andmo  Dołączył: 25 Paź 2007
Vomer

[quote="vomer"]Rozmawiałem dziś z kolegą z Wa-wy , który zanabył Tamrona 18-250 więc jego Pentax 50-200 jest do wzięcia. Jest całkiem nowy, prawie nie używany, z gwarancją i zapewne w atrakcyjnej cenie.

/quote]
Mozna prosić o namiary?

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
andmo napisał/a:
Jestem na dobrej drodze żeby sie wkurzyć i kupić Pentaxa i Sigmę/Tamrona
Zrobisz głupstwo, ponieważ zakres ogniskowych tych obiektywów w dużej mierze się pokrywa. Kup jeden (obojętnie jaki), porób zdjęcia i sam oceń, czy pasuje czy nie. Zawsze możesz sprzedać (niestety z jakąś stratą, ale do przełknięcia).
A tak a'propos, jakbbyś napisał skąd jesteś, to może znalazłby się życzliwy kolega/koledzy z okolicy mający interesujące cię obiektywy. Wtedy tylko umówić spotkanie i porobić parę ujęć przy zawsze wskazanym :-B .

Oczywiście, że zartowałem - z tym podwójnym zakupem. Po prostu widać z tego, że nikt nie miał w ręku tych 2 typów tele (z sigmą -trzech) tak by porównać i przedstawić swoje subiektywne odczucia. Mówię o subiektywnych bo nie znalazłem testów DA 50-200 NATOMIAST TESTY TAMRONA I SIGMY OWSZEM. Ponieważ zbliża się termin wyjazdu "coś" muszę kupić. Liczę na kontakt od Vomera (jestem z okolic W-wy).

andmo napisał/a:
Po prostu widać z tego, że nikt nie miał w ręku tych 2 typów tele (z sigmą -trzech) tak by porównać i przedstawić swoje subiektywne odczucia. Mówię o subiektywnych bo nie znalazłem testów DA 50-200 NATOMIAST TESTY TAMRONA I SIGMY OWSZEM.
Oj, niedokładnie szukałeś. Swego czasu awakqwq zrobił test 50-200 i sigmy 70-300. Link

Biję się w piersi - nie szukałem!!!! Szukałem porównania tamrona z pentaxem (nie znalazłem) - w trakcie dyskusji pojawiła się - i słusznie - Sigma. Pieknie dziękuje za link "przeleciałem" zdjęcia - wieczorem będę miał czas na porzadne obejrzenie , potem przespać się z problemem i .......po zakupy.
Dziękuję wszystkim "forumowiczom" za zainteresowanie i pomoc zarówno na forum jak i na priv'ie.

andmo napisał/a:
przespać się z problemem
Jak nie masz z kim innym :mrgreen:

Skocz do: