Pumpernikiel napisał/a:
K100D super z sigma 18-200 i Nikona D70s z 70-300 i testowalem szybkosc dzialania fokusa na roznych elementach pomieszczenia biurowego starajac sie ustawiac te same ogniskowe. Moze kiepsko testowalem ale i mi i wlascicielowi wyszlo ze w K100d focus dzialal o wiele szybciej i bardziej zdecydowanie. Bardziej zdecydowanie to mam na mysli ze wystarczyly mu 1-2 ruchy szklem a nikon mieszal dookola 3-5 razy zanim sie wstrzelil. Obiektywy nie byly jakimis wydumkami tylko popsowaty sprzet jakich wiele. Czekam az wpadnie kumpel z 400D to sie bedziemy bili :)
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
::ART:: napisał/a:ttb - ale chyba przyznasz rację, że system c/n ma większe szanse na to że nie zginie niż np Olympus, PENTAX, Samsung itp.
Michu napisał/a:ttb - ale chyba przyznasz rację, że system c/n ma większe szanse na to że nie zginie niż np Olympus, PENTAX, Samsung itp.
GX-10 i troszke starocia
Michu napisał/a:Osobiście bardziej drżę o kondycję Ilforda niż Pentaksa.
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
wkt napisał/a:.....Ustawiłem sobie dopalanie AF w klawiszu funkcyjnym i jestem zadowolony.
GrzegorzQ
przedwczoraj MZ-30, wczoraj ZX-L, dziś K100D
+360FGZ+ Tamron 18-250, stara portretówka, pierścienie, konwerter 2x i ... starcza
GrzegorzQ napisał/a:Ja też tak chcę , jak to się robi w k100tce?
K10D, DA* 16-50/2.8 AL ED [IF] SDM, DA 18-55 (w pudełku), DA 50-200, A 50/f1.7, FA 50/f1.4, FA 28-105, FA 80-320 (na chorobowym), Cosina 100/f3.5, Sigma EF-500 DG Super, Metz 40 MZ-3i
OM-1, OM-2N
piotr_luk napisał/a:tłuszczem
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
wkt napisał/a:GrzegorzQ napisał/a:Ja też tak chcę , jak to się robi w k100tce?
OK btn when shooting 4.
GrzegorzQ
przedwczoraj MZ-30, wczoraj ZX-L, dziś K100D
+360FGZ+ Tamron 18-250, stara portretówka, pierścienie, konwerter 2x i ... starcza