k-3II;Sigma 35/1,4; smc pentax-F 50/1.4;smc-m50mm 1,4;Samyang14mm;smc 28/2.8;smc 135/2.8;MTO1000;AF-540 FGZ;manfrotto;grip;)
Andrzej_k-5 napisał/a:Samyang 14mm 2.8 ostrzy na nieskończoność w punkcie 0,7m na skali. Przesuwanie w prawo do nieskończoności rozmywa obraz. Był już raz w serwisie z tego powodu, naprawili bez problemu i po 2 dniach wrócił do mnie. Teraz jest tak samo, ale gwarancja już się skończyła.
Czy jest jakiś sposób aby samodzielnie to naprawić? Może ktoś miał podobny kłopot?
Pozdrawiam
Andrzej
Lynne: Co ci zamówić?
Ja: Stek...
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Ja: Lynne, ja robię zdjęcia Pentaksem i obrabiam je pod Linuksem...
Lynne: Dobra, to jaki ma być ten stek? Krwisty?
k-3II;Sigma 35/1,4; smc pentax-F 50/1.4;smc-m50mm 1,4;Samyang14mm;smc 28/2.8;smc 135/2.8;MTO1000;AF-540 FGZ;manfrotto;grip;)
Andrzej_k-5 napisał/a:Coś nie na temat piszesz;) Obiektyw nie spadł i nie był uderzony. Sam sobie tak zrobił. Są jakieś filmiki pokazujące naprawę problemu z ostrzeniem, robiłem wg. tego co na filmie, ale chyba nie w tym problem. Miałem nadzieję, że ktoś miał podobny problem i znalazł samodzielnie rozwiązanie.
Lynne: Co ci zamówić?
Ja: Stek...
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Ja: Lynne, ja robię zdjęcia Pentaksem i obrabiam je pod Linuksem...
Lynne: Dobra, to jaki ma być ten stek? Krwisty?
Pentax K-30 | DA 21/3.2 Ltd. | DA 40/2.8 Ltd. | DA 70/2.4 Ltd. | DA L 55-300 | Metz 50 AF-1
...żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam...