdyby do kazdej ciekawej aukcji na allegro kazdy by dopisał swoje uwagi do danego sprzedawcy czy obiektywu - kupujacy z naszego forum mialby pełny obraz sprzedawanego towaru (szczególnie nowi uzytkownicy jss :mrgreen: ).
Ponadto prawie wszyscy, ktorzy sa przeciw tej akcji (jak sie domyslam) maja juz pokaźną liczbe obiektywow.
Inna sprawą jest, ze prawdziwe okazje na allegro sie juz skonczyly - jest juz za duzo posiadaczy pentaxa albo zwyklych spekulantow (no chyba, ze sie myle i z checia przeczytam, ze komus udalo sie cos ciekawego znalezc)

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
ttb napisał/a:
Inna sprawą jest, ze prawdziwe okazje na allegro sie juz skonczyly
też tak myślałem. Nie jest tak źle niedawno ktoś od nas za niezłe pieniądze zdobył Takumara 85mm. Ja sam niedawno kupiłem Elicar'a 28 f2.0 do Pentaxa za bardzo małe pieniądze. Trzeba szukać czasem coś się znajdzie ;-)

Maciej  Dołączył: 18 Cze 2007
skwara napisał/a:
wydaje mi się że nie i uważam że informacje powinny być ogólno dostępne.
.

Przecież te informacje są ogólnodostępne. Każdy może sobie wejść na allegro (ebay czy też ogłoszenie na innym forum), poszukać i znaleźć aukcję, która go interesuje. Nikt przecież nie chowa przed Tobą tych aukcji. A że samemu na tę interesującą Ciebie aukcję nie trafileś, to kogo to ma być wina?

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Na ebaju można czasem fajne rzeczy kupić za niezłe pieniądze. Zwłaszcza w analogach, a szczególnie w pleśniakach. Ale "swojego" MXa upolować jakoś nie mogę :-P
A poza tym ebaj nie chce mnie zarejestrować!!! :evil:

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
matb napisał/a:
A poza tym ebaj nie chce mnie zarejestrować!!!

Dlaczemu?

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
alkos, no nie wiem właśnie. Powinienem na maila jakiś kod dostać czy coś takiego. I nie dostaję. Nijak :-P Ani w poczcie, ani w spamie, ani nic... Inna poczta normalnie dochodzi...

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
matb napisał/a:
alkos, no nie wiem właśnie. Powinienem na maila jakiś kod dostać czy coś takiego. I nie dostaję. Nijak :-P Ani w poczcie, ani w spamie, ani nic... Inna poczta normalnie dochodzi...

A z innego konta próbował? ...

skwara  Dołączył: 16 Sie 2007
Maciej napisał/a:

Przecież te informacje są ogólnodostępne. Każdy może sobie wejść na allegro (ebay czy też ogłoszenie na innym forum), poszukać i znaleźć aukcję, która go interesuje. Nikt przecież nie chowa przed Tobą tych aukcji. A że samemu na tę interesującą Ciebie aukcję nie trafileś, to kogo to ma być wina?

Tak są dostępne, ale przeczytaj jeszcze raz ostatnie zdanie mojego posta.

CanisLupus  Dołączył: 10 Sty 2007
A ja ze swojej strony dodam że okazje na allegro są i to dość często, np....

sigma 28-70/2.8 ex za 500 zł - jak nowa

No i Czarny elektrospotmatic z SMC 55/1.8 w świetnym stanie za 12 zł :mrgreen:

Ja do tej pory nie wierzę że tą piękność wykukałem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

skwara napisał/a:

Tak są dostępne, ale przeczytaj jeszcze raz ostatnie zdanie mojego posta.

To wpisuje się też inne nazwy, które mogą być użyte. Oprócz tego przeszukuje się cały dział, a nie tylko wpisuje hasła w wyszukiwarkę.

skwara  Dołączył: 16 Sie 2007
Maciej napisał/a:

To wpisuje się też inne nazwy, które mogą być użyte. Oprócz tego przeszukuje się cały dział, a nie tylko wpisuje hasła w wyszukiwarkę.

To kiedy będę zdjęcia robić?

rychu  Dołączył: 08 Paź 2006
Vi.The.Q napisał/a:
zorzyk, mój dziadek mawiał, Polak zawsze chciał dobrze, a i tak pod koniec zawsze coś spier*

Nie dokończył? "... a Rus mu nogę podstawiał, a Prusok w d..e kopał.."???

Wiem - polityka, pewnie kolorowy znów wytnie, ale się nie opanowałem :-/

kierdel  Dołączył: 20 Lip 2007
skwara napisał/a:
Maciej napisał/a:

skwara, jak cos znajdziesz to obfoc caly watek zeby potem nie szukac ;-)

Vi.The.Q  Dołączył: 20 Paź 2007
panowie a moze takie coś innego? Lista sklepów Alegrowiczów których nie polecacie, od razu z napisem dlaczego nie... To bardziej by się przydało?

rychu mój dziadek to Piłsudski, i chyba u mnie w rodzinie też pewne takie poglądy są, ze dla Polski jeszcze da się coś zrobić ale z Polakami już nic" Niestety jeszzce nigdy mój dziadek nie żalił się na nikogo z poza, więc prose bardzo jak chcesz krzywe osądy dawać, to możesz, ale nie odnośnie osób które nie znasz. Zachowałeś się bardzo nieprzyzwoicie moim zdaniem.

[ Dodano: 2007-10-23, 12:01 ]
by nie bylo to ze mój dziadek to P to w przenośni :P

kierdel  Dołączył: 20 Lip 2007
Vi.The.Q napisał/a:
panowie a moze takie coś innego? Lista sklepów Alegrowiczów których nie polecacie, od razu z napisem dlaczego nie... To bardziej by się przydało?

bardziej w hydeparku chyba. Ten watek to juz jakis czas temu nalezalo wyciac.

dickkett  Dołączył: 18 Wrz 2006
Giełda » Sprzedawcy - rekomendacje i ostrzeżenia
link

Vi.The.Q  Dołączył: 20 Paź 2007
dickkett, ta tylko ze w tym watku jest BUR*EL i to masakryczny.... dyskusje zamiast proste tego polecam a tego nie.... to eseje sobie piszą

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Vi.The.Q, przywołuję Cię do prządku! Daruj sobie takie słownictwo!!!

[ Dodano: 2007-10-23, 12:21 ]
Vi.The.Q napisał/a:
to eseje sobie piszą

Taka specyfika - nie ma obowiązku czytania!

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
Vi.The.Q napisał/a:
Niestety jeszzce nigdy mój dziadek nie żalił się na nikogo z poza, więc prose bardzo jak chcesz krzywe osądy dawać, to możesz, ale nie odnośnie osób które nie znasz. Zachowałeś się bardzo nieprzyzwoicie moim zdaniem.
Vi.The.Q, proponuje herbatke z melisy i 24 godzinny urlop od forum. Chyba za bardzo sie nakreciles - daj odpoczac sprezynce.

dz.

skwara napisał/a:

Przecież nie aż tak często szukasz czegoś konkretnego.

A jak nie szukasz niczego konkretnego, to skaczesz sobie po allegro i szukasz sobie jakiś okazji.

Skocz do: