incosgnitos  Dołączył: 21 Sty 2008
Wyciągam karty. K3.
Dlaczego? Z karty szybciej się zgrywa niż przez kabel.

apemantus  Dołączył: 08 Maj 2013
Ostatnim aparatem który łączyłem kabelkiem z kompem, była ... Minolta A200. Miała karty CF. Natychmiast dokupiłem czytnik do PC.

Ryszard  Dołączył: 04 Paź 2006
Cytat
zapytałem pewnego Dobrze Poinformowanego Faceta, a nuż będzie się orientował?
Cena wbudowanej pamięci powinna być w okolicach podobnej karty SD - za to parametry transferu zapis/odczyt znacząco lepsze, bo takie kości mają zwielokrotnione interfejsy i mogą przesyłać dane kilkoma "strumieniami" naraz. Takich ciekawych rzeczy się dowiedziałem :-)

Interesujące, czy z takim szybkim "magazynem" na pokładzie, można uprościć buforowanie i jego obsługę? Czy żywotność baterii na tym zyska? Taki elektronik to ma ciekawą robotę :-D

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
Cytat
Taki elektronik to ma ciekawą robotę
Klawą :lol:

Czy nowy obiektyw ma naprawić mydło z GRIII?

bbartlomiej  Dołączył: 10 Wrz 2007
jorge.martinez napisał/a:
Czy nowy obiektyw ma naprawić mydło z GRIII?
Mydło w GRIII? Mam chyba inny aparat :shock:

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
Wyciągam karty, bo z kablami to zawsze był problem. Czyli pasuje do grona nienormalnych. ;-)

Ile kosztuje wbudowana pamięć? Producenta 1 zł, klienta 100 zł. :-P

radek_m  Dołączył: 21 Lis 2007
ja od zawsze wyciągam kartę. Ba nawet je czasem rotuję między slotami w K3.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Z K-1 wyciągam kartę - bo łatwo.

Gwiazdor napisał/a:
Czyli pasuje do grona nienormalnych. ;-)
Wygląda na to, że jesteśmy górą :lol:
bbartlomiej napisał/a:
Mydło w GRIII? Mam chyba inny aparat :shock:
Właśnie, właśnie, też się zdziwiłem. Czy obiektywy nie były generalnie mocną stroną serii GR? Tak zawsze słyszałem i czytałem...

adi24-78  Dołączył: 11 Lis 2010

korneli_z  Dołączył: 30 Sty 2017
Minął rok od ostatnich plotek i w sumie te sa takie same. Ale jak tak dalej co roku będą się te plotki pojawiać to może kiedyś w końcu przestaną być jedynie plotkami. Gdzies w 2050 pewnie xd

No właśnie powtórka z zeszłego roku.

foto  Dołączył: 03 Maj 2013
Ciekawa informacja, w takim razie czekać, czekać, czekać trzeba ;-)

Jesteś Ricoh - siedź cicho! ;-)

O K-3 III i Film Project gadali i gadali, aż trudno było wysiedzieć. Z GR IV już inaczej, zapowiedź i bum. Rozwinęli tę koncepcję - albo zwijają już wszystko :idea:

;-)

Rivelv  Dołączył: 17 Sie 2008
a jak to było? "Nie znam się to się wypowiem"
ale jedyne co mogę powiedzieć (po zabawach różnymi zabawkami)
to niczym innym jak Pentaxem nie udało mi się uzyskać takiej "satysfakcji" z robienia zdjęć.
mimo że ten aparat jakoś nie zawsze ostrzył, ciężki był itp. to jakoś bawiąc się czy to K30, K70 lub K1 (a nawet dawno temu K200D) zawsze miałem pewnego rodzaju "przyjemność" z focenia tym sprzętem.
Bawiłem się Sony (no jakoś nie mogę złapać) Canon jakoś mi nie leży w ręku (to chyba najlepsze wyjaśnienia) Olympusem czy teraz OMSystem (aktualnie bawie się) niy wszystko działa i tp - ale jakos nie potrafie zrobic tego co bym chciał - i jakos brak tej "chemii" Gdzieś tam miota się Nikon - ale jakos brak okazji do zabwy aby to stwierdzić czy zaiskrzy.
wiec aktualnie bawie się GRIII i tym z X
oraz nadal jakos czekam i poluje na okazję w postaci K1 - i pewnie mimo ciężaru i tp - wróci do mnie ta ochota na robienie zdjęć.

Bardzo dobrze oddałeś istotę hobbystycznego fotografowania, Rivelv :-)

Rivelv  Dołączył: 17 Sie 2008
trochę jak z definicją Żeglarstwa :
Żeglarstwo jest to bardzo powolny sposób przemieszczania się w niekoniecznie wybranym przez nas kierunku

a nadal ile raz schodzę na ląd powtarzam sobie "...już nie wrócę..." a później znowu i znowu :-)

Tu dopiero ktoś poszalał ma niezłą wyobraźnie :-)
https://www.minnacamera.com/mags/238651522767
w tym roku jeszcze trzy lustrzanki a w przyszłym jeszcze jedna choć to jakiś wariant k-3 III

Czy ktoś odwiedził ŚwiatłoSiła 2025 w Sopocie? Coś ciekawego? Ricoh GR IV na żywo?

Skocz do: