plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Z dzisiejszego latania - kościół św. Jana Chrzciciela we Włocławku. Poziom rynku jest teraz tak wysoki, że do kościoła schodzi się prawie metr w dół.

Dzisiaj zrobiliśmy z Elą objazdówkę po pięciu zamkach w celu polatania nad nimi.

Ruiny zamku w Besiekierach.

Zamek w Uniejowie.

Ruiny zamku w Kole.

Ruiny zamku w Borysławicach Zamkowych.

Zamek w Przedczu.

BRob  Dołączył: 12 Wrz 2010
Twój dron ma wbudowaną kamerę (aparat), czy coś do niego podczepiasz? Jestem w tej dziedzinie kompletnie zielony, zdjęcia wyglądają bardzo dobrze , super to się ogląda.
:-B

Dron to DJI Mini 3 Pro, ma wbudowaną kamerę 1/1,3" 48 Mpix. Przymierzam się do zmiany na DJI Mini 5 Pro z kamerą 1" 50 Mpix i bezstratnym zoomem x2. To drony do 250 gram wagi, klasyfikowane w kategorii C0. Wymogi do latania to zarejestrowanie się w ULC jako operator drona i znajomość instrukcji obsługi drona. Wprawdzie, dla tej kategorii drona, nie jest wymagane żadne szkolenie ale zalecam bezpłatne szkolenie, przez internet, na pilota kategorii A1, A3 i bezpłatny egzamin. Szkolenie zapozna z podstawowymi przepisami.
Przed lotem wymagane jest zalogowanie w aplikacji Drone Tower, po zakończeniu lotu wylogowanie.

Wykorzystując dobrą pogodę wybrałem się do Kruszwicy, żeby polatać nad dwoma tamtejszymi zabytkami.

BRob  Dołączył: 12 Wrz 2010
plwk napisał/a:
Dron to DJI Mini 3 Pro, ma wbudowaną kamerę 1/1,3" 48 Mpix. Przymierzam się do zmiany na DJI Mini 5 Pro z kamerą 1" 50 Mpix i bezstratnym zoomem x2. To drony do 250 gram wagi, klasyfikowane w kategorii C0. Wymogi do latania to zarejestrowanie się w ULC jako operator drona i znajomość instrukcji obsługi drona. Wprawdzie, dla tej kategorii drona, nie jest wymagane żadne szkolenie ale zalecam bezpłatne szkolenie, przez internet, na pilota kategorii A1, A3 i bezpłatny egzamin. Szkolenie zapozna z podstawowymi przepisami.
Przed lotem wymagane jest zalogowanie w aplikacji Drone Tower, po zakończeniu lotu wylogowanie.

Poważny temat, no i parę złotych trzeba zainwestować jak widzę. Na razie nie mam w planach, ale może kiedyś.

Pierwszego drona kupiłem, jakoś tak, dwa miesiące po 65-tych urodzinach. :-D

Skocz do: