alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Cytat
Niestety, tak to se ne da

Dlaczemu? To im sie wydaje, ze sie nie da :-P

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
alkos napisał/a:
Cytat
Niestety, tak to se ne da

Dlaczemu? To im sie wydaje, ze sie nie da :-P

pytanie po co pewnie jest głupie co ?:-)

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
guerilla napisał/a:

Po to, ze kazdy fotograf z ktorym pracowalem albo ciagnal za soba (no dobra, ja mu nosilem ;-) laptoka na 15m kablu firewire, albo żonglował kartami w tą i z powrotem. Szczegolnie przy pracy z klientem, kiedy dyskutuje sie o poprawkach na biezaco...

rafalf  Dołączył: 08 Cze 2007
alkos napisał/a:
Dlaczemu? To im sie wydaje, ze sie nie da

Może dlatemu?
Cytat
At this time the Eye-Fi card does not support ad-hoc (computer-to-computer) wireless networks.

:)

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
alkos napisał/a:
guerilla napisał/a:

Po to, ze kazdy fotograf z ktorym pracowalem albo ciagnal za soba (no dobra, ja mu nosilem ;-) laptoka na 15m kablu firewire, albo żonglował kartami w tą i z powrotem. Szczegolnie przy pracy z klientem, kiedy dyskutuje sie o poprawkach na biezaco...

haha ja sobie wyobraziłem że np. ty będziesz łaził po ulicach z plecaczkiem kolorowym w którym laptop włączony i robił zdjęcia :)

a swoją drogą , to przy jakich fotach są potrzebne takie zabawy? reklamowych chyba?

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
rafalf napisał/a:
Może dlatemu?

A nie da się go jakoś oszukać?

rafalf  Dołączył: 08 Cze 2007
PiotrR napisał/a:
A nie da się go jakoś oszukać?

Nie wydaje mi się żeby się dało.
Tryby Managed(Access point) i Ad-Hoc to są zupełnie inne tryby pracy w sieciach 802.11.
W trybie Managed karta sieciowa loguje się do access pointa, natomiast w trybie Ad-hoc mamy do czynienia z połączeniem bezpośrednim pomiędzy dwoma urządzeniami "końcowymi" sieci wifi. Jeżeli producent pisze że karta nie obsługuje trybu Ad-hoc, to pewnie oznacza to że nie ma zaimplementowanej tej części standardu i tyle.
Jak chcesz dowiedzieć się więcej o trybach pracy wifi to polecam googla.

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Cytat
Jak chcesz dowiedzieć się więcej o trybach pracy wifi to polecam googla.

Po co? Na komputerach znam się, delikatnie mówiąc, średnio, więc zanim bym coś zrozumiał, to bym pewnie nad technikaliami musiał spędzić sporo czasu. Takiej karty nie mam i nie zamierzam mieć. Byłem tylko ciekawy czy się nie da oszukać, dostałem odpowiedź, że się nie da i to mi wystarczy.

emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
PiotrRWszystko się da, tylko zależy jakim kosztem. Możżna postawić AP na laptoku z linuksem, ale na drugim laptoku musiałby być Windows z softem do karty (ona tego wymaga).
Poza tym nie zapominajmy, że karta transferuje wszystko jak leci. Po zakończonej sesji i rozpoczęciu np. w domu transferu 2GB danych, możemy się nieźle naczekać.
Przy takim wolnym transferze i wszystkich tych wymaganiach zakup tej karty mija się z celem.

Skocz do: