Profesjonalista
Jestem
5% Complete
18 (5%)
Nie jestem
53% Complete
190 (53%)
Nie jestem, ale będę :-)
22% Complete
81 (22%)
Jestem, ale wolałbym nie być :-)
0% Complete
2 (0%)
Nie jestem, sprzęt nie pozwala
3% Complete
13 (3%)
Jestem, ale nikt jeszcze o tym nie wie
14% Complete
52 (14%)

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
qameleo napisał/a:
wynajety kamerzysto-fotograf to oprocz sesji w plenerze nie zrobil zadnych zdjec, gdy z nim rozmawialem przyznal sie z usmiechem na twarzy ze leci na auto :)

No ale o czym to świadczy?

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
Że podniecają go samochody.

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
bueheheheh :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

wojtal  Dołączył: 07 Wrz 2006
a to świadczy o tym, że Lipę bardziej kręci temat niż całość zagadnienia

[ Dodano: 2007-11-10, 22:08 ]
rysiek3, masz u mnie browca

[ Dodano: 2007-11-10, 22:10 ]
ech, gdzie są te czasy że na głupie pytania nikt nie odpowiadał........

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
wojtal, podobno nie ma głupich pytań.

Poza tym nikt Ciebie szczególnie nie prosił.

wkt  Dołączył: 03 Lip 2007
jaka jest różnica między reporterem, fotoreporterem i dziennikarzem?

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
Dziennikarz pisze lub gada, co nie znaczy, że nie może robić reportaży. Reporter to dziennikarz, który specjalizuje się w reportażu. A fotoreporter robi reportaże złożone ze zdjęć, ale nazywa się tak wszystkich, którzy robią foty dla mediów.

madulka11  Dołączyła: 11 Lip 2008
powracając do sedna tematu to ja osobiście myślę, że jestem totalną amatorką a zdjęcia robię dla przyjemności, i mam z tego ogromną przyjemność i mi się niktóre moje zdjęcia podobają, dlatego uważam że dla siebie samej w rzadkich momentach kiedy uda mi sie cos fajnego ująć jestem profesjonalistką ;) ciągle sie uczę ;) i bardzo lubię się uczyć ;)

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
madulka11, Gratulacje z okazji wyciągnięcia wątku "trochę" przestarzałego. :mrgreen: Niemniej Twój wniosek końcowy jest niezły.

takseo  Dołączył: 25 Wrz 2008
Ja mam dylemat. Uczę się zawodu, ale nie wydaje mi się, żebym został profesjonalistą. :-|

jitt  Dołączył: 07 Mar 2008
skoro wątek odgrzebany to przyznam się do amatorstwa, choć dla mnie fotoamator brzmi dumnie /nie jakiś pstrykacz/

janek_wu  Dołączył: 26 Maj 2008
Nie brałem wcześniej udziału w głosowaniu ale dzisiaj dołączyłem do grupy nieprofesjonalistów. Źródłosłów wyrazu profesjonalista wywodzi się od słowa profesja - zawód, stąd uważam że najlepszym wyznacznikiem profesjonalisty jest fakt wykonywania zawodu związanego z fotografowaniem. A czy ktoś wykonuje ów zawód dobrze czy kiepsko to jest odrębna kwestia. Drugorzędne znaczenie tego słowa oznaczające perfekcję w każdym względzie jest bardziej potoczne i nie oddaje istoty zagadnienia. To tak jak by spytać: czy jesteś profesjonalnym kierowcą? Stąd moja odpowiedź: Nie jestem profesjonalistą. :evilsmile:

SiekaSS  Dołączył: 11 Maj 2008
mygosia napisał/a:
A ja poproszę o odpowiedź:

Nie jestem i nie będę. Bo nie!

...bo praca zabija pasję...

zdaje ci się :mrgreen: pewien "zawodowiec" z pl foto napisał że kocha to robić i dostawać za to jeszcze kasę :mrgreen: :lol: o jakoś tak...szkoda że zleceniodawcy ustawiają go jak chcą i jest tylko pionkiem w grze... :-)

marcinn  Dołączył: 30 Mar 2009
screwdriver napisał/a:
"Jestem, ale nikt jeszcze o tym nie wie" Ta odpowiedź podoba mi się najbardziej :mrgreen:

To może:
"Jestem, ale jeszcze o tym nie wiem"???
Szkoda,że nie ma takiej odpowiedzi...

darmuszka  Dołączył: 14 Lut 2010
A czy jak w ogólniaku pstrykając Zenkiem sprzedawałem fotki dziewczynom i chłopakom z imprez to jestem zawodowcem :evilsmile: :lol: ;-) :-P

romeoad  Dołączył: 02 Lis 2009
darmuszka, wtedy byłeś ;-)

tadeuszd2  Dołączył: 06 Gru 2009
Nie jestem,bo nie musze.Nie jestem,bo nie chce.Nie jestem,bo wyzej cenię sobie swobodę od kagańca reguł.Jestem,bo lubię sie uczyć.Jestem,bo sprawia mi to frajde.Jestem.Już trochę stary.

anatol1  Dołączył: 18 Cze 2009
można jeszcze tak:

NIE JESTEM PROFESJONALISTĄ, bo pstrykam dla przyjemności.

i jednocześnie
JESTEM PROFESJONALISTĄ, bo największą przyjemność mam, jak mi za to płacą. :mrgreen:

Skocz do: