GrzegorzD napisał/a:Panasonic Lumix DMC-LX100 – niby solidniej wykonany od RX 100 i ciut ergonomiczniejszy, ale chyba brak odchylanego ekranu.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
GrzegorzD napisał/a:Do wszelkich wyjść, w którym fotografia jest celem towarzyszącym – turystyka, wypady rowerowe, plaża z rodziną, street foto – ogólnie aparat, który mam (prawie) zawsze ze sobą oraz do kręcenia amatorskich filmów.
YM124G, MX, Mz-5n, K-5II, K-3II
adi24-78 napisał/a:Polecam coś z serii Sony a 6000 w większej kieszeni tez się mieści
Było, minęło: K-3 | 10/2.8 | 35/2.8 | 40/2.8 | 43/1.9 | 50/2 | 70/2.4 | 100/2.8 | 18-35/1.8 | 17-70/2.8-4 | 70-200/2.8 | 48 AF-1 | EX1
adi24-78 napisał/a:Polecam coś z serii Sony a 6000 w większej kieszeni tez się mieści
cube007 napisał/a:LX100 zmieści się w kieszeni zimowej kurtki, w lecie będzie z nim problem... kompaktowy jest LX15.
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Yeti napisał/a:Bariery finansowej chyba nie postawiłeś, więc wybór jest bardzo duży. Ale gdybyś chciał mieć coś niezłego i taniego to zastanów się nad Samsungiem NX 3000. Choć do formatu 13x18 to on za dobry.
GrzegorzD napisał/a:W pierwszym poście jest wszystko.
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
Miałem LX 100 i w tym modelu matryca uwalona była jak sweter Enzo podczas wpierdzielania chrupek kukurydzianych. Problem znany w tym modelu, sądzę, że mógł dotyczyć również wcześniejszego LX15.CytatKtoś ma LX15 i może się wypowiedzieć
O to to to! Zwłaszcza odchylany ekran w smartfonach daje radę.CytatWszystko co sugeruje przeproszenie się z dobrym smartfonem
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Michu napisał/a:Zwłaszcza odchylany ekran w smartfonach daje radę.
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
Michu napisał/a:Zwłaszcza odchylany ekran w smartfonach daje radę.
Jesteś mi winien czyszczenie ekranu...Enzo napisał/a:W Bydgoszczy jest embargo na Z Flipa?
Enzo napisał/a:Wszystko co sugeruje przeproszenie się z dobrym smartfonem.
Michu napisał/a:Miałem LX 100 i w tym modelu matryca uwalona była jak sweter Enzo podczas wpierdzielania chrupek kukurydzianych. Problem znany w tym modelu, sądzę, że mógł dotyczyć również wcześniejszego LX15.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Michu napisał/a:(...)kupiłem nówkę, używałem kilka lat, problem nie przyszedł nagle, stopniowo się nawarstwiał. Zaniedbywany nie był, podejrzewam, że kurz dostawał się poprzez obiektyw - zasysał drobinki podczas zumowania czy ustawiania ostrości, ale to tylko moje, niczym nie poparte przypuszczenia(...)
GrzegorzD napisał/a:po co Pentax implementuje w bardzo dobrze uszczelnianych korpusach tryb czyszczenia matrycy?
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
plwk napisał/a:GrzegorzD napisał/a:po co Pentax implementuje w bardzo dobrze uszczelnianych korpusach tryb czyszczenia matrycy?
W odróżnieniu od kompaktu, w lustrzance zdejmuje się obiektywy.