bEEf napisał/a:CytatOtóż ogłoszono wyniki badań, które wykazały, że ci, którzy ściągają piracką muzykę, kupują najwięcej płyt.
Dan, ale przecież wiesz, że to bzdura, prawda?
MZ-5n + Fg, FA28-70, Sunpak MZ440AF-PT
Flexaret VI
Zdano napisał/a:Ja mam być odpowiedzialny za piratów, a niby dlaczego?
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
mygosia napisał/a:dpodlejski napisał/a:To teraz uzasadnij - dlaczego?
To tak samo jak z ubraniami, naszywkami i telewizorai.
Nie kradnie się tylko rzeczy, ale również "myśl techniczną", patenty, sam design. No i prawa autorskie.
CytatDlaczego tak sie wkurzacie jak ktoś wykorzysta wasze zdjęcie na swojej stronie? Przecież wam niczego nie ukradł.
PiotrR napisał/a:"Chciwe koncerny" zabezpieczają się w obawie przed kimś, kto chciałby sobie przegrać płytę, żeby móc jej posłuchać w samochodzie albo z odtwarzacza mp3, czy też przed kimś, kto zrobi tysiąc kopii i pójdzie z nimi na bazar?
K10D/Z1p/SuperA/MX
dpodlejski napisał/a:Dziwnym trafem najbardziej o piractwo rzucają się różnej maści plastikowo-masowe maszynki do robienia kasy, wypuszczające "utwory" o dążącej do zera wartości "artystycznej".
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
Pozdrawiam
Krzysiek
ME-F; Z-20; K-1
AF 35-70/2.8; DA 10-17/3.5-4.5; FA 24-70mm f/2,8 ED SDM; FA PZ 28-105/4-5.6; T 70-200/2.8; FA 80-320/4.5-5.6; FA 31/1.8; Helios 85/1.5; D-FA 100mm f/2.8 macro
AF-540FGZ, AF160, Winder ME-II
dpodlejski napisał/a:Dziwnym trafem najbardziej o piractwo rzucają się różnej maści plastikowo-masowe maszynki do robienia kasy, wypuszczające "utwory" o dążącej do zera wartości "artystycznej".
bEEf napisał/a:Dan, ale przecież wiesz, że to bzdura, prawda?
Ż jest P... p.
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
Nie może, bo czytnik mu jej nie odczyna, na przykład. I co wtedy? Może zwrócić, ale nadal nie może jej posłuchać.zorzyk napisał/a:Ależ możesz!
To taka moja prywatna teoria, ale wiele osób robi to podświadomie. I jeśli jesteś osobą na kierowniczym stanowisku jednej z pięciu kampanii muzycznych to owszem, jesetś demonem zła ale z tego co piszesz to ani ty ani Fafniak nie jesteście, więc się nie podszywaj pod tych, na których psiocze, ok?TLu napisał/a:Pierwsze słyszę.
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
Ż jest P... p.
Piraci muszą kupić chociaż jedną sztukę, żeby mieć z czego zgrać.awakqwq napisał/a:Jakoś nie wierzę w to że piraci kupują najwięcej płyt
awakqwq napisał/a:Jakoś nie wierzę w to że piraci kupują najwięcej płyt "po co kupować skoro można pobrać z sieci?"
dan napisał/a:Ja to zrozumialem w ten sposob, ze sposrod ogolnej liczby sprzedanych plyt w badanym okresie czasu, najwiecej z tej puli kupily osoby, ktore takze sciagaja pliki mp3.
dan napisał/a:Ale za to ci piraci, ktorzy kupuja, stanowia tylko marny promil wszystkich piratow.
Pomijasz jedną ważną kwestię: nikt nie ma prawa wejść do mojego domu/samochodu bez mojej zgody (lub nakazu rewizji itp) a kopie płyty mam prawo wykonać. Patrz przykład Zdano.CytatA dlaczego zamykasz dom/mieszkanie na klucz? Czyżbyś traktował ludzi jak złodziei, zanim coś zrobią?
Dlatego nie rozumiem po co te płyty mają zabezpieczenia. Jak chcesz skopiować to bez problemu da sięto zrobić. Utrudniają życie nie tym co twierdzą ża utrudniają.PiotrR napisał/a:Poza tym, zawsze możesz sobie zgrać na kasetę.
Przeczytałeś mów tekst o oligopolach? Ze zrozumieniem? Widzisz różnicę między rynkiem muzycznym, gdzie płytę (np.) Dire Straits możesz kupić wyłącznie od jednego wydawcy a rynkiem foto, gdzie jest ostra walka o klienta i możes kupić taką puszkę jak K10 za ułamek ceny jaką musiałbyś zapłacić za to 5 lat temu? Jesli nie to się poddaje, niech będzie że namawiam do okradania biednych, ciężko pracujących szefów kampani muzycznych...PiotrR napisał/a:Rozumiem, że każdy, kto dba o swoje interesy jest od razu chciwy.
bEEf napisał/a:Aktywni fani muzyki często ściągają mp3 przez p2p i jednocześnie kupują płyty. Ani to na + ani na -, w kwestii problemu piractwa raczej neutralne.
dan napisał/a:Pieniadze wplywaja na ludzka mentalnosc.
Gwiazdor napisał/a:Przeczytałeś mów tekst o oligopolach?
Gwiazdor napisał/a:Ze zrozumieniem? Widzisz różnicę między rynkiem muzycznym, gdzie płytę (np.) Dire Straits możesz kupić wyłącznie od jednego wydawcy a rynkiem foto, gdzie jest ostra walka o klienta i możes kupić taką puszkę jak K10 za ułamek ceny jaką musiałbyś zapłacić za to 5 lat temu?
Gwiazdor napisał/a:Jesli nie to się poddaje, niech będzie że namawiam do okradania biednych, ciężko pracujących szefów kampani muzycznych...