badworm  Dołączył: 21 Lut 2009
Emtec miał jakąś serię felernych płyt, ale one padały dosyć szybko, maksymalnie po kilku latach.

Ma ktoś doświadczenie ze sprzętem Kenwood? Szukam czegoś malutkiego do sypialni, co ogarnie radio internetowe (357), będzie w stanie odtwarzać płyty CD oraz będzie miało wejście liniowe, co by można tam było podłączyć komputer. Myślałem nad mikrowieżą Kenwood M-7000S.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
Nie mam pojęcia, to pewnie jakaś mega masowa chińszczyzna.
Może coś starszego ale pewnego (jakis pianocraft czy mini denon i do tego WiiM Mini?

PK  Dołączył: 24 Maj 2008
Kenwood, Kensonic, Accuphase :) Ale to było dawno.
Zobacz, gdzie to zrobili. Może taka sama chińszczyzna jak Denon.
Teraz chyba wybrałbym coś innego

korneli_z  Dołączył: 30 Sty 2017
A jakiś streamer w cenie zbliżonej do Wiim Mini ale żeby posiadał chromecast możecie polecić? Wiim Pro ma ale cena x2 a to już będzie prawie tyle co cały moj setup audio w salonie :mrgreen:
Teraz używam IECAST Audiocast m5 ale jakoś dźwięku proporcjonalna do ceny jaką za niego zapłaciłem (80PLN z chin) plus druga połówka narzeka na brak chromecast.

Enzo  Dołączył: 20 Gru 2006
Co ma robić ten Chromecast czego nie robi Wiim Mini?

Chromecast to sposób przesyłania mediów tylko od googla, odpowiednik aplowskiego airplaya i Wiim Mini właśnie tego nie robi, nie ma wbudowanego chromecasta a mój dom typowo "Googlowski" i nie powiem ta funkcjonalność jest dość wygodna. Łatwo połączyć wtedy mi będzie audio z salonu z pozostałymi smart głośnikami w domu, plus przesyłanie dźwięku z np. YutubeMusic będize łatwiejsze.

A mam dwa pytania na które nie do końca znalazłem jednoznaczną odpowiedź w internecie a widzę że tutaj na grupie osoby doświadczone to pewnie wyjaśnią:

1. Amplituner przyjmuje głośniki 6-16ohm (Sony) a moje kolumny mają oznaczenie 4-8ohm (magnat) można to bezpiecznie podłączać?
2. Subwoofer aktywny (również magnat) podłączany do amplitunera z kalibracją dźwięku z mikrofonem. Jak ustawić cross over i level przed kalibracją?

Udało mi się spieniężyć starego Technicsa i chcę zmodernizować nieco mój stup audio w salonie i nie chciałbym wydać pieniędzy na coś co jednak nie będzie razem działać.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
1. Możesz przeciążyć wzmacniacz w ten sposób.

Skocz do: