opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
Nic o tym nie WIIM...

M.K  Dołączył: 26 Sie 2007
Mam wiima

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Enzo napisał/a:
Używa ktoś z Was Xiaiomi Mi Box 4K? Zastanawiam się nad zakupem pod kątem streamera audio i widło. Działa tam Apple TV?

Paweł ma Xiaomi Mi TV Stick 4K i na nim Apple TV się uruchamia więc na Boksie też powinno działać.

Enzo  Dołączył: 20 Gru 2006
plwk napisał/a:
Paweł ma Xiaomi Mi TV Stick 4K i na nim Apple TV się uruchamia więc na Boksie też powinno działać.

O! Dzięki za konkret.

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
Ojciec kupił ze 2 tyg. temu WIIM Pro+, słuchałem tego w weekend, to jest ekstra.

Enzo  Dołączył: 20 Gru 2006
A propos Wiim - jakiej aplikacji używacie do radia internetowego?

greentrek  Dołączył: 14 Sie 2012
Poza apkami konkretnych stacji (głównie 357) to Radio Garden - dostęp do każdej stacji na świecie. Ale to nie na Wiim, po prostu z fona.

Właśnie slucham H/K HD970 - CD z 2006/07 roku. Mam w wersji 2 z poprawionym napędem. CD ma wbudowego Dac'a i dlatego się na niego skusiłem. Poza tym cena była cudownie niska - 120zl z pilotem w stanie niemal idealnym. No i Dac od Cambridge audio - dacmagic w wersji1 został zdemolowany całkowicie. Jeśli chodzi o skok w dźwięku to jest spektakularny. Jeden z największych w mojej historii maniaka audio. Piszę o tym bo może ktoś też lubi wydać mało kasy, a sobie chce poprawić dźwięk. No i radością należy się dzielić :))) a ja się raduje właśnie!!!
Dźwięk jest niezwykle gładki, podchodzi w tym pod analoga. Do tego bardzo dobrze wysycona średnica. Wysokie urzekają świetlistością, a zarazem wspomnianą gładkością. Należy też wspomnieć o niezwykle dobrze trzymanym rytmie, który podparty jest niesamowitym pulsującym i sfakturowanym basem. Muzyka wciąga ponownie.
Całość jest podana na pięknej scenie, raczej głębokiej i średnio szerokiej. Dźwięk wysoce rozdzielczy, nasycony, rytmiczny, dynamiczny, selektywny, a przy tym wszytko jest razem sklejone i tworzy spójną całość. Swoboda i rozmach. Genialny cd.

incosgnitos  Dołączył: 21 Sty 2008
M.K, ;) a na czym to słuchasz jeśli można wiedzieć, czyli co jest pozostałą częścią zestawu? Spodziewam się, że on może mieć conieco wspólnego z końcowymi doznaniami ;)

Nic wielkiego. Wzmacniacz też Harman HK 3490. Kolumny teufel Ultima 40 subwoofer koda 100b. Wszystko ustawione wedlug zasad złotego trójkąta. Pokój spory -25m2, podłoga deski na legarach. Ściany grube i ciężkie - cegła pełna. To też ma znaczenie. Kable beldeny, nie pamiętam które, ale opisywane i uznawane za jedne z lepszych biorąc pod uwagę cenę do jakości.(z wyglądu pomarańczowo/czarne skręcane wokół własnej osi)
Riverside - płyta Wasteland. Pierwszy utwór utopił mnie w dźwięku. Kolumny zniknęły, a dźwięk był wokół mnie, za mną i cała masa przede mną. Na szerokość wciąż mniej niż na głębokość. Jednak efekt oderwania się dźwięku od kolumnien i wykreowanie pola za mną - niesamowity.

Ja sobie wymieniłem ostatnio streamer na WiiM Ultra i jestem zadowolony ze zmian jakie to wprowadziło w moim setupie - możliwość sterowania subwooferem (wcześniej podłączony do pre out w amplitunerze) oraz korekta względem pomieszczenia.
Niby nic, a efekt niesamowity.

Teraz za to mi się wkręciła końcówka mocy / wzmacniacz z triggerem 12V do osiągnięcia pełnej automatyki ;-)

Ciężki żywot.

Jak już piszemy sygnaturki:
Denon PMA-700AE, DCD-700AE, WiiM Ultra, Technics SL-Q33
Canton GLE 496.2 + Sub SVS SB 2000, kable 2zł/mb kupione 20 lat temu z metra w MM :-P

Też mam wiima ale mini. Dlatego potrzebuje zewnętrznego Dac'a. A, że nie jest to moje jedyne skrzywienie to zawsze staram się wydawać najmniej. Jednak co jakis czas jak się naczytam to coś zmienie.
Marzy mi się Harman hk 990. Ale są drogie i niestety do tego są awaryjne. Można wydać kasę i zostać z niczym. Też ma korektę pola. Ponoć hk990 to wzmacniacz niezwykle wysokiej klasy. Nie słyszałem go. Ale mój 3490 demoluje wszystko co miałem. Więc jeśli hk miałby zdemolować 3490 to....jej. Dobra. Nie myślę o tym. Ale to prawda, że żywot "ćłowieka poćciwego" ciężki.

No to ja dopisze, że mam jeszcze harmana dvd47, CD kenwooda dpf6010, korektor kenwooda ke 7090( na razie nie wpięty w system) i elipsona alfę 100 riaa. W jednym pokoju. :)

Też staram się nie wydawać niepotrzebnie (tak, jasne ;-P ), poprzedni streamer (Argon Audio Solo) też był w pytę, ale poczytałem o możliwościach tego dziada, pomyślałem że sub w sumie niewykorzystany bo ciężko nim sterować mając go podłączonego do denona i okazało się że to strzał w dziesiątkę.

Oczywiście kupiłem tydzień przed Black Friday, po regularnej cenie wiec żywot tym cięższy :-D

Oj to można się załamać jak później zrobili niska cenę.

Enzo napisał/a:
opiszon, a Ty nie miałeś jakiegoś WIIMa?
prorok jakiś cy cuś...
Równo rok i 1 dzień od tego pytania kupiłem WiiMa Ultra...

M.K napisał/a:
Oj to można się załamać jak później zrobili niska cenę.

1700 vs 1360 po tygodniu :-D
Mam łeb do interesów!

Cytat
No to ja dopisze, że mam jeszcze harmana dvd47, CD kenwooda dpf6010, korektor kenwooda ke 7090( na razie nie wpięty w system) i elipsona alfę 100 riaa. W jednym pokoju. :)
za duży pokój najwidoczniej :-P

opiszon, nie no, w innych mam jeszcze dwie piękne wieże kenwooda. Ale hk gra najlepiej.

Za dużo pokoi ;-)

A jeśli chodzi o interesy audio to ja nigdy nie tracę, albo tracę bardzo rzadko i niewiele. Lubię mieć sprzęt kilka lat, nacieszyć się i sprzedac z zyskiem jeszcze. A wszystko przez to, że kupuje używane, rzadko nowe.
opiszon, za duże skrzywienie. Pokoi to może nie za dużo.

Skocz do: