Pozdrawiam,
Piotrek
6x7, 1/2.33"
piotrecius napisał/a:Szkoda że nie trafiłem wcześniej na ten wątek- zakupiłem właśnie 2 akumulatorki 2cr5 i ładowarkę chińskiego wytwórcy ForEver i mam te same problemy
. Muszę sobie zapamiętać for ever
, żeby każdy planowany zakup sprzętu foto zweryfikować na forum.
[ Dodano: 2008-02-29, 21:23 ]
Ha! Za radą jednego z forumowiczów zwróciłem się w sprawie akumulatorków 2CR5 do firmy Batimex. Po wymianie licznych maili (niezmordowana obsługa sklepu cierpliwie znosiła moje nudzenie) kupiłem Ten zestaw. Dzisiaj listonosz przyniósł paczuszkę. Włożyłem akumulatorek bez ładowania do aparatu i... sukces! Wygląda na to, że ładnie hula z Pentaxem Z-1. Akumulator nie ma kosmicznej pojemności - 500mA ale myślę, że wystarczy. Niestety w zestawie z ładowarką nie można kupić wydajniejszego. Co do samej ładowarki - wygląda na solidną - w rzeczywistoci plastik sprawia bardzo dobre wrażenie - o wiele lepsze niż mogłyby wskazywać zdjęcia. Jak ładuje jeszcze nie sprawdzałem, ale po włączeniu do sieci działa. Co ciekawe - ta ładowarka jest systemem otwartym - składa się z trzech modułów łączonych ze sobą sankami i zatrzaskiem. Można dokupić osobne adaptery na inne rodzaje akumulatorów oraz inne końcówki sieci. Zobaczę jak będzie się spisywał akumulatorek - za jakiś czas opiszę wrażenia z eksploatacji. Na razie polecam!