piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
awakqwq robił nawet bezpośrednie porównanie pentaxa i sigmy

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
M_O_R_I napisał/a:
i wasze za i przeciw

ja jestem za!

Łukaszzz  Dołączył: 15 Wrz 2007
Z tego co wyczytalem to bardziej forumowicze za Sigma byli. Ty masz Piotrze KITa 50..200 moze cos powiesz na jego temat?

Na lampach sie nie znam kompletnie dlatego chcialbym wiedziec ktora jest lepsza. Z tego co widzialem nie bylo testu... porownania tych dwoch lamp. Ktora to HIT a ktora KIT ??

zy  Dołączył: 29 Lis 2006
Michu, to do dziela ! radzic, radzic! :-)

Michu napisał/a:
Dzięki takim wątkom znów czuję się młody.
jeszcze jeden taki wątek i wskoczysz w pieluchy

zy napisał/a:
http://pentax.org.pl/viewtopic.php?t=4424&highlight=70-300+tamron

temat ma 8 stron! a nie jest to bynajmniej jedyny na ten temat...

Czy talem ten watek juz i nie dal mi jednoznacznej odpowiedzi....

M_O_R_I napisał/a:
Ty masz Piotrze KITa 50..200 moze cos powiesz na jego temat?
mały, lekki, przymknięty potrafi być ostry, na moje potrzeby amatorskie całkowicie wystarcza

zorzyk napisał/a:
co jeszcze jest niejasne

Lampy o ktore pytalem bo nie znam sie na nich ale zamierzam robic w przyszlosci fotki u znajomych na slubach.

klimecki_  Dołączył: 12 Cze 2007
M_O_R_I napisał/a:
Lampy o ktore pytalem bo nie znam sie na nich ale zamierzam robic w przyszlosci fotki u znajomych na slubach.

czasem cos dzialam ta sigma w klimatach koscielno (slub), weselnych - chyba jej zaleta w stosunku do malego pentaxa jest to ze a) jest silna b) kreci morda we wszystkie strony - gora/boki - mozesz fantazjowac jesli chodzi o swiatlo odbite od sufitu (w nie za wysokich pomieszczeniach mozesz miec zero cieni bez wiekszych problemow), jasnych scian itp,
ps. ta lampka nie ma zadnych hss, ani dedykowanych programow do blysku wypelniajacego itp - zeby cos niecos osiagnac musisz na zywca pobawic sie z korekcjami, przyzywczaic do dzialania na nie za krotkich czasach gdy dopalasz w warunkach dziennych slonecznych itp,
to jest prosta lampa z glupia cena (w ojczyznie, ja kupowalem tam gdzie cena jest normalna;])
pozdrawiam
kp

Ok dzieki konczymy OT.

Skocz do: