argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
Tutaj coś o tym jest

link

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Co oczywiście nie znaczy, że na gorszym sprzęcie nie chodzi.
Ten link podawałem już w innym wątku.

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
Z opisu na pudełku z grą:
Wymagania minimalne:
XP sp2
Procesor: Intel Pentium 4 2.4Ghz lub Athlon 64 +2800
RAM 1024 MB
Karta gaf.: 128 MB z obsługą DirectX9 Vertical Shader/Pixel Shader 2.0 (NVIDIA GeForce 6600 / ATI Radeon 9800)
8,5 GB wolnego miejsca na HDD
Karta dźwiękowa zgodna z DirectX 9.0c

hamster  Dołączył: 11 Paź 2006
awakqwq, uff to mnie trochę uspokoiłeś, martwiłem się o swojego athlona 3000

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
To nie jest tak źle, mój kalkulator powinien dać radę.

dpodlejski  Dołączył: 23 Kwi 2006
Zdano napisał/a:
2 GHz, 1 GB RAM, ATI Radeon X600, 256 MB

Powinno pociągnąć - grafiką w najwyższej jakości się nie nacieszysz,
ale pograć się da.

Maciek  Dołączył: 20 Kwi 2006
awakqwq napisał/a:
nie taki najnowszy i do tego mocno budżetowy

awakqwq napisał/a:
Athlona 3500 1GB RAM i GF 7300 Galaxy

Dobre sobie...
Mój to Athlon 1800+. Co gorsza do pracy się sprawdza a nie jestem pewien czy inwestycja idąca w tysiące w jedną grę jest sensowna... chociaż gier których muszę sobie odmówić jest niestety coraz więcej nawet w najmniej wymagającej pod tym względem grupie przygodówek (niektóre są już jako klasyka komputerowa!).

danpe_
[Usunięty]
Maciek napisał/a:
awakqwq napisał/a:
nie taki najnowszy i do tego mocno budżetowy

awakqwq napisał/a:
Athlona 3500 1GB RAM i GF 7300 Galaxy

Dobre sobie...
Mój to Athlon 1800+. Co gorsza do pracy się sprawdza a nie jestem pewien czy inwestycja idąca w tysiące w jedną grę jest sensowna... chociaż gier których muszę sobie odmówić jest niestety coraz więcej nawet w najmniej wymagającej pod tym względem grupie przygodówek (niektóre są już jako klasyka komputerowa!).

Nie marudź, ja mam Durona 1,6 i GF FX 5700.
fifa działa, Warcraft 3 działa.
Po co mi inne gry ;)

Ale jak teraz słucham, że ktoś ma 2 GHz i 1 giga ramu i marudzi, że kalkulator to mi się włos na głowie jeży.

Poza tym - gra zajmuje 8 giga na dysku? Ja cie kręcę, mój ulubiony Death Rally zajmuje 12 megabajtów, a od 10 lat mi się jeszcze nie znudził ;)

BTW znajoma pracowała jako tester tej gry ;)
Nie dość, że se pograła, to jeszcze płacili.
Na wakacjach sam miałem dołączyć do zespołu, ale doszedłem do wniosku, że na wieś nie pojadę.

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
danpe_ napisał/a:
ma 2 GHz i 1 giga ramu i marudzi, że kalkulator

Ja wcale nie marudzę. Kalkulator, to takie moje pieszczotliwe określenie laptopa ;-)

marucha  Dołączył: 22 Kwi 2006
Polacy ostatnio stworzyli również "Dwa Światy" - też baaaaaardzo wciągający (wiem coś o tym :mrgreen: ). Polecam fanom tego typu gier.
Co do "Wiedźmina" - jak ktoś kupuje w MM, to niech szuka "edycji specjalnej" (brązowe opakowanie, wersja zrobiona dla MM), bo dodatkowo dostanie ładnie wydany bestiariusz, a wszystko w takiej samej cenie jak wersja podstawowa w czarnym opakowaniu.

Pozdrawiam
Marucha

PS
Choć mam już tę grę, to zwlekam z instalacją, ponieważ mam jeszcze sporo fotek do obróbki...

Polar  Dołączył: 12 Mar 2007
marucha ale nie musisz grać i zdjęcia wołać w jednym czasie :lol:

A ja się łamię. Bo jak pomyślę, ile spędzę nad tym czasu, który mógłbym spędzić na innych zajęciach, to mi się odechciewa. A z drugiej strony ciągnie. Ech... Teraz nie mam czasu, muszę jeszcze poczekać, muszę jeszcze poczekać, muszę jeszcze poczekać...

marucha  Dołączył: 22 Kwi 2006
Polar napisał/a:
marucha ale nie musisz grać i zdjęcia wołać w jednym czasie :lol:

Czemu nie? Dwa monitory i jedziemy... :mrgreen:
A tak poza tym muszę jeszcze skończyć "Dwa Światy" :-P

Pozdrawiam
Marucha

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
marucha napisał/a:
Co do "Wiedźmina" - jak ktoś kupuje w MM, to niech szuka "edycji specjalnej" (brązowe opakowanie, wersja zrobiona dla MM)

eee tam dla MM
dla Saturna :-P
u nas tez jest z ksiazka :mrgreen:

djack  Dołączył: 22 Kwi 2006
Zdano napisał/a:
No to dziękuję, obejrzę sobie jeszcze raz film.

Animowany filmik Bagińskiego (walka ze strzygą z opowiadania "Wiedźmin") ma się do filmu Szczerbica i sp. jak nowiutki Mercedes do zardzewiałego malucha.

Na filmie nie byłem. W telewizji nie udało mi się dotrwać do końca żadnego odcinka serialu (a ze 3 razy próbowałem). I bynajmniej nie dlatego, że samego Wiedźmaka nie lubię. :mrgreen:

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
danpe_ napisał/a:
Poza tym - gra zajmuje 8 giga na dysku? Ja cie kręcę, mój ulubiony Death Rally zajmuje 12 megabajtów, a od 10 lat mi się jeszcze nie znudził ;)

Phi, SWIV na amigę zajmuje 880kb i też wymiata ;-) W poniedziałek kupuję Wiedźmina, już się cieszę :mrgreen:
A w ogóle sukces tej gry na świecie ma drugie dno - możliwość przemycenia do kultury zachodu naszego bohatera. Wprawdzie sam Wiedźmin korzysta z anglosaskiego wzorca świata fantasy, taki postmodernistczny koktailik, ale zawsze jest nasz :-) Fajnie brzmi "striga" w anglojęzycznym intro ;-)

[ Dodano: 2007-11-01, 21:18 ]
PiotrR napisał/a:
Na filmie nie byłem. W telewizji nie udało mi się dotrwać do końca żadnego odcinka serialu (a ze 3 razy próbowałem). I bynajmniej nie dlatego, że samego Wiedźmaka nie lubię.

O rany, nie mówcie nic o filmie :-?

bEEf napisał/a:
W poniedziałek kupuję Wiedźmina, już się cieszę

A ja RAM do laptopa, choć i tak nie wiem, czy na nim ruszy (w sumie powinien). Ram planowałem kupić od dawna, Wiedźmak ostatecznie mnie przekonał. Choć z zakupem samego W. ciągle się... wstrzymuję...

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
Widzę że miłośników fantasy sporo na forum :-) Ciekawe, wielu tu miłośników ostrej muzyki i wielu miłośników fantasy :-D sami swoi.

Grę generalnie poleca, choć sam z czasem na granie stoję bardzo krucho. Dziś sobie odbiję - nie idę spać pogram sobie :mrgreen:

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
awakqwq napisał/a:
Widzę że miłośników fantasy sporo na forum :-) Ciekawe, wielu tu miłośników ostrej muzyki i wielu miłośników fantasy :-D sami swoi.

no... i 99% ma jeszcze przy okzaji Pentaxa...
faktycznie sami swoi :mrgreen:

Skocz do: