plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
O ile pamiętam, to w serwisie Pentaksa, termin naprawy jest określony od momentu otrzymania części zamiennych. Zatem decydująca jest dostępność części zamiennych.

Paffcio  Dołączył: 29 Maj 2006
slava3 napisał/a:
@Paffcio

Obawiam się właśnie tego co piszesz.

A swoją drogą, zmieniłeś system na Olympusa? Jesteś zadowolony? Ostatnio też się sprzętowi tej marki przyglądałem i, nie powiem, wygląda to dość atrakcyjnie.

Olka miałem od dawna (e-m10mk2). Rok kupiłem e-m5mk2 i jestem w tym aparacie zakochany. Do niego m.zuiko 8-25/4 i 40-150/4 i na niezobowiązujące wycieczki rowerowe czy górskie nic więcej nie trzeba. Na poważniejsze foto wycieczki mam Soniacza FF, ale to już inny świat...

Ten e-m5mk2 to staroć, ale obrazek spokojnie daje radę. Trzeba mocniej nagimnastykować się w PP, ale obecnie LR robi z RAWami cuda, więc nie jest to jakiś wielki problem.
Kumpel namówiony przeze mnie wszedł w e-m1mk2 i ten jest jeszcze fajniejszy, ale niestety trochę większy.

Pentaxa uwielbiałem za śliczne technicznie obrazki (nienawidziłem za AF :mrgreen: ) , ale jak dla mnie to zbyt niepewny system, by ryzykować topienie w nim kilku tys. PLN na nowy korpus. Ale decyzję, czy takie ryzyko podejmować czy nie każdy musi podjąć sam.

Paffcio  Dołączył: 29 Maj 2006
plwk napisał/a:
O ile pamiętam, to w serwisie Pentaksa, termin naprawy jest określony od momentu otrzymania części zamiennych. Zatem decydująca jest dostępność części zamiennych.

No właśnie. Na fejsie ktoś pisał o półrocznym czekaniu na płytę główną do K3III...

Skocz do: