mygosia napisał/a:zdjęcie jest w trybie pejzażowym i zastanawiam się dlaczego...
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
plwk napisał/a:Anabell66 napisał/a:kiedy patrzę w to "małe" okienko to wcześniej ustawiała się ostrość w formie takiego większego zielonego prostokąta , a teraz tego nie ma jak naciskam do połowy przycisk . Widać jedynie mały czerwony kwadracik
To, moim zdaniem wskazuje, że przysłona się nie otwiera i jest za mało światła do działania AF.
Pozdrawiam
pozdrawiam
k-S2 GR Fuj
pozdrawiam
k-S2 GR Fuj
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Kot72 napisał/a:Wrzuć zdjęcia tylko nie wycinaj danych exif . Jestem ciekawy jakie parametry dobiera aparat . W menu aparatu , pozycja C ,zakładka 1-7 ustaw automatyczną kompensację ekspozycji .
Może to coś pomoże . Jeśli zdjęcia były robione na zewnątrz , na śniegu to trzeba dodać + 0,7-1 EV bo mogą być zbyt ciemne .
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
i sprawdził "popychacz "przysłony czy powraca (przesunięcie otwiera przysłonę i powrót automatyczny zamyka (zadziałanie sprężyny).Ryszard napisał/a:ale ja bym jeszcze dodatkowo wypiął obiektyw, przeczyścił styki po obu stronach kropeleczką wysokoprocentową (lub chociaż nasączoną ściereczką do okularów) i spróbował ponownie
Pozdrawiam
Kp + S 17-50 f2,8 + HD DA 55-300mm F4.5-6.3 ED PLM WR + O-ME53
Lepiej wyjść na spacer, niż wyjść na debila.
Jeden aparat 2017
Pozdrawiam