alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
dzerry napisał/a:
Mam pewna satysfakcje. Nie uczestniczylem w tej dyskusji, bo od poczatku nie wierzylem w tego newsa.

Ja nie wierzylem i dlatego uczestniczylem. Ale satysfakcji nie mam.

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
alkos napisał/a:
Pesymistyczne jest to, ze człowiek nie jest jak brat.

Człowiek człowiekowi wilkiem
Człowiek człowiekowi strykiem

Lecz ty się nie daj zgnębić
Lecz ty się nie daj spętlić

Człowiek człowiekowi szpadą
Człowiek człowiekowi zdradą

Lecz ty się nie daj zgładzić
Lecz ty się nie daj zdradzić

Człowiek człowiekowi pumą
Człowiek człowiekowi dżumą

Lecz ty się nie daj pumie
Lecz ty się nie daj dżumie

Człowiek człowiekowi łomem
Człowiek człowiekowi gromem

Lecz ty się nie daj zgłuszyć
Lecz ty się nie daj skruszyć

Człowiek człowiekowi wilkiem
Lecz ty się nie daj zwilczyć

Człowiek człowiekowi bliźnim
Z bliźnim się możesz zabliźnić

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
dzerry napisał/a:
Mam pewna satysfakcje. Nie uczestniczylem w tej dyskusji, bo od poczatku nie wierzylem w tego newsa.

dzerry, jakos nie widze zrodla Twojej satysfakcji. Skoro nie wierzyles w tego newsa, to dlaczego nie poddales go pod watpliwosc w tym watku, tak jak to zrobili niektorzy?

Trzymanie sie z boku w sytuacjach zbiorowej nagonki i linczu, to nie jest postawa, ktora powinien prezentowac ktos, kto w gruncie rzeczy nie zgadza sie z zachowaniem wiekszosci.

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
dan napisał/a:
Skoro nie wierzyles w tego newsa, to dlaczego nie poddales go pod watpliwosc w tym watku, tak jak to zrobili niektorzy?
Bo od pewnego czasu staram sie nie brac udzialu w tego typu dyskusjach internetowych - jak widac nie zawsze sie udaje. Zreszta odkad wyszedlem i trzasnalem drzwiami w pracy po tym jak moj kolega powiedzial, ze kara smierci jest spelnieniem biblijnego prawa zemsty, przestalem tez uczestniczyc w takich dyskusjach w swiecie rzeczywistym. Nikogo nie zmienie, zreszta nawet bym nie chcial, bo nie mam monopolu na postrzeganie swiata.

dz.

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
dzerry napisał/a:
Nikogo nie zmienie, zreszta nawet bym nie chcial, bo nie mam monopolu na postrzeganie swiata.

Ale umiesz pomagac.

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
dzerry, ale mozna czasem dac do myslenia niektorym. Czy ma to jakies znaczenie? Pewnie niewielkie. Chociaz tu, na naszym forum, takie zdroworozsadkowe glosy przyczyniaja sie do zachowania dobrej atmosfery w ogole.

Ja poczatkowo uwierzylem w tego newsa, bo tylko rzucilem na niego okiem i zadzialaly emocje (wrazliwy jestem :-? ). Nie zastanowilem sie nad tym, czy to moze byc jakas plotka, polprawda. Inna sprawa, ze daleki bylem od wypisywania tutaj epitetow pod adresem tego artysty.

Do refleksji sklonily mnie posty alkosa i bEEfa...

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Coż pewną satysfakcję mam, tylko taka gorzka jakaś... Nie da się ukryć, że panu Vargasowi performance się udał wyjątkowo, choć pewnie sam się tego nie spodziewał (a może spodziewał? w takim razie szczerze podziwiam odwagę człowieka).
perl napisał/a:
bEEf, ja wyciągnałem następujący wniosek: media świetnie manipulują ludźmi, co wiadomo nie od dziś.

Chodziło mi raczej o wnioski nie tyle na temat mediów, co... Mniejsza z tym. Ludzie będą teraz o tym myśleć. Każdy wyciągnie wnioski na własną rękę - jest szansa, że paru osobom lekko drgnie światopogląd, a to już coś :-)

[ Dodano: 2007-11-22, 01:30 ]
dzerry, rozumiem Cię. Ale ja właśnie odwrotnie - ostatnio się przełamuję, również w "realu" - czasem czara się przeleje i milczeć jest rzeczą po prostu nieprzyzwoitą. Ale ja jestem osobą, która ogólnie mało sobie ceni tzw "święty spokój" - może to przyjdzie mi z wiekiem :-)

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
bEEf, wiem o co ci chodziło, starałem się przekręcić to w odpowiednią stronę aby nie wywoływać kolejnej burzliwej, niepotrzebnej dyskusji... ale moje spostrzeżenie trafne :evilsmile:

mój 666 post

cypis  Dołączył: 18 Gru 2006
dzisiaj jakoś zaraz, koło 21.00 na TOK FM będzie dyskusja m.in. o tym "wydarzeniu artystycznym".

[ Dodano: 2007-11-22, 20:35 ]
aha, jakby co, tego radia można słuchać też z netu

Skocz do: