emes47  Dołączył: 08 Lip 2007
Audio Show 2007
Uprzejmie donoszę zainteresowanym "odstaniem w kolejce" na Audio Show w hotelu Sobieski, że będę urzędował w pokoju 510 V piętro. Dwie firmy o prawie identycznych nazwach: NEEL (czyli ja) oraz Nell-Audio. Grać będą duże Magnepany 3.6, wzmacniacz - integra Moon-a, takież CD, okablowanie MIT-a, kondycjoner i sieciówki NEEL-a. Nell-Audio będzie także w pokoju 515 z ciekawymi wynalazkami głośnikowymi. Zapraszam serdecznie.
Do zobaczenia, emes47

pawcio  Dołączył: 11 Maj 2007
No to (prawdopodobnie) do zobaczenia w Sobieskim :)
pozdrawiam

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
O, ja jakieś dobrych parę lat temu odwiedzałem tę imprezę (bodaj II-IV Audio Show, jakoś tak).
Ale z roku na rok przybywało tam ludzi, aż rozmach, tłok i ilość kolejek skutecznie mnie zniechęciły do odwiedzania tego skądinąd fajnego przedwsięwzięcia.
Nie podobało mi się straszne skomercjalizowanie - nawet nie było sposobności przy czymkolwiek na dłużej się zatrzymać...
Ciekawe, jak jest teraz... ?

Nie jest tak źle, chociaż były momenty mało komfortowe. Najgorzej było pomiędzy 10 a 16-tą. Jutro będzie znacznie spokojniej. Dużo zwiedzających przynosi swoje płytki do posłuchania. Grało dzisiaj wszystko, od techno do ludowej muzyki rumuńskiej. Magnepany się rozegrały, wieczorem wszystko działało całkiem sympatycznie. Ciekawe, że te magnetostaty wielkości średniego parawanu grają takim naturalnie przyjemnym, wręcz fizjologicznym dźwiękiem. Chociaż IMHO współczynnik WAF mają prawie zerowy. Jutro jako źródło zamiast CD Moon-a będzie grał modyfikowany przez nas Harman HD750. Odwiedziło nas dzisiaj kilka Nikonów, Canonów, Fuji i jedna kadyszka.
Z dyskusji na wielu wątkach Hyde Parku jednoznacznie wynika, że wielu z nas trafionych jest również bardziej lub mniej zaawansowanym audiomaniactwem. Bo ja jestem i to chyba bardziej niż mniej. Tak więc, jeśli ktoś wybiera się jutro do Sobieskiego, to serdecznie jeszcze raz zapraszam. Pokój 510 V piętro. Będę tam od 10 do 16-tej.
Pozdrawiam

GRZESIO  Dołączył: 05 Mar 2007
emes47 bardzo szkoda że tak późno napisałeś ze jesteś wystawcą. Ja byłem w sobotę z kolegami z innego forum. Po drodze spotkałem tylko jednego dieharda - Gwiazdora. Co do tych paneli to sie zakochałem, niesamowita dynamika i kontrola, nieskrępowany niski bas - miodzik, ale coś charczało w lewym panelu.

WLM, Akkus, Audiowave, Protonsil, RCM i ich omnipole, Senicz ze swoim DIY - to mnie się także bardzo podobało. Reszta taka sobie, nierobiła wrażenia :-B

gator  Dołączył: 24 Kwi 2007
czy ktos z Panow ma dojscie do dobrych cen na PARADIGMY ?

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
no musze przyznać, że te "parawany" rzeczywiście grają miodnie aczkolwiek konstruktywność mojej oceny jest mniej więcej na poziomie osoby, która dopiero co zaczyna zabawę ze zdjęciami i mówi, że jakieś zdjęcie jest ładne :roll: Tak samo znikome doświadczenie w tej kwestii pozwala mi jedynie napisać, że te magnetostaty rzeczywiście się wyróżniały się nie tylko wzornictwem.

Ogólnie jednak warunki odsłuchowe na AudioShow do optymalnych nie należą z wyjątkiem może sal w Bristolu - och, pięknie grały tam nowiutkie, nigdzie wcześniej w Europie nie prezentowane Thile 3.7 (aczkolwiek jeszcze nie były rozegrane) - poza tym spora salka, ilość osób ograniczona, a nie tak że ktoś wchodził-wychodził, na czas odsłuchu przygaszone światła .. jak to pięknie określił jeden ze współrozmówców po odsłuchu "idzie popaść w kompleksy" .. swoją drogą po odłsłuchu długo rozmawiałem z .... Jackiem Wszołą ... tak mi się wydawało, że rozmawiam z kimś kogo już gdzieś widziałem, ale jakoś głupio mi było spytać czy dobrze mi się wydaje, a w trakcie rozmowy nie mogłem sobie przypomnieć nazwiska.. dopiero później, po rozmowie skojarzyłem, że to może być Wszoła a w domu pogooglałem i by się zgadzało :oops: :oops: :oops:

Ogólnie ceny sprzętu powalają (np. Thile 3.7 - prawie 10.000zł za sztukę :shock: :shock: :shock: ale rzeczywiście grają znakomicie .. trzeba również pamiętać, że taki sprzęt jest wykonywany na zamówienie a nie leży sobie gdzieś w magazynie, kolumny są parowane itd.). Wydaje mi się, że poczęści w przypadku niektórych firm cena jest też spowodowana tym, że na tym rynku zbyt mała cena nie przyciągnie klientów. Wiadomo, że audiofilski rynek nastawiony jest przede wszystkim na klientów bogatych, a tacy nie kupią sprzętu za 1000 czy 2000złotych i dlatego wydaje mi się, że przynajmniej niektóre produkty mogłyby być tańsze, ale mogłyby się nie sprzedać na tym rynku, gdyby ich cena była mniejsza a firmy (acz nie twierdze, że wszystkie) to wykorzystują (nie wspomne o oczywiście oczywistych naciągaczach serwujących "wspomagacze" mające poprawiać jakość dźwięku, które nie mają fizycznego prawa działać) .. tak mi się zdaje :roll:

GRZESIO, charczało, bo wcześniej odstrzeliło bezpiecznik w tweeterze lewego parawanu - ktoś z gości chciał sprawdzić wydolność Magnepanów i trochę przesadziliśmy. A trochę trwało, zanim się zorientowaliśmy, że coś nie tak. W niedzielę Harman narobił trochę wstydu Moon-owi (CD za 25 kzł), może to nieskromnie powiedziane, ale był lepszy prawie o klasę. I to nie dlatego, że Moon jest słaby, po prostu HD750 po naszym zmajstrowaniu jest wybitnie fantastyczny. Zniknął balagan w dźwięku (którego przecież wcale nie było), pojawiła się piękna przestrzeń (a przecież była), poprawiła się rozdzielczość. Cholera, naprawdę HD750 powinien dostać nagrodę EISY w kategorii "Tuning", gdyby taka klasyfikacja istniała. Wracając do dużych Magnepanów, to pokój hotelowy był dla nich trochę za mały, to sprzęt na duże salony. W Sobieskim powinny grać mniejsze, model 1.6. Ale i tak te duże pokazały dobre cechy magnetostatów: taką "fizjologiczność" i naturalność dźwięku, i niesamowitą swobodę. A dynamika? Szkoda gadać. Ponadto z prawie każdego miejsca w pokoju dobrze się ich słuchało - czyli zupełnie nie krytyczna lokalizacja miejsca odsłuchu. No i niezwykle wygodna tolerancja co do ustawienia "parawanów" oraz akustyki pomieszczenia. Zostały przywiezione, postawione i włączone.
To by było na tyle. Na wszelki wypadek informuję, że w przyszłorocznym AS2008 prawdopodobnie na pewno będę też się wystawiał i już dzisiaj zainteresowanych gorąco zapraszam.
sołtys, znasz może ojca Andrzeja z przepięknego klasztoru w twoim mieście?
Odwiedził nasze stoisko rok temu i opowiadał o kolejnych zmianach sprzętowych. W kręgach audiomaniackich powinien być znany.
Teraz czas na :-B , ale to Żubr, który kiedyś był całkiem niezły, ale ostatnio się spsił. Pomęcze się, szkoda wylać.
Pozdrawiam wszystkich

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
emes47 napisał/a:
sołtys, znasz może ojca Andrzeja z przepięknego klasztoru w twoim mieście?

:shock: :shock: :shock: nie wiedziałem, że ksiądz Andrzej jest taki znany choć w związku z jego otwartością i łatwością nawiązywania kontaktów nie powinno mnie to dziwić :mrgreen: A byliśmy razem w tym roku 8-)

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
JA spotkałem Grzesia gdzieś w pokoju, ale szybko się rozeszliśmy - nie było czasu na gadanie o aparatach... :roll:
Emes47 - to ciebie spotkałem w pokoju Neel/Nell? ;-)

Szkoda, że nie dogadaliśmy się wcześniej, ale trzeba by zostać na 2 dni, żeby coś porządnie zrobić, ja ledwo obleciałem wystawe, nawet w większości pomieszczeń za długo nie zabawiłem. Do tego musiałem się wykłucić z organizatorami o powtórne wejście do środka. :evil:

Nie będę się wypowiadał co do dźwięku - za szybko latałem, w tych warunkach nie ma dużego sensu robić odsłuchy a takie wystawy głównie służą do poznania sprzętu osobiście, a nie słuchania. 8-)

Jedynie Audio Physic zaskoczył mnie znakomitą przestrzenią a Thiel znakomitym dźwiękiem w kiepskich warunkach. No i Chillout Audio zaskoczyło wszystkich chyba kawą. :-)

Gwiazdor, rzuć okiem na moje zdjęcie w profilu, to będziesz wiedział czy to ja. Byłem w ciemnym garniturze, czerwona koszula, szaroniebieski krawat. A kawa w Chillout była ponoć rzeczywiście doskonała (ja niestety lub stety pijam herbatę a nie kawę).

sołtys, z ojcem Andrzejem znam się od ponad 7 lat, szkoda że nie spotkaliśmy się wspólnie teraz. Mam nadzieję, że za rok jak w banku.

emes47 napisał/a:
Gwiazdor, rzuć okiem na moje zdjęcie w profilu, to będziesz wiedział czy to ja.
Na takim znaczku pocztowym to ledwo co widać... :-> Zaczepiłeś może gostka z kadyszką na szyi? Taką lampę N miałem do niego założoną.
emes47 napisał/a:
A kawa w Chillout była ponoć rzeczywiście doskonała (ja niestety lub stety pijam herbatę a nie kawę).
Ja w zasadzie też, ale raz w roku moge zrobić wyjątek. :-B

Jak się obrobie (a prędko to nie będzie) to też wrzuce kilka zdjęć z wystawy.

Gwiazdor, to jesteśmy w domu. Rozmawialiśmy oczywiście. Pytałem się ciebie o kadyszkę i powiedziałem, że mam kasetkę. I że kadyszka jest dla mnie za duża (a ty że nawet za mała i dopiero z gripem jest OK). Jeśli przypominasz sobie rozmowę, to wszystko wiadomo. :-D :-D

Ktoś się wybiera w tym roku? Ja jadę w sobotę, oczywiście z aparatem, tym razem z lampą Metza i (jak nie zapomnę) to z butonem na plecaku. :-D

quasi  Dołączył: 08 Kwi 2008
Gwiazdor, no nie byłem ze 4-5 lat. W niedzielę, pewnie podjadę - może się spotkamy, jeśli będziesz i w niedzielę :->

jungli
[Usunięty]
ech pojechalbym ale zona zaprzegla do remonta w domku clip chlip:(

hej

W tym roku znowu jadę. To już w ten weekend!
Znowu będe miał kadyszkę z metzem. :->

Marooned  Dołączył: 14 Paź 2006
Może warto dorzucić, że impreza jest w .. Warszawie - bo hoteli Sobieski jest w tym kraju pewnie setka.
(takie moje czepialstwo, gdy ktoś uważa to za oczywiste, że chodzi o stolicę)

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
Marooned napisał/a:
Może warto dorzucić, że impreza jest w .. Warszawie - bo hoteli Sobieski jest w tym kraju pewnie setka.

w tym kolorowym brzydactwie :?:
miałem okazję być tam od strony "organizacyjnej" na konferencji i jedyne co mi nie przypadło do gustu to kolor elewacji ;-)

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
opiszon napisał/a:
w tym kolorowym brzydactwie :?:
Chyba zawsze tam był Audio Show.

Skocz do: