pablo  Dołączył: 15 Cze 2007
Kasetka i DA12-24 lub Sigma 10-20
Dzień Dobry Wszystkim!
Wczoraj w fotokliku odbiłem się od zakupu DA21. Był jedyny z ekspozycji, a że się kurzy to sprzedawca nie dostrzega - "przecież u pana w domu też będzie się kurzyć!" ;) Teraz zwracam się ku Sigmie 10-20. W instrukcji do kasetki wyczytałem, że nie DA12-24 F4ED AL nie jest kompatybilny z K100D - strona 158 w wersji angielskiej. Jak to jest naprawdę? Czy K100d działa bez problemów z DA12-24, a co ważniejesze z Sigma 10-20? Czy może ktoś podzielić się doświadczeniami z użytkowania Sigmy 10-20?

Pozdrawiam,
Pablo

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
pablo, parę postów niżej twojego:
http://manufactura.home.p...9ce1d050623a184

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
Wyszukiwarkę znajdziesz tuż pod logo Forum.

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
Obiektyw jest kompatybilny z K100D !!!
W instrukcji jest napisane o kompatybilności obiektywów z wbudowaną lampą błyskową, która nie jest w stanie pokryć światłem tak szerokiego kąta.

P.S. Chyba powinieneś douczyć się angielskiego, bo na podanej stronie jest o zgodności z wbudowaną lampą błyskową, a nie o zgodności z korpusem.

Rzeczywiście nie doczytałem...

Enyłej fenks elot! Deletuje dis topik if ken.

Pablo

PS Swoją drogą lipalipski co ma nieuwaga albo rotargnienie wspólnego ze znajmością języka? Jak odpuścisz sobie szpile, to Cię ludzie będą bardziej lubić. Motto i podpis będziesz mógł zmienić! ;) Pozdrawiam gorąco z początków zimy!

pablo napisał/a:
PS Swoją drogą lipalipski co ma nieuwaga albo rotargnienie wspólnego ze znajmością języka? Jak odpuścisz sobie szpile, to Cię ludzie będą bardziej lubić. Motto i podpis będziesz mógł zmienić! ;)

Co ma wspólnego? Ignorancję. A czy ludzie mnie lubią, to na pewno nie Twoja sprawa i zmartwienie.

Ijon  Dołączył: 27 Paź 2006
pablo, jak się nauczysz szukać na forum i w google przed zadaniem pytania to Cię ludzie będą bardziej lubić :-P

Aż strach się zapytać...

Lipalipski, rzeczywiście nie moja sprawa. Sorki. Tak samo nie Twoją sprawą jest czy ktoś ma się douczać angielskiego czy nie. Twoja odpowiedz bez tego komentarza byłaby trafna i pomocna. No i odebrana pozytywnie. A tak ma wydźwięk złośliwości.

Pablo

pablo napisał/a:
Tak samo nie Twoją sprawą jest czy ktoś ma się douczać angielskiego czy nie. Twoja odpowiedz bez tego komentarza byłaby trafna i pomocna. No i odebrana pozytywnie. A tak ma wydźwięk złośliwości.

A tak jest trafna i złośliwa, czyli dwa w jednym. A jeśli odebrałeś ją negatywnie, to jest mi bardzo... wszystko jedno.

Naucz się czytać, nie będą Cię spotykać złośliwości. Oczywiście nie mój biznes to jest i wisi mi i powiewa, czy to zrobisz, ale jeśli nie, to się lepiej do złośliwości przyzwyczaj. Nie tylko z mojej strony.

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
U nas to się nazywa chamstwo i brak kultury. Ale ja ze wsi jestem.

A nie wystarczy, żeby była trafna? Patrz na odpowiedz Zdano.

pablo, widocznie Zdanowi wystarczy.

mygosia, nie wiem, o co Ci chodzi.

Cześ  Dołączył: 15 Lut 2007
Jakoś tak się nieprzyjemnie zrobiło :-(

lipalipski, możesz się powstrzymać od złośliwości i wycieczek osobistych :evil:

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
mygosia napisał/a:
U nas to się nazywa chamstwo i brak kultury. Ale ja ze wsi jestem.
Popieram. Dla mnie to także brak kultury.

Chyba się popłaczę. Ciekawe, że kiedy znajdzie się ktoś nadwrażliwy z urażoną dumą, zaraz znajdzie się i adwokat. Ach, a jak nieprzyjemnie się robiło, gdy d40 sie proponowało przy równie idiotycznych pytaniach o aparat, jak zaczynające wątek idiotyczne pytanie o obiektyw.

[ Dodano: 2007-11-30, 12:53 ]
Zdano, nie ja zacząłem z wycieczkami.

A jeśli coś jest nie tak, kolorowi mogą udzielać ostrzeżeń. Chyba czas na to.

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
wszystkie strony prosze o umiar......
czy dla dobra wszystkich moge wykasowac "nieprzyjemne" posty ?

lipalipski napisał/a:
Chyba się popłaczę

Najlepiej w kąciku przy wyłączonym kopmputerze.

Zdano, zwróć uwagę na tryb. :evilsmile:

Skocz do: