K-7+DA16-45mm F/4+SMC FA-P 50mm 1.4+SMC-M 85mm F/2+Sigma 105mm EX F2.8+FA 80-320+Metz 48 AF-1
W moim przypadku było oddanie do serwisu. Dostałem po pewnym czasie nowego K100D. Możesz równie oddać do sklepu.StarskiPL napisał/a:Co z tym zrobić?
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
K-7+DA16-45mm F/4+SMC FA-P 50mm 1.4+SMC-M 85mm F/2+Sigma 105mm EX F2.8+FA 80-320+Metz 48 AF-1
A jakiej chciałeś odpowiedzi ?StarskiPL napisał/a:Czyli zostaje mi tylko serwis...
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
To zapytaj się forumowiczów, na ile puszek to występuje. Przecież nikt nie będzie pisał, że u niego wszystko OK.Paweł Szkup napisał/a:jak w zeszłym tygodniu wyraziłem swoje niepokoje co do częstotliwości występowania BF/FF to niektórzy mnie zbesztali
będziesz miał spokój.Paweł Szkup napisał/a:w sobotę odbieram mojego KX
U mnie był akurat BF. Oddałem do serwisu, bo co mi innego pozostało. Zadzwoń do serwisu i dowiedz się, co z tym zrobić. Ale pewnie zaproponują odesłanie do nich.StarskiPL napisał/a:Spodziewałem się dokładnie tego co napisałeś argawen ale chciałem żeby ktoś na to zerknął
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
Miąłem tak samo tylko w drugą stronę (BF). U mnie pomogła regulacja w "Menu serwisowym" tylko cicho sza, bo ponoć tracę gwarancję , ale jakoś nie chciało mi się czekać 2 tygodnie na puszkę. Teraz jest OK ze szkalarnią i jeszcze bardziej OK ze szkłami Sigmy, pewnie znając ich z kolei tendencje do nietrafiania w cel, BF (puszka) - FF (Sigmy) = trafienie w punktStarskiPL napisał/a:Czyli zostaje mi tylko serwis...
K20D; K100D + DA 18-55 + 70/2.4 ltd + 35/2.8 ltd; FA 50/1.4; M 28/2.8; A 50/2.0-Kenko 2x MC7; F 35-80; M 135/3.5; M 200/4.0, Sigma 17-70-300 Macro, 540-FGZ
Program A<M 50/1.7; MZ-10<FA 28-90
argawen napisał/a:To zapytaj się forumowiczów, na ile puszek to występuje. Przecież nikt nie będzie pisał, że u niego wszystko OK.Paweł Szkup napisał/a:jak w zeszłym tygodniu wyraziłem swoje niepokoje co do częstotliwości występowania BF/FF to niektórzy mnie zbesztali
A jak to udowodnią ? Druga sprawa, że StarskiPL ma K100D Super. Tam nie jest znany sposób wejścia do menu serwisowego.dyptam napisał/a:U mnie pomogła regulacja w "Menu serwisowym" tylko cicho sza, bo ponoć tracę gwarancję
Bo pewnie robisz z manualnym szkłem. Spróbuj dać korekcję lampy.StarskiPL napisał/a:Prześwietla zdjęcia...
Jak w każdym systemie. Trochę z ciekawości poszalałem po innych forach systemowych. Także się zdarzają.Paweł Szkup napisał/a:Sorry, ale IMHO ta usterka za często występuje
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
argawen napisał/a:Jak w każdym systemie. Trochę z ciekawości poszalałem po innych forach systemowych. Także się zdarzają.Paweł Szkup napisał/a:Sorry, ale IMHO ta usterka za często występuje
Właśnie, ile ? Znasz dane ?Paweł Szkup napisał/a:Ile procent klasycznych lustrzanek AF miało "zezowatego" autofocusa?
A Nikon i Canon to niby nie był ?Paweł Szkup napisał/a:Dlatego, że jednak kiedyś Pentax był synonimem dobrej jakości
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
argawen napisał/a:Druga sprawa, że StarskiPL ma K100D Super. Tam nie jest znany sposób wejścia do menu serwisowego.
Canon 1Ds Mark II | 35/1.4L | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2.0L | 580EX II
www.abjphotography.com
Nawet na tym forum była instrukcja, w której wersji i jak w menu wejść.StarskiPL napisał/a:Czytałem o tym na forum dpreview.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki