korneli_z  Dołączył: 30 Sty 2017
Sprawdzony komis który odkupi używany sprzęt foto?
Siemanko!

Czy macie jakieś doświadczenia z oddawaniem sprzętu foto do komisu?

Oddawałem kiedyś kilka obiektywów do Interfoto i poszło w miarę sprawnie, cena wiadomo nie powalała, ale było wygodnie.
Teraz planuje się pozbyć całego dobytku Pentaxowego, wolałbym oddać to na raz w jedno miejsce i mieć z głowy zamiast walczyć na portalach aukcyjnych albo co gorsza na facebooku :)

Może macie jakieś inne sprawdzone komisy?

greentrek  Dołączył: 14 Sie 2012
Niedawno przez FotoPlus oddałem filmowego Nikona F601, chociaż na chętnego czekał około roku. Biorą za to 20% wytargowanej ceny. Bardzo się nie wzbogaciłem, ale sprzęt miał 30 lat i może się jeszcze komuś przyda. Ważne że nie skończył jak ten w Zawoi :-P

Bardziej mi zależy na rozwiązaniu zostawiam, biorę gotówkę albo inny sprzęt w rozliczeniu, i po temacie. Właśnie żeby uniknąć czekania, albo zostania z jakimś jednym niesprzedanym obiektywem.
A że trochę mam sprzętu to akurat byłoby na jakieś fajne body i z jeden obiektyw pewnie na start nowego systemu :)

greentrek  Dołączył: 14 Sie 2012
Sprzeczność interesów. Komisy boją się brać sprzęt za gotówkę, czyli podejmować ryzyko utopienia kasy na nikt nie wie jak długo. Zwłaszcza przy niszowym systemie. Przypuszczanie musieliby kalkulować wyższy procent zysku. Bezpieczniej być tylko pośrednikiem i zgarnąć śmietankę.

radek_m  Dołączył: 21 Lis 2007
szkoda że nie masz listy obiektywów w stopce :-) .
Jak byłem w interfoto coś kupić do P, to ktoś przyniósł puszki i je sprzedawał. Głównie lustrzanki analogowe. I wyglądało że kupują. Ale pewnie przy sprzęcie P cena może być mało zadowalająca.

radek_m napisał/a:

szkoda że nie masz listy obiektywów w stopce :-) .

Już mam :mrgreen:

No Interfoto to wiem, ale zastanawiałem się czy ktoś nie zna jakieś innego, mógłbym wtedy zapytać w więcej niż jednym miejscu i oddać gdzie drożej :mrgreen:
A spoko by było jakbym od razu oddał lampy, wyzwalacze i inne graty które i tak nie posłużą przy nowym systemie.

Skocz do: