KrzysiekS  Dołączył: 17 Paź 2007

również już mam, w sobotę montuje :lol:

Grizley  Dołączył: 30 Sie 2007
Pietras napisał/a:
Byłeś na liście więc matówka jest

przed 30 jest jakoś problemik mam finansowy,
kurde , dopiero wpłace

Paton  Dołączył: 18 Wrz 2007
Nio ja wpłaciłem wczoraj, mam nadzieję że do poniedziałku dojdzie :)

Artooro  Dołączył: 11 Sty 2007
Pietras napisał/a:
... Montaż banalny ;-) nie jest tak tragicznie jak niektórzy opisują... robota na 5 minut :-)

Pietras zawroce Ci gitare w takim razie ;-)
... mnie tylko zastanawia ta podkladka z plastiku :-/ W jakiej kolejności to sie mocuje (1. matowka -> podkladka; 2. podkladka -> matowka) ? I jeszcze jedno kłeszyn: czy można przed zamocowaniem przetrzec matowke wacikiem nasaczonym alkoholem ? (nie chcialbym przy czyszczeniu przesunac klina w prawy dolny rog ;-) )

Sorki za mój trywializm.
Że co zrobić? Jakim cudem ty chcesz klin przesunąć?

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Artooro napisał/a:
I jeszcze jedno kłeszyn: czy można przed zamocowaniem przetrzec matowke wacikiem nasaczonym alkoholem ?

Po co ją narażać?
Dodatkowa podkładka może być potrzebna ale nie musi.

Throwend  Dołączył: 26 Kwi 2007
Hmmm, a może jakaś instrukcja w kategorii zrób to sam? czy jest tam? Jeszcze nie mam matówy (chociaz cos na poczcie leży i ojciec ma odebrać) ale wolałbym wiedzieć co i jak ;-)

CHyba, że juz cos takiego było :-)

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Throwend napisał/a:
CHyba, że juz cos takiego było

Owszem, w poprzednich wątkach wokół sprowadzania matówek.

Throwend  Dołączył: 26 Kwi 2007
Dzięki, zrobione :mrgreen:
Troche te linie sa wielkie, ale dam radę...

W ogóle to dzięki za udana transakcję i polecam :-P

Artooro  Dołączył: 11 Sty 2007
Paton napisał/a:
Sorki za mój trywializm.
Że co zrobić? Jakim cudem ty chcesz klin przesunąć?

Paton taki zarcik :-D ale w moich rekach wszystko jest mozliwe

Ale juz wszystko hula jak talala Nie patrzylem jeszcze jaki to wszystko moze miec wplyw na pomiary swiatla ale nie zamierzam sie nad tym jakos szczegolnie zastanawiac
(jest przeciez korekcja od tego)

No a ja myślałem, że ty na poważnie z tym :) :-B

Pietras  Dołączył: 30 Kwi 2007
Paton, Twoją matówkę z tego co pamiętam wysłałem wczoraj :-) Po 13 to na wtorek będzie.

Artooro, Podkładka idzie na matówkę, a co do czyszczenia to ja wszystko czyszczę mikrofibrą (włącznie z matrycą) ;-P Nigdy przez to nie miałem problemów.

Grizley  Dołączył: 30 Sie 2007
Pietras napisał/a:
a co do czyszczenia to ja wszystko czyszczę mikrofibrą (włącznie z matrycą) ;-P Nigdy przez to nie miałem problemów

odpukaj w niemalowane jak to sie mówi ;-p
a na sucho czyścisz czy z jakimś płynem ?
Mam tez chce wyczyścić matryce
bo w centralnym środku mam paprocha tylko sie boje czy taka szmatka
z mikrofibry sie nie rozpuści tzn. nie zacznie odbarwiać

Pietras  Dołączył: 30 Kwi 2007
Na sucho, czasami sobie chuchnę ale to tylko przy czyszczeniu szkiełek ;-) Z rozmową proponuję przesiadkę na nowy wątek (vol 5) a ten można by usunąć :-)

Pietras dzięki wielkie :)

baksiq  Dołączył: 15 Maj 2006
Zanim wątek zostanie usunięty czy tam co mam takie pytanko. Zamontowałem sobie klniasta matóweczkę i jest okrutnie gites z jednym małym wyjątkiem. Otóż mam jakiegoś niefokusa :) Objawia się to tym, ze jak ręcznie wyostrzę to na skali odległości cyferek jest wwiekszy niż jak wyostrzy to ałtofokus. Sprawdzałem z kitem i z M50. W manualu też potwierdzenie ostrości potwierdzało na blizszej odleglości niż faktyczne wyostrzenie na matówce.

Na mój chłopcowy rozum to cosik powinno znaleźć się pomiędzy lustrem i matówką. umiesciłem już tam tą plastikową podkładeczkę dostarczonę z matówką ale chyba nie wystarcza. Tak więc prosiłbym bardziej doświadczonych kolegów o sprostowanie jeśli ta podkładeczka powinna znajdowac się jednak nad matówką (chociaż tak próbowałem ale efet był ten sam) lub może podkładeczka powinna byc jednak grubsza i trzeba umieścić tak cosik inszego...

Pozdrawiam kłapnięciem lustra.

Filippo  Dołączył: 29 Wrz 2007
Witajcie towarzysze, pieniądze poszły, teraz schnę z niecierpliwości. Dobrze, że jest :-B

:) Podziękował :-B Matóweczka już jest, szybciej niż przewidziano :)
Pozdrawiam

forestowy
[Usunięty]
podobnie u mnie, :-B siedzi już grzecznie w kadyszce

SebastianC.  Dołączył: 23 Wrz 2007
Ja również odebrałem paczkę. Matówka założona do K100D. Na kitowym obiektywie wszystko OK, na SMC M 50/1.7 lekki FF :-/

Skocz do: