opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
Czyli de facto mógłbyś telefonem większość.

Lady Vader robiz zdjęcia słupów średniego i niskiego napięcia do dokumentacji. Telefon lepszy od Ricoha bo ma GPS :-P

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
Greentrek, zauważ jedno. Ty deprecjonujesz sprzęt, a nie jakość zdjęć. Obecne smartfony biją na głowę pod względem obrazowania kompakty, a być może nawet pierwsze DSLRy. W niektórych smartfonach siedzi matryca o wielkości około 1 cala, czyli coś, co do niedawna było standardem w wysokiej jakości aparatach kompaktowych.
Oczywiście, że jest masa nisz, w których dedykowany aparat ma przewagę, jak w każdej specjalistycznej działalności. Ale to margines.

"Problem" nie wynika z jakości zdjęć, tylko z mentalności.
Serio uważasz, że to są fatalne, złe zdjęcia?

Gdyby ze względu na upały nie chciało się komuś otworzyć linku, kilka przykładów:

Jak wspomniałem, wszystkie umieszczone tu zdjęcia pochodzą ze strony https://mobilephotoawards.com/15th-annual-mpa-winners-honorable-mentions/

teta  Dołączył: 28 Kwi 2006
To macro szerszeniopodobne wyszło bardzo ostre. Nie spodziewałem się, że smartfon może oddać fakturę oka owada ;-) . Ale czy to rzeczywiście szerszeń? Jeśli tak, to kolory są całkowicie chybione :cry:

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
Ech...
Nie mam pojęcia o entomologii, ale 5 sekund szukania w Google: To osa z gatunku Dolichovespula maculata, znana powszechnie jako osa łysa.
Jeszcze jakieś pytania związane z tematem wątku?

teta  Dołączył: 28 Kwi 2006
Ależ tak, skąd ten cukierkowy zafarb na roślinach? Mimo wszystko, jestem pod wrażeniem ostrości :->

action01  Dołączył: 22 Maj 2008

Skocz do: