K-50 / K-70
Stare stałki,kilka zomów,fiszka,lampa.
Moja galeria na 500px :
http://500px.com/oxygenum
Aparaty szczęścia nie dają...
Pozdrawiam
Artur
---------------------------------
Większość technicznych pojęć jest mi obca, ale nie przeszkadza w pstrykaniu ;)
Generic napisał/a:Uf, ale jestem sceptyczny. Może się jednak nie znam.
K-5iis + Bigma, K-30, K-X, K-R, P18-55, P50-200, P80-320, S70-300, T70-300, Trioplan 100/2.8 i sporo innych gratów.
RPM napisał/a:Generic napisał/a:Uf, ale jestem sceptyczny. Może się jednak nie znam.
Światło sodowe dość dobrze określoną długość fali. Nic nie stoi na przeszkodzi wyciąć akurat ten fragment pasma. Podobnie ze światłem lamp rtęciowych.
Generic napisał/a:praktycznie wszystko od żółci w górę
CzareK
Generic napisał/a:Raczej nie.
K-5iis + Bigma, K-30, K-X, K-R, P18-55, P50-200, P80-320, S70-300, T70-300, Trioplan 100/2.8 i sporo innych gratów.
CytatLight pollution considerations
For locations where light pollution is a consideration, such as near astronomical observatories or sea turtle nesting beaches, low-pressure sodium is preferred (as formerly in San Jose and Flagstaff, Arizona).[14][15] Such lamps emit light on just two dominant spectral lines (with other much weaker lines), and therefore have the least spectral interference with astronomical observation.[16] (Now that production of LPS lamps has ceased, consideration is being given into the use of narrow-band amber LEDs, which are on a similar color spectrum to LPS.) The yellow color of low-pressure sodium lamps also leads to the least visual sky glow, due primarily to the Purkinje shift of dark-adapted human vision, causing the eye to be relatively insensitive to the yellow light scattered at low luminance levels in the clear atmosphere.[17][18]