mkdexter  Dołączył: 19 Lis 2006
[mkdexter] czas na mnie
Wreszcie się zmobilizowałem i powoli rzeźbię swoją małą galerię w internecie. A że wam [forumowicze] zawdzięczam znaczną część wiedzy z zakresu fotografii (i nie tylko ;-) ), to postanowiłem pokazać małe co nie co od siebie. Wszystko jest pogrążone w chaosie, ale ok, asekurować się nie będę ;-) . Więcej znajdziecie pod galerią foto
1. Młodsza siostra skacze sobie z radości (przejście graniczne Andora/Francja):

2. Lubię Francuskie ulice i to co przy nich stoi:

3. Kamyczki:

4. Bzzz.. upolowana 300-milimetrówką:

5. Gdzieś na starówce:

6. A to sentymentalne zdjątko, jeszcze zrobione Zenitem TTL i kitowym ;-) Heliosem:

zenza  Dołączył: 22 Kwi 2006
Wiesz co mi sie nie podoba w tych wszystkich zdjęciach? Ten przepraszam za słowo-badziewiasty podpis z datą. Zdjęcia fajne! :-P ;-)

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
Za Zenza, prosze Cie, usun te podpisy.

dz.

Uff.. to i tak dobrze ;-) bo przecież tego nie było jak robiłem zdjęcia :-P a swoją drogą, to akurat nad tym za długo się nie zastanawiałem i wrzuciłem w takim przydużym technicznym foncie ten podpis.. to może oznaka jakiejś megalomanii :roll: ;-)

zy  Dołączył: 29 Lis 2006
mkdexter, ponumeruj bedzie latwiej

z wygody wypowiem sie tylko o pierwszym ;-)

na szczescie najbardziej mi sie podoba, bardzo dobra kompozycja, swietnie cien zmiescil sie w kadze (tymbardziej brawo, ze zlapales w ruchu) tes slup tez jakos mi pasuje, chmurki tez ladne

podpis zmien...

Ka_Seciak  Dołączył: 28 Cze 2007
Młodsza siostra...
Łohohohoł... Świetne - naprawdę. Jedynie te druty w tle...

Francuskie ulice
Też fajne - można by się jeszcze pobawić i dodać trochę ziarna - była gdzieś na forum akcja do Photoshopa i prawdziwe ziarno z negatywu.

Kamyczki
No nie wiem...

Bzzz...
Tak zwany "złoty strzał :-)

na starówce
Miłe, można było trochę go "wyjąć" GO.

sentymentalne zdjątko
Hm... Gdzie zrobione" ;-)

Dzięki. Co do napisu, na razie uznajmy, że on nie istnieje i skupmy się na zdjęciach ;-) .
No z "siostry" jestem dumny ;-) jeden strzał, spontaniczny i nie wyszedłby gdyby nie silny wiatr bo to ponad 2800m n.p.m

Francuskie ulice czasami dodaję takie ziarno, ale przy takim małym formacie to detale by się stały mniej czytelne.

Kamyczki.. takie pretensjonalne, to dlatego.

Sentymentalne zdjątko to Szczeliniec Wielki (Góry Stołowe)

mkdexter napisał/a:
Szczeliniec Wielki

Tak myślałem :-) Też mam trochę fotek stamtąd. W moim wątku jest też zdjęcie z Adrspach - Skalnego Miasta po czeskiej stronie.

blanchet  Dołączyła: 20 Kwi 2007
z siostrą i na starówce bardzo na tak(choć przy siostrze to tak nie bardzo, że jej nogi nachodza na linię horyzontu, ale wiem, że to byl moment na popełnienie zdjęcia i nie było okazji z różnych stron kadrować - więc ogólnie zdjęcie super;)

z tymi napisami naprawde byłoby lepiej....

A gdyby tak...

Trochę na szybko, dlatego niedokładnie...
Pozdrawiam ;-)

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Mnie się te zdjęcia w zasadzie podobają. Mają drobne mankamenty techniczne, ale generalnie są OK. I tak mi się przypomniało jak kilkanaście już lat temu chciałem, żeby mi ktoś na granicy francusko-andorskiej wbił pieczątkę do paszportu. A tam nikogo, kto by mógł taką pamiątkę załatwić :->

djack  Dołączył: 22 Kwi 2006
Fajne zdjęcia. Może kamyczki trochę nie bardzo (kompozycyjnie jakoś mi nie pasuje). podobają mi się te dwa uliczne zdjęcia.

Dziękuję, dziękuję.
matb napisał/a:
[...] chciałem, żeby mi ktoś na granicy francusko-andorskiej wbił pieczątkę do paszportu. A tam nikogo, kto by mógł taką pamiątkę załatwić :->

Zaraz w powrotną stronę (Andora->Francja) na różnych zakrętach patrole miała służba celna i łapała Francuzów, co to zakupy porobili. Więc, zawsze jakąś pieczątkę można zarobić ;-)

Z chęcią się dowiem czegoś na temat mankamentów technicznych, po to, to pokazuje by czegoś się nauczyć.

Z kamyczkami djack to się zgodzę, teraz na nie patrzę i jednak widzę, że coś jest nie tak. A to kolejne kilka na pożerke:

7. Bordeaux

8. Bruksela

9. moja wieś ;-) o po 4 nad ranem

10. Vieux-Boucau (jedynie kontrast zwiększony)

blanchet  Dołączyła: 20 Kwi 2007
hm, nie znam się na technice, więc mój komentarz będzie bardziej "podobający":
8jest po prostu super i te kolory na 9....

Throwend  Dołączył: 26 Kwi 2007
Też się nie znam, ale 8 mi się podoba :-)

[ Dodano: 2007-11-23, 22:54 ]
A co do siostry, mi się zdjecie ogólnie podoba. A słup raczej wyciąłbym PSem jak już, bo obciete zdjęcie mi już sie tak nie podoba jak oryginał.

djack  Dołączył: 22 Kwi 2006
10. super. 9. - obniżyłbym trochę kadr, żeby złapać podstawę słupka.

[ Dodano: 2007-11-24, 00:19 ]
A w kwestii napisów. jeżeli już są, to lepiej by wyglądały bez tego tła. A sam napis w kolorze dostosowanym do zdjęcia. Na 10. lepiej by pasował jakiś ciemny kolor (np. nieba). napis nie rzucałby się tak w oczy.

7. Bordeaux
Hm...

8. Bruksela.
Pół faceta na zdjęciu - albo bez niego albo cały... To jeszcze zależy od jego miny. Mogłaby być ciekawa fotka, gdyby było widać po jego minie komentarz do grajka...

9. moja wieś
Hm...

Ale za to:
10. Vieux-Boucau
Tutaj już widać twoją pracę ;-) Przyczepię się tylko do horyzontu przez pół... To "cóś" po prawej to jakiś kiter? Masz może następną klatkę z nim w powietrzu?

Chciałeś, to masz :-)

StarskiPL  Dołączył: 23 Wrz 2007
Dżizu! Te podpisy to chyba dla niewidomych...
Foty przyjemne.

Michał K  Dołączył: 22 Lut 2007
8 bardzo fajne,ten pan przycięty troche jest zbyt ostry i zwraca na siebie uwage,napis też troche przeszkadza :-)

10 piękne :-) mieszkam nad morzem 16lat i takiego widoku nie widziałem :-)

Ijon  Dołączył: 27 Paź 2006
7. - nie wiem o co chodzi na tym zdjęciu
8. - bardzo dobre, ale pana bym nie ucinał w połowie (męski szowinizm ;-) )
9. - ładne rozmycie i kolory, ale kadr mnie jakoś nie przekonuje, może jakbyś zrobił stojąc pół metra dalej w prawo to by mi się bardziej podobało
10. - świetne, latawiec/spadochron mi nie przeszkadza

Zdjęcie siostry - super, ekstraklasa (i to angielska Premiership, a nie nasza pierwsza liga).

Tylko zmień proszę podpis na zdjęciach - ten jest w sam raz dla niewidomych :)

Skocz do: