marleyo  Dołączył: 09 Sie 2007
[marleyo] pierwsze podrygi
Mój absolutny debiut - pierwsze zdjęcia z lustra poza domem, które publikuje. Wiem, że wiele im brakuje do ideału, dlatego proszę o krytykę i rady ;-)

05.11.2007 Empik Junior Warszawa - Spotkanie z Manuelą Gretkowską

1

2

3

4

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Takie sobie te zdjęcia. Na pierwszym centralny kadr jest, co dobre nie jest. Pomysł na zdjęcie drugie MZ jest chybiony - tematem ma być ten dzbanek??? Na trzecim również bym obciął trochę tego z lewej (albo z prawej - zależy jak spojrzeć). No i te tanie efekty (Picasą robione?) z "kolorowaniem". Nieee... :-P
Ale ja się nie znam, sam słabe raczej zdjęcia robię i tak dalej...

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
za centralnie, jak dla mnie

Nie picasa a PSujem, nie kolorowane a jedynie obnizona saturacja:)

Tak, na drugim zdjęciu tematem miał być właśnie dzbanek z wodą - już tłumaczę dlaczego: W pewnym momencie Pani Gretkowska zapytała się, czy dla niej jest woda w dzbanku. Odpowiedź padła: Tak. Na co P. Manuela: "A to jest woda z kranu czy butelki?" Zapanowala konsternacja i obsługa Empiku 3 minuty dowiadywała się o pochodzeniu wody.
Dodam, że była butelkowana :lol:

Dzięki za rady - cenne sa wszystkie uwagi :-)

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
Jak na debiut - jest nieźle. Koledzy trochę pomarudzili, by wydać się starymi wyjadaczami, ale nie przejmuj się zbytnio tym ewentualnie napastliwym tonem - większość z nich ma akurat PMSa, a reszta wczoraj obchodziła imieniny szwagra.
Przy czym muszę po części przychylić się do zdania audytorium, że kadrowanie mogłoby być trochę bardziej drastyczne. Ale spoko - na początku każdy strzela centralnie. Mógłbyś również - o ile istniała taka możliwość - połazić trochę i spróbować postrzelać z innego kąta, lub uchwycić kontakt z publicznością.
Podsumowując - zastanawiam się teraz głównie nad tym, jakiemu muszkieterowi podpieprzyła pani Manuela obuwie.

O ile wstyd się przyznac to zdaje sobie sprawe z tego ze jest cholernie centralnie ale niestety nic sie nie dalo zrobic wiecej - zwlaszcza ze nie przecisnie sie amator przez kilku reporterow ktorzy kustykaja tu i tam.

Probowalem pod katem innym o tak, ale niestety oswietlenie empik dal slabe a bez lampy nie powojowalem za bardzo - stad zamkniete oczy albo poruszone zdjecia bo w miare normalnie dalo sie tylko na dluzszych czasach :-?

multos gracias za rady i wsparcie :-)

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
Nie, no luzik - dawaj kolejne, jak będziesz miał.
Przy okazji: nie wiesz, gdzie można dostać takie buty?

Męskie mozna dostac w Dieslu - za jedyna ok. 1200,-:)

Podobne - ale nizsze i proste (do połowy łydki) które mam ja, że sie przyznam, można kupić w C&A (przynajmniej w zeszlym roku byly)

Damskie to chyba wszedzie:)

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
a kto to jest ta Manuela??
to ta z BB??
schudla...

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
diplodok napisał/a:
a kto to jest ta Manuela??
to ta z BB??
schudla...

Buahahahahahaha

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
alkos, ;-)

Ten wątek był też poruszany :mrgreen:

aramis  Dołączył: 25 Maj 2007
Michu napisał/a:
Przy okazji: nie wiesz, gdzie można dostać takie buty?

Na zamówienie się robi. To znaczy porządne a nie takie coś co ona ma na nogach. Ja mam robione u szewca na Grzegórzeckiej w Krakowie, ale ze trzy lata temu kosztowały trochę - 1300 pln (na szczęście kupiłem z 7 lat temu ;-) ). Na www.obuwiehistoryczne.com podobno robią dobre. Niejaki Farmer też robi niezłe i chyba tańsze. Jak będziesz wiedział jaki konkretnie wzór potrzebujesz to Ci znajdę człowieka, który to zrobi.

11.11 innym okiem
1.

2.

3.

jeśli się będzie podobało będzie ciąg dalszy...

+ bonus

4.

[ Dodano: 2008-11-14, 20:47 ]
podbijam i proszę o ocenę

Skocz do: