icelander  Dołączył: 03 Cze 2007
  makro a kompensacja ekspozycji nietypowo
witam mam takie male pytanko --uzywam pierscieni pos a wiec kompensa powinna byc na +
a ja w moim k10 musze dawac -2 czy to normalne a moze ja cos pokrecilem pozdro nara

zy  Dołączył: 29 Lis 2006
a czemu ma byc jakas kompensacja, mierzysz swiatlo wpadajace do srodka czy przez pierscienie czy bez (aparatowi nie robi to roznicy)

a czemu musisz ustawic na -2 to nie wiem. a jakie to pierscienie? ze stykami ?

pierscienie sa ze stykami piec stykow i za diabla nie chce mierzyc bez korekcji jak dam -2 jest ok na razie tylko testuje moze to nie pierscienie do pentaxa sa niby made in japan firma jessop sorry 6 stykow jeden kolo drugiego robia zdjecia praktycznie w kazdym programie z ob 28-105 f 2.8-4 sigma z kitem nie chca gadac wcale mam choinke w wizjerze wszystko mruga do bani nie ma to jak stary manual ttl i mieszek ruski z popychaczem

[ Dodano: 2007-11-23, 20:45 ]
jeszcze jedno styki nie bardzo pasuja do obiektywu tylko 4 z nich acha mam do nich instrukcje!!! ale tu pisze MINOLTA 3000i and 7000i czy to mozliwe aby pasowaly!!

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
icelander, baaaardzo rzadko to robię, ale malusia prośba - gdybyś mógł używać znaków interpunkcyjnych w swoich wypowiedziach byłoby naprawde czytelniej. Z góry dzięki :-) Pozdro. Narta. >>---> :-)

sołtys, postaram sie

[ Dodano: 2007-11-23, 21:14 ]
zona nauczycielka a ja len

[ Dodano: 2007-11-23, 22:30 ]
wlasnie wgralem 1.3 i dziala

Skocz do: