jest trudne do spełnienia.GrzegorzD napisał/a:wystarczające, lżejsze i zgrabniejsze
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Michu napisał/a:(...)nie chcę Cię martwić, ale do tego musisz sam dojść metodą prób i błędów.
Pozdrawiam
GrzegorzD napisał/a:Nosz k.....a. Podejrzewałem, że łatwo nie będzie, ale tak od razu?
Pozdrawiam
Morituri Nolumus Mori
www.rivelv.deviantart.com / https://500px.com/rivelv
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
plwk napisał/a:GrzegorzD napisał/a:Nosz k.....a. Podejrzewałem, że łatwo nie będzie, ale tak od razu?
Dla jednego najlepszą ogniskową do krajobrazu (na FF) będzie 24 mm, dla drugiego 300. Sam musisz ogarnąć jakie widzenie świata ci odpowiada.
Michu napisał/a:(...)Grzegorz - jeżeli miałbym doradzać. Serio potrzebujesz aż takiej szerokości? Wiem, że kusi, jeśli nie miałeś, ale masz zapewne odpowiedniki takich szerokości w smartfonie. Sprawdź najpierw, jak się z nimi czujesz (przeważnie jako standard jest tam odpowiednik 24mm i 12-14mm jako szerokokątny obiektyw). Może to jednak nie Twoja bajka, a w ten sposób przekonasz się o tym bezboleśnie.
Trochę jakby mój zakres. Parę lat próbowałem, zmieniałem, kompletowałem. Przy ograniczonym budżecie powiedziałbym, że skraje warto obstawić zoomami - np. DA 12-24 i DA 55-300 a w środku wstawić parę tańszych stałek.GrzegorzD napisał/a:oblecieć zakres powiedzmy 12-300mm PUNKTOWO stałkami
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
K-373, 11-300 mm f/1.7-4.0, sunpaki i agfatroniki, LX15, XZ-1
Pentak K3II
Był Pentax K-x, oraz pożyczone K1000 i K200D
https://www.flickr.com/photos/138543993@N07/albums
Blog o moich wędrówkach.