dpodlejski  Dołączył: 23 Kwi 2006
Wiedźmin
Kupiłem w piątek wieczorem. Grałem całą sobotę i całą niedzielę. W poniedziałek i wtorek poszedłem spać koło 3 w nocy. Chodzę niewyspany. Jak kupicie, to wam też to grozi. ;-)

Gra jest rewelacyjna i wciąga. Grafika mimo kilkuletniego engine jest świetna, muzyka - bardzo dobra, nie nuży, nie nudzi się, nie jest upierdliwa mimo wielu godzin grania.

Grywalność - rewelacja. Świat gry mroczny, ale nie brakuje też humoru. Kilka pomysłów rewelacyjnych np zbieranie kart z portretami niewiast "zaliczonych" przez głównego bohatera.

Zabawy jest na ładne kilkanaście dni. Ja, mimo bardzo intensywnego grania, nie przeszedłem jeszcze połowy gry. Jest kilka denerwujących drobiazgów - wymagania sprzętowe, czas ładowania się lokacji - ale można to wybaczyć.

Słowem - polecam!

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
hmmm. To ten Wiedźmin Geralt od Sapkowskiego, oczywiście? ;]

To już jest w ogóle gra :shock: :shock:

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
perl, ekhm, rany, to już nie tylko Polska, to cały świat o tym trąbi! Wcale nie przesadzam, chłopaki z CD-PROJEKT dali radę. Żeby nie być gołosłownym o tym "całym świecie":
http://www.gametrailers.com/game/1053.html?id=1053
http://gamer.no/product.php?productId=20593

[ Dodano: 2007-10-31, 23:18 ]
dpodlejski napisał/a:
Grafika mimo kilkuletniego engine jest świetna

O ile wiem, jest to Aurora 2007. Numer wersji wcale nie świadczy o tym, że jest kilkuletnia :-) Zaczynali dawno, ale najwyraźniej uaktualnili silnik po drodze.

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
bEEf, ja już sagę tak dawno czytałem, że takie spontaniczne info o grze na pentaxowym forum jest dla mnie jak grom z jasnego nieba! :-D

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
Czy do tej gry trzeba nowy komputer kupić?

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
Zdano napisał/a:
Czy do tej gry trzeba nowy komputer kupić?

chyba tak...
u mnie w pracy dwie osoby ktore kupily gre przymierzaja sie do nowego kompa :shock:

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
Zdano, średnio. Ja mam nie taki najnowszy i do tego mocno budżetowy i działa.

No to dziękuję, obejrzę sobie jeszcze raz film.

Zdano, pytanie jaki masz sprzęt?

Kalkulator LG Lw 60

[ Dodano: 2007-11-01, 01:25 ]
2 GHz, 1 GB RAM, ATI Radeon X600, 256 MB

Ja mam Athlona 3500 1GB RAM i GF 7300 Galaxy - czyli chyba tylko kartę mam mocniejszą (choć nie jestem pewien) chodzi nieźle prawie wszystko na maxa. Wiesz zawsze gdy ja będę sprawdzał jak działa TC SMC 1,7x AF ty możesz po testować moja kopie wiedźmina na swoim LG :-) :mrgreen:

awakqwq napisał/a:
możesz po testować moja kopie wiedźmina na swoim LG

O, to jest pomysł.

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
Zdano napisał/a:
Kalkulator LG Lw 60

[ Dodano: 2007-11-01, 01:25 ]
2 GHz, 1 GB RAM, ATI Radeon X600, 256 MB

na x600 nie pójdzie, próbowałem na jej odpowiedniku z nvidi gf6100 i wszystko hula ladnie aż do czasu włączenia się gry, robie klik i zawiecha że trzeba alt f4 robić :) a mam 2gb ramu i pół raza więcej Ghz :)

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Zdano napisał/a:
No to dziękuję, obejrzę sobie jeszcze raz film.

A ja sobie książkę przeczytam... Mmm... "Okruch lodu"

A właściwie to marzy mi się Saga o Wiedźminie i Ciri na audioCD - ostatnio to testuję i świetna sprawa. Szczególnie jak ktoś więcej jeździ.

konopia  Dołączył: 24 Kwi 2007
mygosia, a skąd bierzesz takie "czytane książki" możesz podać mi namiary na producenta/wydawnictwo może jakiś sklep internetowy, dziecku chciałbym kilka bajek poprawną polszczyzną czytanych kupić.

Co do wiedźmina, w sobotę idąc w centrum Grimsby na witrynie specjalistycznego sklepu z grami widziałem duży plakat reklamujący "The Witcher" z ogłoszeniem że można zamówić tą grę w przed sprzedaż (nie zamówiłem, mój komp nie wiedziałby co z nią zrobić, no ale jak kiedyś kupię nowego kompa).
IMHO atari, cdprojekt i cała reszta zrobili kawał dobrej roboty z promocją, byle tylko starczyło egzemplarzy dla wszystkich chętnych.

dpodlejski, do czego porównasz Wiedźmina, do jakiej innej gry?

konopia, ostatnio co sobota w Gazecie Wyborczej są "Lektury szkolne" - właśnie od 2 tygodni przerabiam "Chłopów" i jeszcze końca nie widzę ;-)

W merlinie nawet wydzielili specjalny dział: http://merlin.pl/frontend...gory/1,486.html
Są 2 rodzaje - albo typowe audioCD, albo mp3 - zależy gdzie chcesz odtwarzać.
Ja np. chciałam przegrać swój na mp3 playerka [takiego maluśkiego, na USB] - przegrało się, ale z nawzwami się porobiła kaszana i biedak nie widział co jest pierwsze/drugie itp. Ale na takim playerku na płytki jest ok.

Co do dzieci, to swojej chrześnicy kupiłam te: http://merlin.pl/frontend...t/1,490945.html
Dużo tutaj bajek jest, ale jednak dośc krótkich - parominutowych. Lepsze dla dość malutkich dzieci, które nie potrafią się tak skupiać jak nieco starsze/ Ja w wieku około 5 latek słuchałam przed spaniem okołopółgodzinnych :-)

konopia  Dołączył: 24 Kwi 2007
mygosia, wielkie dzięki, córka ma 3 lata, krótkie bajki będą w sam raz
(gdzie są te przyciski "pomógł" do przyznawania pkt. reputacji ?)

GW tutaj jakoś w "kioskach" nie mają, +
ale jest "The Daily Telegraph"Times" SUN" itd...

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
konopia napisał/a:
GW tutaj jakoś w "kioskach" nie mają
Możesz sobie zaprenumerować :-P .

konopia napisał/a:
GW tutaj jakoś w "kioskach" nie mają

No tak - nie zauważyłam :-)

Jeśli tak, to najlepiej sobie od razu kupić większą ilość na zapas :-)

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
dpodlejski napisał/a:
wymagania sprzętowe

Jakie są minimalne?

Skocz do: