matb napisał/a:Blesso, ale przecież można ostrzyć manualnie, nie?
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
Trzeba było kupić jakiś manualny zoom. Po co przepłacać.wkt napisał/a:Ja na tydzień wyłączyłem AF żeby przekonać się czy warto kupować taki obiektyw i już po kilku dniach przyzwyczaiłem do ostrzenia bez AF
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
K-50 / K-70
Stare stałki,kilka zomów,fiszka,lampa.
Moja galeria na 500px :
http://500px.com/oxygenum
Markus napisał/a:
Nie żałuję że nie kupiłem tamrona :
-brak szerokiego kąta i słabe AF przemawiają wyraźnie na korzyść sigmy..
Database backup in progress please wait few seconds.
Markus napisał/a:Nie żałuję że nie kupiłem tamrona :
-brak szerokiego kąta i słabe AF przemawiają wyraźnie na korzyść sigmy..
K10D, DA* 16-50/2.8 AL ED [IF] SDM, DA 18-55 (w pudełku), DA 50-200, A 50/f1.7, FA 50/f1.4, FA 28-105, FA 80-320 (na chorobowym), Cosina 100/f3.5, Sigma EF-500 DG Super, Metz 40 MZ-3i
OM-1, OM-2N
K-50 / K-70
Stare stałki,kilka zomów,fiszka,lampa.
Moja galeria na 500px :
http://500px.com/oxygenum
gator napisał/a:
Co do AF do jest to ogolna przypadlosc calego systemu, a nie tylko tamrona (choc, rzadkie ale wyjatki sie zdarzają)
modern art = i could do that + yes, but you didn't
guerilla napisał/a:masz na myśl system pentaxa? jak tak- to nie miałeś k10d w rękach:)
dan napisał/a:Dostalem ostatnio propozycje reportazy z imprez klubowych, ale nie mam zew. lampy i musialem odmowic. I tak sie zastanawiam, czy inwestowac w nia...
"eN" System
dan napisał/a:guerilla napisał/a:masz na myśl system pentaxa? jak tak- to nie miałeś k10d w rękach:)
guerilla, a robiles juz nim jakas impreze przy slabym sztucznym oswietleniu, jakis klub, teatr? Bo ja sie obawiam, ze w takich warunkach AF nie da rady I nie wiem czy lampa zewnetrzna cos pomoze, skoro AF bedzie jezdzil w te i spowrotem.
Dostalem ostatnio propozycje reportazy z imprez klubowych, ale nie mam zew. lampy i musialem odmowic. I tak sie zastanawiam, czy inwestowac w nia...
jack napisał/a:słabe oświetlenie (próbowałem złapać ostrość na ścianie źle oświetlonego korytarza)
Blesso napisał/a:Dan _ jesli myslisz o imprezach w klubach to wg mnie bardziej sprawdzaja sie np ogniskowe 16-45(50) niz 28-75.Aczkolwiek 17-70 jest tu bardzo uniwersalna wielkoscia.
dan napisał/a:
No wlasnie, i co ja moge zdzialac z GX-10, i dajmy na to 16-45 + zew. lampa? Boje sie, ze AF bedzie sie non-stop gubil, przy tak mocno zmiennym i ogolnie slabym swietle
guerilla napisał/a:wczoraj robiłem koncert Chambao
guerilla napisał/a:AF ANI RAZU się nie pomylił, naprawdę.
guerilla napisał/a:po pierwsze to trzeba było kupić k10d
guerilla napisał/a:akurat AF to jest najmniejszy problem przy takich fotkach
guerilla napisał/a:zrobienie dobrych zdjęć pijanej i zazwyczaj spigulonej masy ludzkiej to jest największe wyzwanie!
Blesso napisał/a:Dan _ jesli pytasz o system to szukaj czegos z szybkim AF (czyzby Canon z IS/USM? ) ;)
Blesso napisał/a:a tak powaznie to obiektyw 70-200 to fotografowania publiki bedzie kiepskim rozwiazaniem.Bo albo staniesz daleko albo robisz "niebezpieczne zblizenia"),jesli wybierzesz 16-45(50) to bedziesz musial podjesc blisko a w tym momencie bardziej bedziesz uwazal na bezpieczenstwo sprzetu niz na szukanie celu dla AF.
Blesso napisał/a:ta latarczka doswietlajaca w Nikonie spisuje sie o wiele lepiej niz doswietlanie lampa Metz58
dan napisał/a:
O system nie pytam, bynajmniej. Jesli bym zmienial to na nikona (d300)