Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
piotr_luk napisał/a:
Arti, no chyba, że też byś słyszał

teraz juz słyszałem... :shock:

babylock  Dołączył: 23 Maj 2007
Arti napisał:
No dobra, to podaj parę konkretów, dowodów na szkodliwość stacji bazowej?

Arti to odpowiem przewrotnie daj dowód na brak ich szkodliwości. Zasada jest prosta jeśli chcesz sprzedać nowy samochód to musi on przejść serię testów na zderzenia, drogę hamowania itp. Nie sprzedaje się prototypu klientowi a potem mówi żeby udowadniał że samochód jest wadliwy. Dlatego operatorzy wykorzystujący nową technologię powinni najpierw przeprowadzić testy na np. zwierzętach a potem przedstawić wyniki i z czystym sumieniem oraz podniesioną głową bronić swojej technologii. A na razie to tylko bełkot techniczny a jak pada pytanie o wpływ na organizmy żywe to głowa w piasek lub taki text jak Twój "a udowodnij że szkodzi".

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
Niech mi ktoś tu udowodni, że nie ma UFO. :mrgreen:

wkt  Dołączył: 03 Lip 2007
Badania są bardzo kosztowne. Prościej jest umieścić komuś nad głową BTS ogromnej mocy i zobaczyć co się stanie. Za 10, 15 lat i tak zmieni się skład rady nadzorczej i kto inny będzie ponosił odpowiedzialność. Więc ryzyko jest niewielkie.

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
UFO som!!! bo tak!

GRZESIO  Dołączył: 05 Mar 2007
wkt napisał/a:
Prościej jest umieścić komuś nad głową BTS ogromnej mocy i zobaczyć co się stanie

Ogromna moc, ojoj, makrokomórki sieją z mocą do 50W na otwarych przestrzeniach, mikrokomórki w miastach do 30W, aparat komórkowy do 2W, aparat stacjonarny bezprzewodowy 250mW, mikrofalówka 1500W, niektóre rozgłośnie radiowe i telewizyjne nadają w grubych kW, radary w MW (impulsowo) - a najlepsze to że mając BTSa bezpośrednio nad głową jesteśmy mniej narażeni na promieniowanie niż ci przebywajacy 50m od BTSa.

babylock  Dołączył: 23 Maj 2007
Tu nie chodzi o to czy coś wytwarza 5W czy 500W ale o to czy to ktoś zrobił rzetelne badania o wpływie takiego promieniowania na człowieka. Dla mnie taki maszt mógłby wydzielać 100KW jeśli ktoś zrobiłby raport medyczny i na 100% powiedził NIE SZKODZI. To że coś wydziela 2W nie znaczy że jest bezpieczne.

Do poczytania może o szkodliwości ale głównie o metaodach załatwiania spraw przez ERĘ.

http://www.kurierlubelski...-pid-45283.html

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
babylock napisał/a:
na 100% powiedził NIE SZKODZI

Coś takiego nie istnieje, nie ma czegoś takiego co by na 100% nie szkodziło.

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
Alkohol nie szkodzi. Podobno na 100%.

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Cytat
Alkohol nie szkodzi. Podobno na 100%.

I to ten 40%.

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
alkos napisał/a:
I to ten 40%

Starsi ludzie mi mówili, że najzdrowszy jest ten 98%.

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Cytat
Starsi ludzie mi mówili, że najzdrowszy jest ten 98%.

Ale dopiero po wybieleniu fioletu.

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
Znajomy ksiądz jest proboszczem na Kamczatce i opowiadał mi, że miejscowi maja takie powiedzenie: 40 km do sąsiada, to żadna odległość, 40 stopni mrozu, do żaden mróz i 40% wódka, to żadna wódka

rafalf  Dołączył: 08 Cze 2007
W pracy zawodowej mam dość dużo do czynienia z BTSami różnej maści, najpierw były to GSM/UMTS, teraz systemu Dimetra....

Powiem Wam tak... tak na prawdę, to nikt jeszcze nie ma pełnych badań dotyczących negatywnego wpływu BTSów na nasze zdrowie. Owszem jakieś tam testy szczątkowe są przeprowadzane, ale o szkodliwości nowych technologii przekonamy się wszyscy za parenaście/paredziesiąt lat.

BTS to jedno, nadaje z określoną mocą, ale anteny ma umieszczone na pewnej wysokości.
Pomyślcie sobie o prostej dziś rzeczy - używaniu telefonu komórkowego, trzymacie przy głowach urządzenie które podczas rozmowy musi nadawać sygnał tak mocny żeby mógł dotrzeć do BTSa (niekoniecznie najbliższego, jeżeli najbliższy jest zajęty to telefon loguje się na pierwszym wolnym licząc od najbliższego) i zapewniam Was że samo CZĘSTE rozmawianie przez telefon komórkowy jest bardziej szkodliwe niż mieszkanie w pobliżu BTSa....

Rafał

Skocz do: