LoL O_oBlesso napisał/a:TO system dla amatorow dajacy mozliwosc korzystania z tanszych niefirmowych obiektywow i dla osob bawiacych sie w "manual"
Pentax LX
Canon 1Ds Mark III + Canon 5D Mark III
Zenitar 16/2.8 | Irix 15/2.4 | Sigma ART 20/1.4 | Canon 24/1.4L II
Sigma ART 50/1.4 | Canon 85/1.2L | Canon 135/2L | Canon 400/2.8L
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
tak, tylko że to powiedział człowiek który na codzień pracuje w branży fotograficznej i jego wiedza na ten temat jest o wiele bardziej obszerna niż moja. Tym bardziej mnie to dziwi.awakqwq napisał/a:perl, może i bzdura ale się dai wielu nieświadomych tego że to bzdura z tego korzysta
![]()
mogłeś, z pewnością miałbyś masę świetnych obiektywówBlesso napisał/a:A moglem kupic D40
Pentax LX
CytatBlesso, może troszkę inaczej: czego oczekujesz OD Pentaxa lub DO Pentaxa, i ile za to możesz dać?
Bo z tego co widzę po dotychczasowych postach, sam nie potrafisz tego jednoznacznie napisać.
Canon: 5D, 5DMk3, L 24-105 f/4, L 24-70 f/2.8; L 85 f/1.2, L 16-35 f/2.8 Mk2, 50 f/1.8, 85 f/1.8, 2 x 580 EXII i oczywiście Samyang 14 f/2.8 ^^.
SunShine Studio's
argawen napisał/a:No tak, zapomniałem o nich. Ale one droższe od Limited-ówKilroy napisał/a:ale współczesne (technologicznie) M42 i PK/M robi Zeiss (opss Cosina?).
argawen napisał/a:Jest, ale mnie sie udało prawie wszystko kupić do niego.Kilroy napisał/a:Pentax jest marką niszową i trzeba się z tym pogodzić.
PZ1, KX i kupa szkieł
Wszedłem w Limitedy.Alek napisał/a:Masz juz nowe ZK....?
Najwyraźniej nie jesteś w temacie. Spróbuj podpiąć szkło manualne Canona FD do lustrzanki cyfrowej tej firmy. Do Pentaxa podepniesz wszystko co ma w nazwie Pentax i nie tylko to.Blesso napisał/a:Canon (szkla AF Vs manula) -773 / 77 ; Nikon 660/73 ; Petnax 120/68 . Do ktorego systemu jest proporcjonalnie wiecej sziel manualnych?
Masz tu dużo racji, ale piszący chyba mieli na myśli puszki, a nie szkła. Swoje szkła kupowałem na odległość. Raptem Sigmę 100-300 i Tamrona 28-75 kupiłem fizycznie będąc w sklepie. No, jeszcze FA 300mm/4,5 przywiózł mi allegrowicz do rąk własnych i mogłem sobie je przetestować przed zakupem.Blesso napisał/a:Przeczytajcie dokldanie posty ludzi tu sie wypowiadajacych : " pojechalem do MM ; bylem w Syriusie ,Saturnie czy innym duzym sklepie" (Mnhck - napisz gdzie miejszkasz)
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
Piotr
K-5,K-3| i kilka szkieł
https://pbase.com/piotreks
cytat zaczerpnięty z KONKURENCYJNOŚĆ PRZEDSIĘBIORSTWA NISZOWEGO A TRANSFORMACJA SYSTEMOWA NA PRZYKŁADZIE GRUPY SWARZĘDZ Streszczenie autor: mgr Katarzyna Suchowierska do pobrania http://janek.ae.krakow.pl/~ekte/konf/sucho.docCytatNiszę rynkową można scharakteryzować w następujący sposób: "klienci znajdujący się w danej niszy mają wyraźnie wyodrębniony i dosyć złożony zbiór potrzeb i gotowi są zapłacić wyższą cenę za produkt najlepiej zaspokajający ich potrzeby. Przedsiębiorstwa działające w niszach muszą dokonać specjalizacji, aby odnieść sukces. Lider niszy nie jest narażony na ostre ataki ze strony innych konkurentów"1. Specjalizacja w obsłudze nisz rynkowych jest więc działalnością dochodową. Klienci gotowi są zapłacić za dane dobro więcej specjaliście niż sprzedawcy masowemu, dzięki czemu specjalista może realizować wyższą marżę, sprzedawca masowy zaś realizuje wysoki obrót. Jednocześnie przedsiębiorstwo działające w niszy rynkowej musi sprostać nietypowym wymaganiom klientów poprzez zastosowanie wysoce zindywidualizowanej kompozycji instrumentów konkurowania.
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
a ilu z nich MOŻE podpiąć manuale canonowskie do swoich EOS-ów D~ ??Blesso napisał/a:Popatrzcie na Wasze stopki w postach i porownajcie je z tym co maja np Canonierzy.Ile z nich ma szkla manualne w swoich opisach ?
Olympus jest jedną z niewielu firm, albo nawet jedyną, do której żaden 'niezalezny' producent nie robi szkiełBlesso napisał/a:A nizezalezni producenci ? Maja oferte np dla Olimpusa
Pentax LX
Mam jedną i nie używam( M28/3.5)CytatPatrzac na forum sporo ludzi ma jakas stalke [manual]
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
sigma robiperl napisał/a:Olympus jest jedną z niewielu firm, albo nawet jedyną, do której żaden 'niezalezny' producent nie robi szkieł
K10D, DA* 16-50/2.8 AL ED [IF] SDM, DA 18-55 (w pudełku), DA 50-200, A 50/f1.7, FA 50/f1.4, FA 28-105, FA 80-320 (na chorobowym), Cosina 100/f3.5, Sigma EF-500 DG Super, Metz 40 MZ-3i
OM-1, OM-2N
pierwsze słysze (ale sie Olympusem zbytnio nie interesowałem)piotr_luk napisał/a:sigma robi
Pentax LX
Ooo , przepraszam , Sigma produkuje ładnych kilka szkieł do 4/3 (m.in. 1,8/24;3,5-6,3/18-250;1,4/30;1,8/28 )perl napisał/a:Olympus jest jedną z niewielu firm, albo nawet jedyną, do której żaden 'niezalezny' producent nie robi szkieł
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
to oczywiście nie oznacza, że nie robiperl napisał/a:pierwsze słysze
K10D, DA* 16-50/2.8 AL ED [IF] SDM, DA 18-55 (w pudełku), DA 50-200, A 50/f1.7, FA 50/f1.4, FA 28-105, FA 80-320 (na chorobowym), Cosina 100/f3.5, Sigma EF-500 DG Super, Metz 40 MZ-3i
OM-1, OM-2N
perl napisał/a:Blesso napisał/a:
A nizezalezni producenci ? Maja oferte np dla Olimpusa
Olympus jest jedną z niewielu firm, albo nawet jedyną, do której żaden 'niezalezny' producent nie robi szkieł
tylko do 4/3 ?Dada napisał/a:Sigma produkuje ładnych kilka szkieł do 4/3
Pentax LX
- czy ktokolwiek cos takiego napisal?perl napisał/a:tylko do 4/3 ?
http://www.pajacyk.pl/ - kliknij pajacyka
http://www.pbase.com/fafniak/marcin_krynicki
http://www.mojesmoje.pl/index.htm - wszelkie uwagi mile widziane - zajrzyj do nas koniecznie