K10D | MZ-5n | MZ-M
Miłego dnia
YM124G, MX, Mz-5n, K-5II, K-3II
rychu napisał/a:Mamikur, bułeczki upieczone z małymi modyfikacjami. Część mąki zastąpiłem żytnią, zamiast masła - oliwa, plus otręby, plus czarnuszka, pieczenie 20 min, ostatnie 5 z termoobiegiem. Pychota.
Rafi napisał/a:Widzę, że ziarniste jakoś powodzeniem za bardzo się nie cieszą... A mój, po przekrojeniu (połówki nie "pasują", bo jedną ciepłą kromeczkę właśnie samą wszamałem ), akurat stygnie [fotka smartfonem z... 2013 roku, więc jakość "takase"].
Morituri Nolumus Mori
www.rivelv.deviantart.com / https://500px.com/rivelv
Jak na strychu: jakieś puszki, parę słoików i trochę innego badziewia.
A w kącie album z jakimiś fotkami
MX, ME i same stare manuale.
Polecam www.tomaszmichalski.com
No na pewno - odczuwam tę radość z Tobą, bo wiem ile jej może być z dobrego pieczenia. Ja wczoraj miałem kolejny "pieczony" dzień. Ciasta starczyło na chleb, kilka małych bułeczek do szybkiego spożycia oraz na smażone na patelni placki z ciasta drożdżowego. Teraz w sumie moja dieta opiera się na chlebie własnej produkcji, produktach mlecznych fermentowanych i piwiemygosia napisał/a:A ja w końcu mam prawdziwy, duży piekarnik!
Stoi na razie na palecie, ale nic to.
Będzie pieczenie! :D
NAFO expansion is non-negotiable
K10D | MZ-5n | MZ-M
Electrical engineers do it with less resistance ;)
NAFO expansion is non-negotiable
Kytutr napisał/a:Skaarj, zakładaj wątek o robieniu żółtego sera. Będzie ciekawie
Electrical engineers do it with less resistance ;)
mygosia napisał/a:A ja w końcu mam prawdziwy, duży piekarnik!
Stoi na razie na palecie, ale nic to.
Będzie pieczenie! :D
badworm napisał/a:Mamikur, bułki wyszły przepysznie, dziękuję!
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron