icelander  Dołączył: 03 Cze 2007
a ja mam tak-czytam sobie foto-kuriera dzial flash czyli co kupic / widzial tam ktos k10 bo ja nie a N/C non -stop ,chyba zrezygnuje z tej gazety -kompletny brak obiektywizmu
pozdrowionka p.PATRYCY

[ Dodano: 2007-11-24, 16:45 ]
REDAKTORZE NACZELNY -krzysztofie patrycy

Marcinicus  Dołączył: 30 Gru 2006
Cytat
Eeee tam, "Sztandar Młodych" był prędzej, no i "Nowa Wieś" też.

A najpierwszy był Robotnik i Zielony Sztandar. A wogle najpierwszy był Monitor.

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
w XVIII w. wychodziła Gazeta warszawska :->

w latach 70[-siatych jak wyslalem zdjecia do foto to wydrukowali ale autor to byl juz ktos calkiem inny, zreszta autorytet do dzis

tomecki  Dołączył: 22 Kwi 2006
Marcinicus napisał/a:
1. NIKON D 80 - 93 pkt

ghm, hym hym :-P ;-)

gator  Dołączył: 24 Kwi 2007
niestety TU nikon przegrał.

Throwend  Dołączył: 26 Kwi 2007
Ale ale, Bajtek nie był, jak juz wspomniano wcześniej, pismem całkowicie nastawionym na gry. W Bajtkach gry zajmowały ze dwie lub trzy strony... Ach, te screeny z gry Fred albo marzenia o opisanej tam grze, której nigdy nie znalazłem - zapomniałem tytułu... :mrgreen:

Najpierwszy tego typu, o ile pamiętam, był Top Secret... Kupowalim z kumplem od początku... Później część ekipy zrobiła Secret Service, pisemko z resztą dość podobne, a następnie SS przekształciło się w News Service (or cos w ten prążek) z powodu jakichś zawirowań autorskich...

Fajne tam były opowiadania o Kopalnym, Dżemiku i kimś tam jeszcze ;-) I rysunki Śledzia bodajże...

A wracając do tematu... (tzn innego OT :mrgreen: ) Ja Kasetkę wybrałem świadomie! Miałem możliwość kupienia D70s o ok. 4 stówki taniej, ale kilka rzeczy mnie przekonało. I przyznam że zastanawiałem się bardzo długo, bo akurat te aparaty można porównywać i kazdy ma swoje zady i walety, które czynia wybór bardzo trudnym.

I wybranie Pentasia choćby dlatego że można używać manualnych szkieł jest juz przeca świadomym wyborem. Merytorycznym, rzekłbym. Jak bym wybrał bo ładnie wygląda, to wtedy mozna mówić, ze reklama itp...

A co do rzeczywistego wątku...
Biorąc pod uwagę, ze D80 to juz całkiem rozbudowany aparat, traktowany chyba raczej jako półprofi to nic dziwnego, ze wygrał :-P To chyba jedyny aparat w zestawieniu nie pasujący kompletnie do pozostałych. A swoją droga to ciekawe za co te punkty...

A z resztą kogo to obchodzi, i tak wszyscy wiedzą, ze Pentax rulezzz... Niektórzy musza tylko to zrozumieć (bo wiedzieć, nie znaczy rozumieć) ;-)

:-B

[ Dodano: 2007-11-27, 00:25 ]
Swoją drogą to pierwszy chyba był Eden Times (chyba, ze chodzi o polskie, to wtedy Życie Biskupina , czy cóś... 'daj ać' to był komentaż redakcyjny) :mrgreen:

A pierwszym komputerem był Apple ;-) Niestety złapał wirusa... Tzn tego, robaka... Snake32.worm, czy jakos tak

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
icelander napisał/a:
a ja mam tak-czytam sobie foto-kuriera dzial flash czyli co kupic / widzial tam ktos k10 bo ja nie a N/C non -stop ,chyba zrezygnuje z tej gazety -kompletny brak obiektywizmu
pozdrowionka p.PATRYCY
- tak sie zastanawiam kto jeszce kupuje fotobzduriera.... :mrgreen: :-P

Fafniak, zona mi zaprenumerowala

[ Dodano: 2007-11-27, 18:01 ]
powiem tak-focilem moim k10 pod wodospadami ,lens-zwykla sigma 28-105 woda lala sie ciurkiem po moim K-i co i git dziala dalej jak powinien :mrgreen: a sprobujcie tam wejsc
z C lub N innym poza profi -no moze olek WP -zdechna jak nic :mrgreen:

icelander napisał/a:
powiem tak-focilem moim k10 pod wodospadami ,lens-zwykla sigma 28-105 woda lala sie ciurkiem po moim K-i co i git dziala dalej jak powinien :mrgreen: a sprobujcie tam wejsc
z C lub N innym poza profi -no moze olek WP -zdechna jak nic :mrgreen:

widzialem w necie K10 pod kranem (bez szkla), ale K10 + 28-105 pod wodospadem to jakas nowosc :shock:

gator, nowosc nie nowosc na razie dorabiam w ISLANDI a tutaj na okraglo wieje pada
wodospadow mnogo , na nowego lensa WP pentaksa czekam tutaj trudno kupic cokolwiek a ceny potworne , 50-135 sdm kosztuje 1200 euro i trzeba zamawiac -na swieta lece do kraju to nabede a na razie -jak sie nie ma co sie lubi...itd
K10 bez szkla?do wody!
durna reklama :shock:

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
gator napisał/a:
widzialem w necie K10 pod kranem (bez szkla)

[ Dodano: 2007-11-28, 16:27 ]
icelander napisał/a:
durna reklama
to nie reklama

perl, sorry nie widzialem ale wierze ze byl ok po tym eksperymencie .
a swoja droga co za desperat robil taki tast :?:

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
icelander napisał/a:
a czemu by nie?

icelander napisał/a:
czemu desperat?

[ Dodano: 2007-11-28, 16:35 ]
padło hasło odnośnie reklamy K10D + wody

Tą fotkę można chyba uznać za bardziej "reklamową" ;-)

negocjatorek  Dołączył: 12 Kwi 2007
icelander, chciał poprostu sprawdzić, czy dobrze wydał swoje pieniądze. TY tak nie próbowałeś ?? :roll:

icelander napisał/a:

a uwazasz ze jablko padlo daleko od jabloni - pod kranem a pod wodospadem ?

negocjatorek, a i owszem po to w koncu go kupilem -jak ma robic gdy moknie niech robi :!: a i mroz mu nie szkodzi- oraz troche lodu na korpusie .
jedynie w strasznie dymiacych para ,wulkanicznych zrodlach ,sloik mi zaparowal jak diabli ,
i kicha ,ale jaszcze zrobie te zdjatka bulgotow od srodka -choc to ryzykowna zabawa ,erupcja wody i pary siega 200-tu st.C :evilsmile:

vertiico  Dołączył: 08 Maj 2007
icelander napisał/a:
a swoja droga co za desperat robil taki tast

no trzeba sie upewnic czy mozna robic fotki rybkom w akwarium :mrgreen:
przeciez nie przez szybe , trzeba by myc , za duzo roboty :roll:

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
Desperat czy nie, ale mnie spotkała raz ulewa podczas wycieczki w plenerze. I bałem się jedynie, że do obiektywu coś naleci. Więc trzymałem całość obiektywem w dół i nic nie zamokło, aparat i szkło do dzisiaj w idealnym stanie.

Gwiazdor, i tak ma byc i o to biega, :-B zdjecia mozna robic i zwyklym ,nieWP szklem ,,najlepiej z IF ,koncepcja z trzymaniem lensem w dol jest ok ,po yrobieniu kilku fotek tak robie i jest dobrze czyli git :-B

Skocz do: