mysikrolik  Dołączył: 31 Sie 2007
Obiektyw Tokina 75-300 mm f4-5.6 bez AF
Witam
Kupiłem ostatnio na ebay nowy obiektyw Tokina 75-300 mm f4-5.6 i nie mogę nigdzie znaleźć jego testów a chciałbym wiedzieć czego mogę się po nim spodziewać. Po informacjach o głośnych i zawodnych autofokusach w długich zoomach postanowiłem kopić coś tańszego bez AF. Dałem za niego $90 czy przepłaciłem?

Focal length: 75-300 mm
Aperture Range f/4-22
Optical construction: 11 elements in 8 groups
Angle of view: 32°10'-8°20'
Closest Focus Distance from Film Plane 1.7m
Closest Focus Distance from Film Plane (In Macro Mode) 1.5m
Magnification Ratio in MacroMode 1:3.8
Filter size: 58mm
Maximum outer diameter: 65mm
Overall length: 152.5mm
Weight: 730g
Lens Hood: MH582

http://www.auctiva.com/ho...,0,0,0&format=0

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
mysikrolik napisał/a:
nie mogę nigdzie znaleźć jego testów a chciałbym wiedzieć czego mogę się po nim spodziewać.
Zrób zdjęcia. :evilsmile:

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
Dada, ale co mu to da? Dopiero jak na forum ktos napisze: dobre, wspaniale, do dupy, gowniane szklo, to zrobi zdjecia... albo pusci na aukcji bez podpiecia do aparatu :mrgreen:

Parafrazujac podis marichiego:
YOU CAN'T MAKE A (...) PHOTO UNLESS YOU READ THE WEB FORUM :mrgreen:

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
mysikrolik, po co Ci testy skoro szkło już kupiłeś?? Nie za późno? Weź na plener porób zdjęcia będziesz wiedział.

Jak napisałem, już go kupiłem ale pierwsze zdjęcia z niego będę mógł zrobić dopiero jak przypłynie z za morza :-) Pytałem tylko, czy nie znacie miejsca gdzie ten obiektyw był już opisywany, bo ja nie znalazłem.
awakqwq napisał/a:
Weź na plener porób zdjęcia będziesz wiedział.

Awakqwq na pewno to zrobię, jak będzie to możliwe i zdjęciami się pochwalę.
Sami wiecie jak to jest na aukcjach, czasami trzeba decydować szybko i nie ma czasu na grzebanie w internecie za testami jeżeli cena wydaje się być bardzo atrakcyjna ;-) .
dan napisał/a:
Dopiero jak na forum ktos napisze: dobre, wspaniale, do dupy, gowniane szklo, to zrobi zdjecia...

dan jak tam, dziewczyna Cię rzuciła czy pies ugryzł? Jeżeli nie spotkałeś się z tym obiektywem, to napisz ale daruj sobie te impertynencje...

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
Cytat
dan jak tam, dziewczyna Cię rzuciła czy pies ugryzł? Jeżeli nie spotkałeś się z tym obiektywem, to napisz ale daruj sobie te impertynencje...

To byly zarty :roll:

No dobra, powiedzmy, że nie popisałem się poczuciem humoru ;-)

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
mysikrolik, w ogóle się nie popisałeś.

Skocz do: